DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, příspěvková organizace DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
KYSANÉ MLÉČNÉ VÝROBKY TEKUTÉ
výroba Úprava tučnosti mléka Přidání zákysu podle druhu kysaného mléka /smetanový zákys, bifidogenní zákys, kefírový zákys, acidofilní zákys…/.. Zrání Balení
DRUHY V PRODEJI PATŘÍ SEM: KYSANÁ i ZAKYSANÁ SMETANA KYSANÉ PODMÁSLÍ KYSANÉ MLÉKO A KYSANÉ NÁPOJE ACIDOFILNÍ MLÉKO KEFÍR BIOKYS ZAKYSANÉ PROBIOTICKOU KULTUROU jsou neochucené, ochucené / jahoda…/ a s vitamíny
VADY BARVA S CIZÍM ODSTÍNEM NEBO ZABARVENÍM. CHUŤ A VŮNĚ PO KRMIVU, HOŘKÁ, ZATUCHLÁ, PLESNIVÁ, ŽLUKLÁ, SÝROVITÁ PROŠLÁ ZÁRUČNÍ LHŮTA. PROTRHLÝ OBAL. ZÁMĚNA DRUHU.
SKLADOVÁNÍ v čistotě v regále, nedotýká se stěny v chladící lednici od 1ºC do 8°C v čistotě v regále, nedotýká se stěny nesmí být uloženy na podlaze v lednici -
OPAKOVÁNÍ Jaké znáte druhy v prodeji tekutých mléčných výrobků. Jak správně skladujeme tekuté mléčné výrobky. Vyjmenujte nejběžnější druhy vad zjištěné při přejímce.
ZDROJE Odborná učebnice: Josef Kavina, ZBOŽÍZNALSTVÍ POTRAVINÁŘSKÉHO ZBOŽÍ PRO 2. ROČNÍK středních odborných učilišť a integrovaných středních škol učebního oboru prodavač – prodavačka, zaměření pro potravinářské zboží a pro smíšené zboží, vydalo nakladatelství a vydavatelství IQ 147, spol. s.r.o. v Praze roku 1997 http://www.mlekarna-kunin.cz/media/products/kysane-podmasli400- ml_thumb2.png http://www.mlekarna- kunin.cz/media/product_categories/produkty_kefirova_mleka_1.png http://www.mlekarna-kunin.cz/media/products/acidofilni-mleko-950- g_thumb2.png http://www.mlekarna-kunin.cz/media/products/kyska-400- ml_thumb2.png
KONEC