ZÁKLADNÍ PODMÍNKY ŽIVOTA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI
Advertisements

OPAKOVÁNÍ 2 Prvouka 3.třída. OPAKOVÁNÍ 2 Prvouka 3.třída.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace a informační gramotnosti I/2
Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 18
Vytvořila: Mgr. Miloslava Tremlová
Výživa rostlin - fotosyntéza
ŘASY- lesní Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Složky krajiny a životní prostředí
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
ZNAKY ŽIVOTA ROSTLIN.
Podmínky života na Zemi 5.ročník
Rostliny - význam a jejich dělení.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Podmínky života na Zemi
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: VĚCI KOLEM NÁS
LES ŘASY.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
17.VY_32_INOVACE_P16_SUROVINY A VÝROBKY
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Tematická oblast: Život na Zemi Téma: Podmínky života na Zemi Předmět: Přírodověda Ročník: 5. Autor: Mgr. Alena Hrušková Datum: Druh výstupu:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Rostliny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
Společné znaky rostlin.
BRATŘI ČAPKOVÉ CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění.
 AUTOR: Ing. Tereza Kovalská  NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Projevy života  ROČNÍK: 6. ročník ZŠ  VZDĚLÁVACÍ OBLAST:Člověk a příroda  VZDĚLÁVACÍ OBOR: Přírodopis.
EKOSYSTÉM SPOLEČENSTVO ROSTLINY ŽIVOČICHOVÉ HOUBY MIKROORGANISMY PROSTŘEDÍ SLUNCE VODA VZDUCH PŮDA.
Předmět:chemie Ročník: 3. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Martin Metelka Anotace:Materiál slouží k výkladu učiva o fotosyntéze. Klíčová slova: fotosyntéza,
Stavba kvetoucí rostliny Jméno autora:Mgr. Kateřina Kačmárová Škola:ZŠ Náklo Datum vytvoření (období):04/2013 Ročník:čtvrtý Tematická oblast:Naše příroda.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_17_Příroda živá a neživá.
PÉČE O ZDRAVÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
NEŽIVÁ PŘÍRODA.
Přírodní vědy DUM 21 Základní podmínky života PŮDA I.
ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA -prezentace
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Ví, co jsou to drogy a uvědomuje si riziko závislosti
Žák se dozví, jaký je rozdíl mezi šikanou a kyberšikanou
Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník)
ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA Jasmína Dolejší,
VŠUDE DOBŘE, DOMA NEJLÍP!
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
CHRÁNĚNÉ ROSTLINY A ŽIVOČICHOVÉ
Pole - kulturní rostliny
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová
ŽIVÁ PŘÍRODA Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními znaky a dělením živé přírody.
Podmínky života na Zemi
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
OCHRANA PŘÍRODY Chráněná území ČR
PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI
DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VY_32_INOVACE_08_VÝROBA KYSLÍKU PŘI VÝŽIVĚ ROSTLIN
VY_52_INOVACE_21_ Vlastnosti rostlin
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
STROM, KEŘ, BYLINA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Rostliny - význam a jejich dělení.
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
ČLOVĚK A JEHO ZDRAVÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Léto v lese - rostliny Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
VY_52_INOVACE_19_ Živá a neživá příroda
Zdravá výživa Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Mikoláš Aleš Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_17_Mikoláš.
Les 2. hodina Řasy LES – složitý ekosystém = společenstvo různých organizmů a jejich neživé prostředí Organismy z prostředí potřebují: světlo + teplo.
Živé organismy.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Podmínky života na Zemi
Transkript prezentace:

ZÁKLADNÍ PODMÍNKY ŽIVOTA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_ 32_INOVACE_15_ Základní podmínky života Ví, jaké podmínky vytváří neživá příroda pro růst rostlin Mgr. Anna Klimešová

Anotace Anotace: Prezentace, ve které žáci poznají, jaké podmínky vytváří neživá příroda pro růst rostlin. Ví,co znečišťuje životní prostředí. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Ročník: 3. Druh učebního materiálu: prezentace Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání- první stupeň

Základní podmínky života: VZDUCH VODA SVĚTLO TEPLO PŮDA

PROČ? VZDUCH - je v něm kyslík potřebný k dýchání a oxid uhličitý ( k výrobě živin) VODA - je nezbytná pro výrobu živin PŮDA - rostliny z ní přijímají vodu s rozpuštěnými minerálními látkami SVĚTLO - je důležité pro výrobu živin TEPLO – paprsky slunce prohřívají zemi, teplota se mění během ročního období

Planeta Malého prince Vyprávění úryvku z knihy“ Malý princ“ Jaká byla planeta? Co na ní najdeme? písek sopky kameny Jak byste se tam cítili? Co byste tam změnili? Jaká je naše planeta-příroda?

Květina Princ chce ochránit svou květinu, která hledá radu a pomoc… Co rostlina potřebuje k životu? půdu světlo teplo vzduch vodu Čisté ovzduší Dostatek vody Úrodnou půdu

? ÚKOL: Nakresli, jak se mění květina během roku? Čeho se vyvarovat, abychom květinu ochránili? Jaká je vhodná půda pro růst rostlin? Co se stane, když dáme rostlinu do tmy? Co by se stalo, kdyby přestalo svítit slunce? ÚKOL: Nakresli, jak se mění květina během roku?

Bibliografické citace [cit. 2012-04-09]. DE SAINT-EXUPERY, ANTOINE. Malý princ. 6. vyd. Praha: Albatros, 1972. Jiskřička, 13-122-KMČ-89.