Posílení absorpční kapacity v OP VaVpI s důrazem na velké projekty

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Advertisements

Regionální stálá konference v Libereckém kraji Strategické plánování rozvoje vzdělávací soustavy Libereckého kraje Liberec Regionální stálá.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
LOGISTIKA NOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY TELČ CERMAT - Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání
Animace škol (šablony). Termíny Schválení šablon – začátek dubna 2016 (vyjednávání s EK) Avízo výzvy – duben 2016 První výzva (vlna) – květen 2016 Právní.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Výstupy projektu „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ Kontrolní šetření kvality sociálních služeb Mgr. Blanka Mikaušová Odbor sociálních.
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Ing. Irena Havlová Praha, 15. února 2016.
1 Novela zákona o vysokých školách Zákon č. 137/2016 S., kterým se mění zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a některé další zákony Ministerstvo školství,
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice 2. Setkání Řídícího výboru MAP Neratovice 20. června 2016, MěÚ Neratovice.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Příprava programového období EU 2014 – 2020 Olomouc, 25. června 2014.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Odbor dozoru a kontroly veřejné správy Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol ÚSC (2010 – 2011) Ing. Marie Kostruhová.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Východiska pro administraci ROP Střední Morava Semináře: Olomouc Zlín
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
IROP předpokládaná podoba implementace.
3. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán pro ORP Jablunkov reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ září 2016 od 14:00.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA ZŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková
PROJEKT ISTI INFORMAČNÍ SYSTÉM TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY
Revoluce jménem GDPR Eduard Pavlar Risk Assurance.
SROVNÁNÍ PROGRAMOVÝCH OBDOBÍ A
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Úřad práce České republiky
Členská schůze MAS Nepomuk,
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Metodika hodnocení specifických kritérií grantových projektů v rámci výzvy č. 36 / 1.2 OP LZZ Školení pro žadatele Praha, 22. března 2010.
Regionální environmentální centrum ČR
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Regionální akční plán ÚK – pracovní verze k
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Aktuální informace k hodnocení strategií MAS
Příprava programového období 2014–2020
DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Pozemkové úpravy.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
19. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Doprava
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Animace škol (šablony)
Projektové řízení výstavby podle PMBOK 2. Řízení rozsahu
vedoucí odd. pro kurikulum odborného vzdělávání
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Dotazníkové šetření II – koncepce a nastavení
Šablony I a jejich realizace
Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace
Transkript prezentace:

Posílení absorpční kapacity v OP VaVpI s důrazem na velké projekty Jan Vozáb Petr Adámek

Účel posilování absorpční kapacity Zahájit realizaci programu/projektů (a čerpání prostředků) co nejrychleji po schválení programu Koncentrovat prostředky do omezeného okruhu intervencí s cílem realizovat významné výsledky a současně usnadnit administraci

Cíle posilování absorpční kapacity Identifikovat velké projekty, které mají šanci být realizovány v nejbližších letech Identifikovat a roztřídit další projektové záměry Zjistit, jaké projekty lze očekávat po vyhlášení programu Zjistit, jak je třeba (kterým) projektům pomoci při přípravě projektů, ve kterých prioritních osách OP Nabídnout nositelům projektových záměrů různé formy pomoci při přípravě projektů Seznámití potenciální žadatele s obecnými a specifickými požadavky na přípravu projektů do strukturálních fondů

Postup zvyšování absorpční kapacity I Předběžné hodnocení projektových záměrů Zpracování projektových listů na webových stránkách. Vyhodnocení projektových záměrů z hledisek: relevance vůči OP připravenosti věcného zaměření Roztřídění projektů do několika kategorií 10-15 velkých projektů (long-list pro OP) významné projektové záměry mimo kategorii velkých projektů ostatní projektové záměry Projednání hodnocení v pracovních skupinách HODNOTÍCÍ KOMISE JMENOVANÁ MŠMT

Postup zvyšování absorpční kapacity II Série informačních školení Návštěvy velkých projektů a významných projektových záměrů – prověření a doplnění získaných informací, identifikace a popis problémů při jejich přípravě Návrhy na poskytnutí individuální pomoci při dopracování velkých projektů Návrh na poskytnutí skupinové pomoci při přípravě ostatních projektů Poskytování pomoci při přípravě projektů Vyhodnocení formálně technické připravenosti a vědeckého/výzkumného významu velkých a významných projektů

Harmonogram zvyšování absorpční kapacity Činnost Termín Přípravné hodnocení projektů 31. 1. PS 3 – projednání procesu zvyšování absorb. Kapacity, PS 1 na vědomí 31.1. PS 3 6.2. PS 1 Ostrá verze projektového listu na www Ukončení příjmu projektových záměrů 7. 2. 22. 2. Vyhodnocení a utřídění projektů, identifikace velkých projektů - KOMISE 28.-29. 2. PS 3 - projednání výsledků hodnocení PS 1 na vědomí 5.3. ??? Informační školení březen - květen Technická pomoc projektovým záměrům** duben - červen