Pracovní činnosti VY_32_INOVACE_06_08_bezpečnost a hygiena provozu domácnosti, údržba, úklid
Popis prezentace 3., 4. a 6. snímek Bezpečnost potravin (výklad) 5. snímek spojování šipkou, co k sobě patří.
Je důležité, aby rizikové potraviny byly skladovány tak, abychom zamezili vzniku bakterií a vyloučili možnost otravy jídlem.
Rizikové potraviny by měly být skladované v kontrolovaných teplotních podmínkách tak, jak je to doporučeno na výrobcích.
Rychle se kazící potraviny Spoj šipkou, co patří mezi rychle se kazící potraviny s krátkou dobou trvanlivosti. Mléčné výrobky Sušenky Minerálky Polotovary Hotová jídla Cukr Konzervy Naporcované maso Rychle se kazící potraviny
Nakoupené potraviny ihned po nákupu ukládáme doma podle zásad správného skladování.
Seznam informačních zdrojů 4. snímek http://images.google.cz/imgres?q=ledni%C4%8Dka&hl=cs&gbv=2&biw=1245&bih=785&tbm=isch&tbnid=MyKgsItWTYBURM:&imgrefurl=http://www.campi-shop.cz/katalog/katalog/chlazeni/lednicky/produkt/kompaktni-lednicky-4.-serie-znacky-dometic&docid=wMqTzDe7Zu0DUM&imgurl=http://www.campi-shop.cz/deploy/img/products/6424/6424.jpg&w=600&h=600&ei=YSDpTvbiDNCcOpiI8bQK&zoom=1&iact=rc&dur=187&sig=101973955948104394776&page=1&tbnh=141&tbnw=141&start=0&ndsp=25&ved=1t:429,r:1,s:0&tx=36&ty=94 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Radka Doubková.