Masné výrobky Vypracoval: Lukáš Karlík

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školyStřední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Advertisements

VÝROBKY Z OBILOVIN Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: výrobky, obiloviny, mlýnské, mouka, kroupy, vločky.
Káva o Káva se vyrábí úpravou semen kávovníku o Nejčastěji se pěstují tři druhy kávovníku: a. Kávovník arabika – pěstuje se ve vyšších nadmořských.
Ukládání potravin VY_32_INOVACE_2C_04 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
ČACHOCHBILI (KUŘE NA CIBULCE A RAJČATECH) (Ciala) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
MINUTKY Z VEPŘOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: vepřové maso, před příprava,
ZMRZLINY A POHÁRY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: zmrzlina, poháry, mléčná, ovocná, smetanová.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_541 Spotřeba potravin a výroba mouky 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská.
KAKAO A ČOKOLÁDA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: kakao, čokoláda, výroba, výrobky, dělení čokolády Autor:
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_119_ Ryby mořské TEMA: Živá.
Tercie Rovnice Rovnice – lineární rovnice postup na konkrétním příkladu.
KUTILK (Alan) 02/09/15 | Recept | SýrieSýrie
UZENINY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyIVY_32_INOVACE.
MINUTKY ZE SKOPOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, skopová kýta,
VY_32_INOVACE_Luk_II_04 Alternativní výživa Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
EU_62_A_sada 1_03_M_Vznik peněz_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková Anotace Materiál.
TĚSTO PIŠKOTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, piškotové, příprava, omelety, noky Autor:
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
Блюдо 3. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací, upevňovací učivo Autor: Mgr. Lenka Kajabová Jazyk: Ruština Očekávaný výstup: rozšíření.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_578_ Masná výroba Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_05_ Potraviny, výživa.
Trvanlivé pečivo  Sušenky  Oplatky  Perníky  Trvanlivé pečivo ze šlehaných hmot  Suchary, preclíky, tyčinky.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE.
Zvířata a jejich přínos pro člověka VY_32_INOVACE_1C_04 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
Úhlové brusky Vypracoval: Lukáš Karlík
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Správa fotografií v Adobe Lightroom I.
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Vedlejší jatečné produkty
Suroviny pro cukráře I. ročník
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
PUDINKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: pudink Autor: Bc. Jana Tvrdíková.
AUTOR: Mgr. Andrea Kunovjánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_VV_03
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Přesnídávkové polévky
Lité těsto.
Filmová animace Náhodné změny Mgr. Jiří Mlnařík
VY_32_INOVACE_09_Přírodověda_09_4. ročník _Podzim na polích
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
MĚŘENÍ HMOTNOSTI TĚLESA
ZŠ Praktická a ZŠ Speciální Uherský Brod Projekt číslo CZ /1. 4
Znázornění síly. Skládání sil. Vypracoval: Lukáš Karlík
VY_32_INOVACE_578_ Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_579_ Jatky a masná výroba Test Název školy: Masarykova střední.
Sada 3 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Vlastnosti plynných látek Vypracoval: Lukáš Karlík
Fyzika Účinek síly na těleso otáčené kolem pevné osy. Páka.
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Obecná ekonomie STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Měsíční fáze Vypracoval: Lukáš Karlík
EU_52_sada1_17_ZPM_Ruční výroba papíru_Cup
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
RECEPTY na talíři BŮČEK.
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Cave ktke (Alan) 26/01/15 | Recept | Sýrie
V 1. E.
Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
EKOSYSTÉM POLE je uměle vytvořený člověkem
Velikonoční vajíčko VY_32_Inovace_06MD-2
VY_32_INOVACE_10_GAS_576_Dos
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Transkript prezentace:

Masné výrobky Vypracoval: Lukáš Karlík Praktické činnosti Masné výrobky Vypracoval: Lukáš Karlík

Masné výrobky Uzeniny – salámy, vuřty Vařené výrobky – jelita, jitrnice, tlačenky Uzená masa – šunka, slanina Masné výrobky bývají většinou tučné, velmi slané a kořeněné. Do jídelníčku je zařazujeme jen výjimečně.

Výroba uzeniny Uzeniny se vyrábí z mletého nebo krájeného masa (eventuálně špeku), koření a mouky. Maso se nakrájí nebo rozemele a smíchá s kořením a moukou nebo jiným škrobem. Naplní se do střev nebo jiných obalů. Různou dobu se udí.

Vařené výrobky Do těchto výrobků se používá vařené i syrové maso, moučné nebo obilné výrobky( u tlačenky želírovací hmota) a koření. Ingredience se smíchají, okoření a plní do střívek nebo jiných obalů. Různou dobu se povaří ve vodě.

Uzená masa Na tyto výrobky potřebujeme maso, koření a vodu. Maso okořeníme (popřípadě i naplníme injekční stříkačkou vodou s kořením) a zalijeme nálevem. Necháme v nálevu určitou dobu (můžeme během této doby obracet). Určitou dobu udíme.