Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název"— Transkript prezentace:

1 Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název VY_32_INOVACE_15_PRV_Potrava živočichů Téma Číslo projektu Anotace PRV 3 – Živá příroda CZ.1.07/1.4.00/ Seznámení s druhy potravy živočichů a s rozdělením živočichů podle přijímané potravy. Návaznost na předchozí znalosti. Rozvoj logického a tvořivého myšlení V celém DUMu je použita animace.

2 Potrava živočichů

3 Co potřebují všichni živočichové k životu?
VODU To je pro všechny stejné. Čím se živí kráva? Čím se živí lev? Čím se živí netopýr? Žere rostlinnou i živočišnou stravu. Čím se živí prase? Podle druhu potravy můžeme živočichy rozdělit do 3 skupin.

4 Býložravci Jejich potravou jsou rostliny nebo části rostlin.
Pojmenujte tyto býložravce:

5 Masožravci DRAVCI: MRCHOŽROUTI: Jejich potravou je převážně maso.
Rozdělujeme je na dvě skupiny: DRAVCI: Svoji kořist si uloví, většinou je kořistí slabší zvíře. MRCHOŽROUTI: Živí se zbytky z ulovených nebo zemřelých zvířat.

6 Masožravci Pojmenujte masožravce a zkuste určit, jestli jde o dravce nebo mrchožrouty. Lev, kočka, sup, vlk, štika, orel – pouze sup je mrchožrout.

7 Masožravci HMYZOŽRAVCI Pojmenujte tyto hmyzožravce:
Někteří masožravci se živí hmyzem, proto jim říkáme HMYZOŽRAVCI Pojmenujte tyto hmyzožravce: Netopýr, rejsek, krtek, vlaštovka, ježek

8 Všežravci Pojmenujte tyto všežravce:
Živočichové, kteří se neživí pouze jedním druhem potravy. Pojmenujte tyto všežravce: Medvěd, prase, vosa, kachna, potkan

9 Rozdělte živočichy podle druhu potravy (řešte po sloupcích):
býložravci masožravci Kontrola kliknutím. Žáci navíc vždy živočicha pojmenují. všežravci

10 Zdroje: Učebnice: ŠTIKOVÁ, Věra. Prvouka 3. Brno: Nová škola, s.r.o, 2011, ISBN Obrázky Lev – LUCA GALUZZI. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Sup bělohlavý - אקסלרוד הילה. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Vlk obecný - PATRICK BELL. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Štika – MILLATOM. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Ježek západní - OLAF1541. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Krtek - DIDIER DESCOUENS. LUCA GALUZZI. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Rejsek – SJONGE. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název"

Podobné prezentace


Reklamy Google