Počítače jsou naši kamarádi!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Advertisements

Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
HARDWARE VSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ. ROZDĚLĚNÍ HARDWARU VSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ KLÁVESNICE MYŠ SCANNER WEBKAMERA VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ MONITOR TISKÁRNA REPRODUKTORY PLOTTER.
Program Malování Vytvořila Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Informatika pro 5. ročník Úvod do světa počítačů - Hardware.
Inf Tabulkový procesor - funkce. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Věta se skládá ze slov Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_32_INOVACE_15_Slovní.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Export tabulky z MS Excel 2010 do jiných formátů Co se všechno naučíme???
Microsoft Office 2010 Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce: , 4.třída Vyučovací předmět: Informatika.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_9B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_12_16_Excel. Excel Tabulkový procesor pro vytváření tabulek a grafů Pochází z kancelářského balíku Microsoft Office Nejčastěji.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
INFORMATIKA – Test č.1 VY_32_INOVACE_03 Sada 6 ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM Autor: Mgr. Iveta Mocharová ZŠ a MŠ Dešná IT ve škole 1622­/21/7.1.4/2010.
OneNote. Co to je?  OneNote patří k produktům Microsoftu, nyní je ke stažení zdarma  jde o aplikaci pro rychlou, snadnou a přehlednou správu různých.
Počítač zepředu a zezadu
INFORMATIKA - Test č.2 VY_32_INOVACE_05
Microsoft Excel verze 2010 Mgr. Přemysl Kejzlar.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Spuštění programu (10).
MICROSOFT WINDOWS.
Základní pojmy pro práci s OS Windows
Technické vybavení počítače - Počítač PC
Informatika pro 5. ročník
Věta se skládá ze slov Název školy
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
9. Přenos programu z PC do stroje
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Inf Operační systémy a jejich funkce
1. Tlačítko START 2. Podrobnější hledání 3. Zařízení a tiskárny 4
ŘÁD POČÍTAČOVÉ UČEBNY VY_32_INOVACE_01
OPERAČNÍ SYSTÉM WINDOWS
Tlačítko start Eva Kimlová.
MS WORD 2010 – STYLY Název školy
Informatika – Test č.4 VY_32_INOVACE_18
Číslo v digitálním archivu školy
Název: Word pokračování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_04
MS PoweRpoint Spuštění Vzhled.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Název: Práce s tabulátory Autor: Hokr Jan
Správa fotografií v Adobe Lightroom II.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
PREZENTACE II. MS OFFICE PowerPoint
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Počítač a jeho příslušenství
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
MS Excel Úvod.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov, příspěvková organizace
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_12B Škola:
Předmět: Informatika Ročník: VI. Tématický celek: Základy práce s PC
Word Základy Wordu. Word Základy Wordu Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Základy Wordu Ověřeno.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
Informatika – Základní operace s buňkami
Základní ovládání „Windows“
Opakování učiva pro 7. ročník
Transkript prezentace:

Počítače jsou naši kamarádi! Podle toho se k nim budeme chovat slušně. V počítačové učebně nesmějí mít žáci jídlo, pití, bonbóny, žvýkačku apod. Každý musí mít čisté ruce a na nohou přezůvky (ne cvičky nebo tenisky). Žáci nesmějí vstávat ze židle a chodit se dívat ke spolužákům, co mají na monitoru, nebo jim radit. Když si někdo neví rady, nevyrušuje spolužáky, ale sedí a hlásí se. Když někdo poškodí něco u počítače, rodiče jsou povinni škodu zaplatit. Když někdo zjistí závadu na počítači hned po příchodu do učebny, nahlásí to učiteli.

Počítač = PC. PC = personal computer (osobní počítač). 2 systémy: IBM a Mc Intosh, používáme IBM. Hardware: tiskárna, monitor, myš, klávesnice, hard disk, DVD mechanika atd. Software: programy (bez nich počítač nic nedělá). Výrobce softwaru = například firma Microsoft, Zakladatel Microsoftu = Bill Gates. Microsoft vytvořil hlavně programy: DOS, Windows a Office. DOS = disk operating system, Windows = okna (také operační systém) Office = balík programů pro kanceláře, součásti: Word, Excel, Power Point, Outlook, Publisher atd. Programy i naše práce se ukládají na harddisk.

Zapínání počítače: napřed monitor, potom počítač! Vypínání počítače: na spodní liště vlevo kliknout na tlačítko START, potom na nápis VYPNOUT. Spouštění programu: Ikony = malé obrázky na ploše monitoru, když na ně dvakrát klikneme (dvojklik), spustí se program. Když tam požadovaný program není, klikneme na tlačítko START, potom na nápis VŠECHNY PROG- RAMY. Činnosti s myší: kliknutí levým tlačítkem, kliknutí pravým tlačítkem, dvojklik, tažení, rolování kolečkem nahoru, rolování kolečkem dolů. Kliknutí levým = např. výběr z několika možností, kliknutí pravým = např. zobrazení nabídky, dvojklik = např. spouštění programů, tažení = např. označení většího výběru, rolování nahoru = např. posun stránek nahoru, rolování dolů = např. posun stránek dolů.