Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Advertisements

PODSTATNÉ A NEPODSTATNÉ ZMĚNY
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Seminář pro příjemce finanční podpory z OP VK Hradec Králové.
Hradec Králové. 9:00 – 10:00 Projektová část – obecné podmínky realizace grantových projektů, monitorovací zpráva 10:00 – 11:00 Základní vymezení.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Ukončení realizace projektů
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Indikátory. Úvod Indikátor = kvantifikovaný ukazatel potřebný k zjištění výstupu/výsledku projektu Indikátory projektu jsou jedním z podkladů pro hodnocení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace k finanční části seminář pro žadatele – 3. výzva
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Seminář pro příjemce v grantových výzvách 53 a 57 OP LZZ Ing. Jan Zeman / Mgr. Eva Matulová 1 Podporujeme Vaši budoucnost.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část realizace projektu Seminář pro příjemce
Simona Kašpárková INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Seminář pro příjemce OP LZZ Výzva č. B , Praha.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva BENEFIT7 část
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
PODSTATNÉ A NEPODSTATNÉ ZMĚNY Seminář pro příjemce 5. května 2010 Barbora Zigušková, oddělení řízení grantových schémat.
Michala Krejčí MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory 3.2 Seminář pro příjemce 4. výzva GG
Monika Horská20. března 2013 MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST SEMINÁŘ PRO ŽADATELE odbor regionálního rozvoje a evropských projektů.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Seminář pro příjemce Operační program vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
Schválením žádosti projekt nekončí
Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschoponost Václav Götz.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Seminář pro příjemce 2. výzvy 2. GG oblasti podpory 1.1
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY AKTIVITY UDRŽITELNOST
Dobrý den přejeme všem Bc. Martina Sochorová (ORREP – finanční část)
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
Seminář pro příjemce 4. výzvy 1. GG oblasti podpory 1.3
vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
MONITOROVACÍ ZPRÁVA věcná část
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE FINANČNÍ PODPORY
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Transkript prezentace:

Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina

Účel monitorování Monitorování slouží ke: Typy monitorovacích zpráv sledování průběhu realizace projektu identifikaci rizik a zabránění chybám a nesrovnalostem ve financování projektů zabezpečení dohledu nad tím, aby byly poskytnuté finanční prostředky využity vhodně a efektivně, a zajistily tak naplnění cílů OP VK Typy monitorovacích zpráv Průběžné monitorovací zprávy Závěrečná monitorovací zpráva Mimořádná monitorovací zpráva

Monitorovací zpráva - termíny Průběžná monitorovací zpráva první průběžná monitorovací zpráva se předkládá do 30 kalendářních dnů po uplynutí prvních 3 měsíců od data zahájení realizace projektu každá následující průběžná monitorovací zpráva se předkládá do 30 kalendářních dnů po uplynutí dalších 3 měsíců realizace projektu Monitorovací zpráva se předkládá prostřednictvím aplikace BENEFIT7 V případech, kdy nebude možné z důvodu dosud neukončené kontroly předchozí monitorovací zprávy provést finalizaci prostřednictvím Benefit7, prodlužuje se 30 denní o dobu nezbytnou pro ukončení kontroly předchozí monitorovací zprávy

Příklad – předkládání MZ Zahájení realizace: 1. 5. 2012 Monitorovací zpráva Monitorované období: 1. 5. 2012 – 31. 7. 2012 MZ předložena nejpozději: 30. 8. 2012 2. Monitorovací zpráva Monitorované období: 1. 8. 2012 – 31. 10. 2012 MZ předložena nejpozději: 30. 11. 2012

Monitorovací zpráva - termíny Závěrečná monitorovací zpráva závěrečná monitorovací zpráva se předkládá nejpozději do 2 měsíců od ukončení realizace projektu

Monitorovací zpráva – způsob předložení Monitorovací zpráva se předkládá: v českém jazyce zpracovaná prostřednictvím aplikace BENEFIT7 k monitorovací zprávě příjemce přikládá povinné přílohy podepsaný originál MZ včetně příloh a CD předkládán v zalepené obálce (adresa poskytovatele, jméno oprávněné osoby, registrační číslo projektu, číslo jednací, číslo monitorovací zprávy, název projektu a upozornění „Neotvírat – Monitorovací zpráva“ v případě nedostatků – výzva doplnění monitorovací zprávy

Příručka pro příjemce, kapitola 3 Dva typy změn: Změny projektu Příručka pro příjemce, kapitola 3 Dva typy změn: Podstatné změny projektu Nepodstatné změny projektu

