PROGRAM ZVLÁDÁNÍ AGRESE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

Učební program - mladiství v rámci projektu Motivační a učební programy (MUP) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.2.06/
„Preventivní aktivity MV - bezpečný prostor pro seniory“
Lidský faktor v dopravě!
Sylabus pro prezentační dovednosti I.
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
VYBRANÉ OTÁZKY Z PSYCHOLOGIE PRO PRACOVNÍKY V POMÁHAJÍCÍCH PROFESÍCH © SPURNÝ, 2012.
PSYCHOLOGICKÁ PŘÍPRAVA - ÚVOD
Vaši OZ… …prodávají často ve slevách a ustupují z původní cenové nabídky klientovi? …mají málo nových klientů a u stávajících stagnují prodejně? …neumí.
Pedagogické minimum – lektorské dovednosti
Jaroslava Sýkorová Milena Tomášková Karlovy Vary, 2014
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
ohroženým domácím násilím
Středisko integrace menšin Opava Husova
Projekt Podpora učitelů ve zvyšování kvality jejich práce „PUČ“
Systém vzdělávání v komunitní péči a zajištění kvality poskytované zdravotní péče Michaela Hofštetrová Knotková.
Domácí násilí v praktické rovině
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Cílová skupina Děti, dospívající a mladí dospělý, kteří se připravují na svůj odchod do samostatného života. Mladí lidé, kteří již opustili náhradní péči.
Kvalita praktické výuky a masové vzdělávání: zkušenosti PdF Vlastimil Švec & Tomáš Janík Edukační praxe v éře masového vzdělávání 6. listopadu 2013.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
1 Kulatý stůl k financování primární prevence rizikového chování Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Jazyková příprava Skupiny ČEZ
Formální náležitosti. Co musím udělat, aby se má škola mohla zapojit do nového programu? Promyslet si, o jakou aktivitu mám zájem Najít si partnerskou.
Zahradní terapie Jabok ZS 2014 VK.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Charitní dům- azylové ubytování pro matky s dětmi a ženy v tísni
Stav realizace projektu AutoAdapt Rada ředitelů AutoSAP
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Supervize. Slovo supervize můžeme doslovně přeložit jako nadhled. Jde o činnost, při které supervizor pomáhá pracovníkovi (supervidované osobě) získat.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Práce probačního úředníka s dětmi a mladistvými Mgr. Marcela Nerudová Probační a mediační služba ČR.
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
Poradna pro oběti násilí – Programy zaměřené na práci s dětmi jako svědky domácího násilí Mgr. Petr Oroszy Centrum nové naděje Frýdek-Místek
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Klíčová aktivita 3 Profesní portfolio Ing. Aleš Jurečka Praha,
Středisko křesťanské pomoci v Praze Párová terapie násilných osob Mgr. Bc. Michaela Kopečková Mgr. Petra Králová KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH Místo.
Pomoc pachatelům domácího násilí Mgr. Alexandra Lammelová SOS centrum Diakonie ČCE.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Pomoc pachatelům domácího násilí Mgr. Alexandra Lammelová SOS centrum Diakonie ČCE.
Kariérové poradenství v českém středním školství
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví
Terapie pachatelů domácího násilí
Program sociální inkluze AG
Implementace kariérního systému - IMKA
Rozvoj výuky cizích jazyků
Krajský projekt „Resocializační program MSK 2016“ Solenice, červen 2016 Petra Havláková
Probační a mediační služby výjezdní zasedání RVPK Příbram
Konflikt, koření života
NZDM V SÍTI – DOBRÁ PRAXE
Stres a jeho zvládání.
Jakub Kovář, projekt Křehká šance II,
Domov se zvláštním režimem
Domácí násilí PhDr.Hana Pazlarová, ph.d.
Domácí násilí PhDr.Hana Pazlarová, ph.d.
Státní zdravotní ústav Praha Centrum podpory veřejného zdraví
Rodičovství biologické a pěstounské
Rozvoj sociálních služeb a vzdělávání pracovníků v sociálních službách
Domácí násilí PhDr.Hana Pazlarová, ph.d.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

