Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ / /21

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
vypracovala: Monika Čápová, Michaela Modrová
Advertisements

Voda a její okolí.
Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 6_3_ZMP_9 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace k výkladu Ročník 3. Ročník Anotace Česká.
Vodní elektrárny -V České republice se nacházejí v povodí Labe,Vltavy,Odry,Ohře a Moravy. -Jednu z prvních vodních elektráren postavil T.A.Edison roku.
ALTERNATIVNÍ ZDROJE ENERGIE
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
NázevVýroba elektřiny Předmět, ročník Zeměpis, 2. ročník Tematická oblast Sociální prostředí AnotacePrezentace na téma výroby elektřiny, obsahuje otázky.
Nerostné suroviny Evropy
ZDROJE ENERGIE Chemie 9. ročník
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 8.
Martin VRZALA. * Energetika * Primární energetické zdroje * Obnovitelné energetické zdroje.
Energetika.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Výukový.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Společenské a hospodářské prostředí
Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené?
Výroba elektrické energie Druhy elektráren Připraveno s využitím materiálů společnosti ČEZ určených pro školy.
Energetika, těžký průmysl Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Alternativní zdroje energie - Budoucnost naší planety
Přírodní zdroje Česka Anotace
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Alternativní Zdroje Energie Autoři: Jiří Preclík Pavel Kopáček Emil Pišta : VII. D třída: VII. D.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Výroba a přenos elektrické energie Číslo DUM: III/2/FY/2/2/17 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast:
Obnovitelné zdroje energie. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
VY__III/2__INOVACE__214 FYZIKA. Autor DUMMgr. Jarmila Borecká Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy 9. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.
Výroba a přenos elektrické energie. Struktura prezentace otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
Autor – Vlastimil Knotek Závěrečná práce.  Elektrická energie je schopnost elektromagnetického pole konat elektrickou práci. Čím větší energii má elektromagnetické.
Nevyčerpatelné energetické zdroje Zbožíznalství 1. ročník.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_05_32_ČLOVĚK A ENERGIE. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 23 AnotacePřehled.
Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a životní prostředí Zdroje energie III. Alternativní zdroje 2/2 Anotace: Prezentace slouží jako.
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_173 Předmět: Český jazyk - Náš svět (Člověk a jeho svět)
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_170 Předmět: Český jazyk – Náš svět (Člověk a jeho svět)
Energetický průmysl. Co to je? Energetika je průmyslové odvětví, které se zabývá získáváním, přeměnou a distribucí(rozdělování) všech forem energie Jedná.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a životní prostředí Zdroje energie II. Alternativní zdroje 1/2 Anotace: Prezentace slouží jako.
VY__III/2__INOVACE __215 FYZIKA. Autor DUMMgr. Jarmila Borecká Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy 7. – 9. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav AUTOR: Jana Valášková NÁZEV: VY_32_INOVACE_ 13 _FYZIKA TÉMA: Elektrárny – typy elektráren ČÍSLO PROJEKTU:cz.1.07/1.4.00/
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ / /21
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Obnovitelné zdroje energie
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk Lecián Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Surovinové zdroje České republiky VY_32_Inovace_09KR-7
VY__III/2__INOVACE__207 FYZIKA Tepelná elektrárna.
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Elektřina VY_32_INOVACE_05-36 Ročník: IX. r. Vzdělávací oblast:
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Druhy elektráren Výroba a přenos elektrické energie Název školy
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
LIDSKÉ TĚLO ANOTACE DATUM AUTOR JAZYK OČEKÁVANÝ VÝSTUP
VY_32_INOVACE_109_Fyzika_elektrárny_II
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Transkript prezentace:

Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ. 1. 07/1. 4. 00/21 Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/21.1091 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_217 Předmět: Ekologická výchova Autor: Petra Morchová

VY_32_INOVACE_217_obnovitelnezdrojeenergie   Název: EV Obnovitelné zdroje energie Anotace: program předkládá informace o obnovitelných zdrojích energie v ČR, jejich druzích, kladech a záporech Datum vzniku: 5. 1. 2013 Jazyk: český Datum odpilotování: 7. 1. 2013 Očekávaný výstup: vytváření postojů k životnímu prostředí v oblasti využívání alternativních zdrojů energie Speciální vzdělávací potřeby: 4 Klíčová slova: vodní elektrárny, přečerpávací vodní elektrárna, biomasa, větrné elektrárny, sluneční elektrárny Druh učebního materiálu: PPT prezentace Druh interaktivity: diskuze o výhodách a nevýhodách využívání elektrické energie z alternativních zdrojů Cílová skupina: 9. ročník Stupeň a typ vzdělávání: základní – druhý stupeň Typická věková skupina: 14– 15 let Celková velikost: 1,66 MB

OBNOVITELNÉ ZDROJE ENERGIE

1) VODNÍ ELEKTRÁRNY Už odedávna zdroj síly pro mlýny, hamry, pily apod. V ČR nejsou příliš příhodné podmínky pro budování těchto elektráren (prudké toky s velkými spády) Klady: neznečišťují přírodu, jsou bezodpadové, nezávislé na dovozu surovin a vysoce bezpečné

http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Orlik_elektrarna.jpg Vodní elektrárna Orlík

Přečerpávací vodní elektrárna Soustava dvou výškově rozdílně položených vodních nádrží spojených tlakovým potrubím, na němž je v jeho dolní části umístěna turbína s elektrickým generátorem. Elektřinu vyrábí v době elektrické spotřeby vypouštěním horní nádrže do dolní. V době nízké spotřeby se „levnou elektřinou“ přečerpává voda zpět do horní nádrže.

Vodní přečerpávací elektrárna Dlouhé stráně

2) BIOMASA A BIOELEKTRÁRNY Biomasa – hmota organického původu Suchá (dřevo, sláma) Výroba energie spalováním a zplynováním (dřevoplyn) Mokrá (jiné zemědělské zbytky včetně exkrementů hospodářských zvířat promísené s vodou) Výroba energie biochemickou přeměnou (rozkladem bez přístupu kyslíku vzniká bioplyn)

Bioplynová stanice v Dánsku (obrázky českých bioplynových stanic nejsou volně k dispozici) NICO. Wikipedia [online]. [cit. 5.1.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Biogas_spoerring.jpg

3) VĚTRNÉ ELEKTRÁRNY Dříve – větrné mlýny Vítr roztáčí listy rotoru, větrná turbína umístěná na stožáru převádí energii větru na mechanickou a ta je generátorem převedena na energii elektrickou V našem podnebí mohou větrné elektrárny pracovat pouze 10 – 20% roční doby – mohou být jen zálohou klasických zdrojů energie

http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:OstruznaElektrarny.jpg Větrné elektrárny v Ostružné v Jeseníkách

4) SLUNEČNÍ ELEKTRÁRNY V našich podmínkách je výroba energie ze solárních panelů podstatně dražší než z klasických zdrojů – musí být dotována státem Od r. 2010 je ČR třetí největší provozovatel fotovoltaických elektráren na světě

http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Str%C3%A1%C5%BE_panely.jpg Sluneční elektrárna u Stráže pod Ralskem

ZDROJE http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Orlik_elektrarna.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:OstruznaElektrarny.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Str%C3%A1%C5%BE_panely.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Biogas_spoerring.jpg; licence: Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported; autor: Nico (talk) 13:22, 13 September 2008 (UTC)/ Nils Jepsen Ostatní foto vlastní Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky na všech typech škol. Jakékoliv další využití podléhá Autorskému zákonu.