Změny projektu Nepodstatné změny změny, které neovlivní dosažení cílů projektu a nedotknou se povinností plynoucích z právního aktu mohou být provedeny bez předchozího souhlasu poskytovatele součástí oznámení musí být zdůvodnění změny

Nepodstatné změny oznamovány v monitorovací zprávě nepodstatná změna rozpočtu změna auditora (pokud je povinností příjemce projektu nechat provést audit) změna harmonogramu realizace projektu týkající se jednotlivých aktivit změna smlouvy příjemce s partnerem mající charakter nepodstatné změny změna ve statutu plátce DPH další změny, které neovlivní dosažení monitorovacích indikátorů a plnění cílů oznamovány neprodleně změna kontaktních údajů příjemce změna sídla příjemce změna kontaktní osoby projektu a manažera projektu změna názvu subjektu příjemce (příjemce o této změně dopředu informuje poskytovatele dotace) změna statutárního zástupce

Změny projektu Podstatné změny změny, které výrazněji mění charakter a obsah projektu oproti schválené žádosti nesmí být provedeny před jejich schválením poskytovatelem podpory žádost o schválení podstatné změny projektu Popis změny, zdůvodnění Nejpozději 60 kalendářních dnů před termínem ukončení projektu, pokud poskytovatel ve výjimečných případech nepovolí termín kratší Souhlas partnerů

Změny projektu Podstatné změny změna názvu projektu změna týkající se monitorovacích indikátorů zapojení nového partnera do projektu podstatná změna rozpočtu změna data ukončení projektu změna začátku realizace projektu změna projektového účtu a další změny viz Příručka pro příjemce V případě pochybností se má za to, že jde o změnu podstatnou.

Monitorovací indikátory Dokumenty: Příručka pro příjemce verze 5 (datum účinnosti – 6. 9. 2011) - kap. 8.5 Monitorovací indikátory - kap. 10.3 Účely evidence osob z cílových skupin Metodika Monitorovacích indikátorů OP VK – verze 3 (datum účinnosti od 22. 8. 2011) Žádost o finanční podporu (Benefit7) 3. výzva k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z OP VK prioritní osy 3

Monitorovací indikátory Sledování a vykazování MI Průběžně v MZ za dané monitorovací období Nenaplnění hodnot MI = podstatná změna (pravděpodobnost sankcí) Překročení hodnot MI ≠ není podstatná změna Nedodržení MI dle pohlaví není sankcionovatelné

Monitorovací indikátory Počet podpořených osob Osoba, která byla podpořena prostřednictvím absolvování vzdělávací akce jako osoba vzdělávaná Započítávání: „x“ modulů/kurzů jiného druhu nebo na sebe nenavazující, osoba účastnící se „x“ modulů/kurzů se započítává právě „x-krát“ Způsob dokladování Písemný záznam o uskutečněné výuce

Monitorovací indikátory Podpořenou osobou není Člen realizačního týmu (podílí se pouhou administrací) Osoba, která pouze navštíví internetový portál Osoba, která pouze obdrží leták Účastník konference o realizovaném projektu

Monitorovací indikátory Počet úspěšně podpořených osob Podpořená osoba, která ukončila kurz/program předepsaným způsobem – podmínky nastaveny v žádosti (nebo nejpozději v 1. MZ) Započítávání – stejné jako u podpořených osob Způsob dokladování Certifikáty, osvědčení, vysvědčení,...

Monitorovací indikátory Počet nově vytvořených/inovovaných produktů Započítávání: Počet produktů = počet druhů, souborů (ne kusů) 5 modulů tvořících 1 program = 1 produkt 50 pracovních listů k 1 tématu/předmětu = 1 produkt Dokládání Produkty v jejich hmatatelné podobě

Monitorovací indikátory Nově vytvořeným/inovovaným produktem není Webové stránky informující o projektu Stáže, konference, exkurze Tisková zpráva, článek, inzerát Konference, seminář sloužící k informování o projektu

Monitorovací indikátory Počet nově vytvořených/inovovaných produktů s komponentou ŽP Tematice životního prostředí je věnován tematický celek v rozsahu minimálně 15-20 % výuky Počet nově vytvořených/inovovaných produktů s komponentou ICT Cílová skupina je vzdělávána minimálně 40 výukových hodin v oblasti ICT

Děkuji za pozornost Monitorovaní GP Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor regionálního rozvoje Oddělení grantových programů bohmova.j@kr-vysocina.cz