PROGRAM ZVLÁDÁNÍ AGRESE

PROČ CÍLENÁ PRÁCE S AGRESÍ? PROTOŽE JE TO MOŽNÉ A NENÍ TO ZBYTEČNÉ PROTOŽE ČASTĚJI ČELÍME DŮSLEDKŮM – SLOVNÍ I FYZICKÉ NÁSILÍ PROTOŽE AGRESOR POTŘEBUJE PODPORU STEJNĚ JAKO OBĚŤ

PROGRAM ZVLÁDÁNÍ AGRESE NÁCVIKOVÝ SOCIOTERAPEUTICKÝ PROGRAM INSPIRACE ZE ZAHRANIČNÍ PŮVODNĚ SKUPINOVÝ PROGRAM PRO PACHATELE DOMÁCÍHO NÁSILÍ ROZŠÍŘENÝ O PRÁCI S PARTNEREM/PARTNERKOU V SOUČASNÉ DOBĚ OVĚŘOVÁNÍ V PODMÍNKÁCH ČR – WWW.ILOM.CZ

ZÁKLADNÍ PRINCIPY PROGRAMU

CÍLE PROGRAMU POZNAT „NEZDRAVÉ“ ZPŮSOBY ZVLÁDÁNÍ VZTEKU POZNAT, PŘIJMOUT A VYJÁDŘIT SVÉ POCITY UVĚDOMIT SI DŮSLEDKY NÁSILÍ A PŘIJMOUT ZODPOVĚDNOST ZPOCHYBNIT „SPRAVEDLIVÝ“ VZTEK

PILOTNÍ OVĚŘENÍ ÚPRAVA PROGRAMU PRO CÍLOVOU SKUPINU 15 – 18 LET OVĚŘENÍ TECHNIK A AKTIVIT SKUPINA PŮVODNĚ 12 ÚČASTNÍKŮ, ÚSPĚŠNĚ UKONČILO 8 ZAVEDENÍ METODY DO INDIVIDUÁLNÍ PODPORY KLIENTŮ

CO SE OSVĚDČILO I. PRACOVAT S VLASTNÍ AGRESÍ A KOMUNIKOVAT JI INFORMOVAT, VZDĚLÁVAT DŮSLEDNĚ REFLEKTOVAT KONFLIKTY HLEDAT INDIVIDUÁLNÍ ALTERNATIVY

CO SE OSVĚDČILO II. PRAKTICKY VYUŽÍVAT JEDNODUCHÉ TECHNIKY ZVLÁDÁNÍ AGRESE STUPNICE, ŠKÁLY SIGNÁLY TĚLA – VAROVNÉ PŘÍZNAKY RIZIKOVÉ PLÁNY – PŘÍPRAVA NA KONKRÉTNÍ SITUACE (ANALÝZA, DOHODA)

KDE JSME NARAZILI FACILITACE BEZPEČÍ SKUPINY, PŘESAHY DO VRSTEVNICKÉ SKUPINY SLOVNÍ ZÁSOBA ÚČASTNÍKŮ VNÍMANÉ „NÁSILÍ“ SYSTÉMU MÍRA ZAPOJENÍ DALŠÍCH BLÍZKÝCH OSOB

BUDOUCNOST PROGRAMU INDIVIDUÁLNÍ PRÁCE SE ŽÁKY A STUDENTY SKUPINOVÝ PROGRAM – VÚ CHRASTAVA SKUPINA SŠ – LIBEREC (MOTIVACE ?) SKUPINA PRO PEDAGOGY, POMÁHAJÍCÍ PROFESE PROBAČNÍ PROGRAM

PROSTOR PRO DOTAZY ?

Petr HAMPACHER petr. hampacher@majakops. cz tel. 484 847 752 www Petr HAMPACHER petr.hampacher@majakops.cz tel. 484 847 752 www.majakops.cz