Terapeutické komunity

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
Posouzení nepříznivé sociální situace
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
Cíle o.s. SANANIM Poskytování profesionální pomoci a léčby problémovým uživatelům návykových látek Poskytování pomoci a léčby ve všech fázích rozvoje.
Farní charita Litomyšl
Sociální služba – domov pro seniory
1 Domov Duha, p.o. Hřbitovní č Nový Jičín Sociální služba – domov pro osoby se zdravotním postižením Domov Duha, p.o. Hřbitovní č
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Sociální služby města Velké Meziříčí
Metody sociální práce PhDr. Jana Novotná, Ph.D..
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
ADVAITA, o. s. MUDr. David Adameček.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Mgr. Tereza Kloučková, MPSV
Veřejné setkání – informace o komunitním plánování sociálních služeb ve Zlíně
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Průvodcovské a předčitatelské služby. jsou terénní nebo amb. služby poskytované osobám, jejichž schopnosti jsou sníženy z důvodu věku nebo zdravotního.
5. listopadu 2015 PhDr. Karla Boháčková. Představení organizace  Sociální služby pro seniory Olomouc, příspěvková organizace, se sídlem Zikova 618/14,
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Sociální péče o OZP. Krom již zmíněné sociálně právní ochrany OZP spočívá hlavně v poskytnutí: A) sociálních služeb B) Sociálních dávek C) Kompenzačních.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Noclehárny. poskytují ambulantní služby osobám bez přístřeší, které mají zájem o využití hygienického zařízení a přenocování.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6, Dubí III Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
Telefonická krizová pomoc. terénní služba poskytovaná na přechodnou dobu osobám, které se nacházejí v situaci ohrožení zdraví nebo života nebo v jiné.
KA 05 – Poradenství pro osoby ohrožené recidivou drogové závislosti a osoby blízké Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Varianty řešení problémů s užíváním návykových látek spolupráce se specializovanými zařízeními SEČ říjen 2007 Dr. Martina Richterová Těmínová.
Denní stacionáře.
Kontaktní centra.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Pečovatelská služba.
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Sociálně terapeutické dílny
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Terénní programy.
Krizová pomoc.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Ing. Stanislava Správková
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Terénní a ambulantní Pečovatelská služba
Ústav vs. Komunitní služba
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Terapeutické komunity

Terapeutické komunity poskytují pobytové služby i na přechodnou dobu pro osoby závislé na návykových látkách nebo osoby s chronickým duševním onemocněním, které mají zájem o začlenění do běžného života

Základní úkony terapeutických komunit a) poskytnutí stravy, b) poskytnutí ubytování, c) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, d) sociálně terapeutické činnosti, e) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.

Terapeutické komunity II. střednědobá a dlouhodobá pobytová léčba léčba je rozdělena do fází, důraz je kladen na intenzívní terapeutický proces a komunitní způsob života využívá se individuální poradenství, skupinové, rodinné a pracovní terapie (změna životního stylu, odpovědnosti za své činy – vnější a vnitřní motivace)

Cílová skupina uživatelů Osoby závislé na návykových látkách Osoby s chronickým duševním onemocněním

Úhrada za služby Maximální výše úhrady činí: a) za úkon poskytnutí stravy 160 Kč denně za celodenní stravu 75 Kč za oběd b) za úkon poskytnutí ubytování 170 Kč denně celkem (ubytování, zajištění podmínek pro úklid, praní ložního prádla a žehlení, zajištění podmínek pro celkovou hygienu těla)

Příklad služby terapeutické komunity Terapeutická komunita ADVAITA, Liberec Pro 15 lidí od 18 let, kteří jsou závislí na nelegálních návykových látkách Léčba: zejména prostřednictvím osobního růstu a cestou změny životního stylu. Cena za pobyt: 260 Kč denně, 7 800 Kč za měsíc (1. a 2. fáze programu), 180 Kč denně, 5 400 Kč za měsíc (3. fáze programu)

Organizace v Chrudimi a okolí Není zde žádná organizace poskytující služby terapeutické komunity.

Zdroje Zákon č. 108/2006 Sb. O sociálních službách (§ 68), vyhláška č. 505/2006 Sb., (§ 3) http://advaitaliberec.cz/programy/terapeuticka-komunita/ http://iregistr.mpsv.cz/socreg/hledani_sluzby.do?sd=terapeutick%C3%A9+komunity&zak=&zaok=&SUBSESSION_ID=1310810747247_3