Karta sociálních systémů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 2011  Ministerstvo průmyslu a obchodu. Proč držet bioplyn pod kontrolou?!
Advertisements

 Je v ČR organizováno a garantováno státem.  Vychází z Listiny základních práv a svobod, která zaručuje každému občanu právo na sociální zabezpečení.
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
Financování sociálních služeb
SOCIÁLNÍ KARTA Vladimír Šiška, I. náměstek ministra, MPSV.
Radim Vysloužil Michal Babák. PŘÍSPĚVEK NA PÉČI - sociální dávka určená osobám závislým na pomoci druhých osob a to zejm. z důvodu nepříznivého zdravotního.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Úvod do systému důchodového pojištění v ČR Mgr. Terezie Pemová.
Sociální zabezpečení a důchodová politika
1 Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie Seminář AEM, , Praha Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
PŘETRVÁVÁ KRIZE VE STAVEBNICTVÍ? 1 Přetrvává krize ve stavebnictví? Praha, Žofín, 7. října 2014 Ing. Jiří Koliba náměstek ministra pro stavebnictví.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky EIA Cesta k environmentálnímu stavitelství (průběh)
Sociální reforma 2011 Státní sociální podpora  Rodičovský příspěvek  Příspěvek na bydlení  Posuzování zdravotního stavu dětí  Sankce za neplnění povinné.
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Třírychlostní model čerpání rodičovského příspěvku RNDr. Petr Nečas Ministerstvo práce a sociálních věcí.
Realizační tým ICZ duben 2005
Tomáš Rozsypal, A09N0169P, obor Finanční informatika a statistika.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , červen 2011.
Novela zákona o důchodovém pojištění (I. etapa důchodové reformy) Technická novela nového zákona o nemocenském pojištění Petr Nečas ministr práce a sociálních.
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Správa sociálního zabezpečení Sociální pomoc. doplňkový systém pomoc fyzickým osobám, které ocitly v tíživých sociálních situacích, které nemohou překonat.
Navyšování platů zdravotníkům MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA náměstek ministra zdravotnictví pro zdravotní pojištění.
Příspěvek na péči je nezbytné valorizovat.
Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR
SOUČASNÝ STAV A STRATEGIE PROJEKTU OPENCARD OPENCARD v Praze, dne:
Lékařská posudková služba ČSSZ
Právo sociálního zabezpečení Řízení ve věcech sociálního zabezpečení.
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
1 Postup při provádění inspekce v místě poskytování sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví Magistrát hlavního města Prahy.
Aktuální problémy pěstounské péče z pohledu VOP Mgr. Bc. Hana Zaplatílková, Právník v oddělení rodiny, zdravotnictví a práce.
Návrh novely vyhlášky č. 410/2009 Sb. od
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
Mgr. Zuzana Jentschke - Stőcklová náměstkyně ministryně Sekce pro sociální a rodinnou politiku 10. dubna 2014.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
Spolupráce ÚP ČR a LPS konference - Poslanecká sněmovna parlamentu ČR Mgr. Zdeňka Cibulková, Odbor pro sociální věci Generálního ředitelství.
Archivace dokumentace projektu a součinnost při kontrolách.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Příspěvek na péči v ČR Ing. Jiří Horecký, Ph.D., MBA.
Agendové IS MPSV a ÚP Plán konsolidace a rozvoje Petr Krůček 1. náměstek ministryně 29. května 2013.
1 PRIORITY SEKCE NÁMĚSTKYNĚ MINISTRA PRO SOCIÁLNÍ A RODINNOU POLITIKU.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Finanční toky projektu vs. lhůty do 8. dne v měsíci Kontrola do 21. dne v měsíci KONTROLA 30 DNÍ VYŘAZOVÁNÍ KONTROLA 30 DNÍ POKYN PWC POKYN PŘÍJEMCI K.
Karta sociálních systémů sKARTA. Základní informace Od bude zahájeno vydávání karty sociálních systémů – sKARTY Komu je sKARTA určena? Všem.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Mgr. Petr Hanuš KOORDINÁTOR ODBORNÝCH SEKCÍ ASOCIACE POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČR ŘEDITEL SEKCE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB UNIE ZAMĚSTNAVATELSKÝCH SVAZŮ ČR.
Zákon o sociálním bydlení pohledem obcí a menších měst Ing. Radim Sršeň, Ph.D., 1. místopředseda.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
1 Konzultace pro starosty a místostarosty Legislativa v bytové oblasti.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Zákon 417/2009 Sb. Mgr. Pavel Herman.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Sekce sociálně pojistných systémů
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Sociálně ekonomické důsledky pracovních úrazů a nemocí z povolání
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Zpráva o činnosti ÚP ČR osnova
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Legislativní proces v Parlamentu ČR
Aktuality ve vyjednávání v Bruselu k SZP 2020+
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Karta sociálních systémů

Aktuální stav - legislativa v 1. čtení schválen senátní návrh na zrušení karty sociálních systémů postoupen k projednání výboru pro sociální politiku zkráceno období na jeho projednání na 30 dnů senátní návrh trpí jak věcnými, tak i legislativně - technickými nedostatky zejména nutné podrobně upravit přechodná ustanovení, a to ve vztahu ke všem novelizovaným zákonům, v přechodných ustanoveních je potřebné upravit nejen samotný proces, na základě kterého ke změně výplaty dávek nebo podpor u výše uvedených příjemců dojde, ale také stanovit dostatečnou délku přechodného období, tak aby byl zajištěn bezproblémový přechod na jiný způsob výplaty dávek nebo podpor je také potřebné zpřesnit tento návrh ve vztahu k průkazům osob se zdravotním postižením MPSV je v této souvislosti připraveno pomoci

Aktuální stav Úřad práce ČR utlumil zadávání výroby karty sociálních systémů současně byl dán pokyn k zastavení předávání karet sociálních systémů příjemcům dávek s výjimkou těch případů, kdy příjemce dávky kartu sociálních systémů sám vyžaduje bylo vydáno 275 986 karet prostřednictvím jich (nebo technických účtů) vyplaceny dávky nebo podpory ve výši 8,75 mld. Kč

Jednání s ČS a.s. – náklady na případné ukončení projektu opakovaně ze strany MPSV jednáno s ČS a.s. vytvořena pracovní skupina, která posuzuje možnosti ukončení projektu karty sociálních systémů a případné náklady s tím spojené ČS.a.s. je připravena v případě ukončení projektu karty sociálních systémů zajistit hladký průběh výplaty dávek a to i po přechodné období, které souvisí s přechodem na jiný způsob výplaty dávek kompenzační náklady, je dle vyjádření ČS a.s. možné vyčíslit až v okamžiku kdy bude jednoznačné, jakým způsobem by byl projekt ukončen případné náklady by posuzoval nezávislý auditor Předpokládané náklady na straně MPSV by činily 48,5 mil. Kč