V (DE)INSTITUCIONALIZACI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Univerzita a společenství průmyslových podniků Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Advertisements

Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně E-learn 2002 Žilina 5. – 6. února 2002 E-learn.
OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ Mgr. Pavel Černuška, Ph.D. Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci.
Kvalitní péče o seniory Vítejte na mezinárodní konferenci v Praze, 9.března 2007.
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
IVIG 2005, Praha, 22. září
Peru 2012 Marek Vavřina 1. Otázky, na které bych chtěl odpovědět Jaké byly mé důvody strávit semestr v zahraničí a proč jsem si zvolil zrovna Peru? Na.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Hádej obrázek – měřidla délky
MINIMATURITY
Vzdělávání pracovníků v oboru právo ve vědě a výzkumu – ano či ne? JUDr. Blanka Vítová, Ph.D., LL.M.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ. Národní soustava povolání (NSP) je otevřená soustavně aktualizovaná databáze informací o potřebách trhu práce, vytvářená zaměstnavateli.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Název práce Autor práce: Vedoucí práce: Obor studia: Datum obhajoby:
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
Středisko náhradní rodinné péče, o. s. Zahraniční výzkum Náhradní péče o děti v Dánsku, v Anglii a Walesu, na Slovensku a v Polsku
Fakulta zdravotnických studií
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Ing. Eva Bartoňová, náměstkyně ministra, skupina finanční, právní a správy úřadu, MŠMT.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Inovace kurikula studijního programu Všeobecné lékařství. Reg.č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Jazykový projev Profil a plán předmětu. Cíl předmětu Naučit se využívat mluveného a psaného jazykového projevu  k odpovídající prezentaci sebe sama 
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“. Proces definice SKSS Fáze – 2002 – hledání nastavení sociálních služeb v postkomunistickém období,
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Mgr. Karla Hrbáčková Metodologie pedagogického výzkumu
Nadační fond studentů Filozofické fakulty a Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity Studentská dobrovolnická praxe, PSY225 Věra Frančáková
Vzdělávání, výzkum a praxe územního rozvoje K možnostem vzájemné spolupráce.
Výměna zkušeností s realizací projektů OP VK 13. března 2013 Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s. Jihlava.
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Suroviny pro výrobu piva Ročník / obor studia:2. a.
Soukromá vyšší odborná škola sociální, o.p.s. Jihlava Matky Boží Jihlava, IČ tel
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám
Evropské nástroje a projekty ve výuce středních škol Výstupy projektu Kurikulum S a perspektivy spolupráce v regionech Zasedání KVZ, Irena Palánová,
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra veřejného a sociálního zdravotnictví Studentská odborná práce Vypracovala:
KONFERENCE Šance pro děti v ohrožení na Vysočině
CIBULOVÁ ZELENINA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: cibulová, zelenina, cibule, šalotka, česnek, pórek Klíčová.
Deinstitucionalizace: Od expertních posudků k praktickým experimentům Jan Paleček Centrum pro výzkum a inovaci v sociálních službách, o.s.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
1 Novela zákona o pedagogických pracovnících. 2 Hlavní cíle změn Zvýšit prostupnost kvalifikací pro jednotlivé druhy a stupně škol Zrušení některých zbytečných.
SPECIÁLNÍ ODRŮDY BRAMBOR Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: speciální, odrůdy, brambor, batáty, manioky,
„Partnerství pro konkurenceschopnost“ Název projektu: „Partnerství pro konkurenceschopnost“ Zkrácený název projektu:„PARKON“ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Název příspěvku: K pedagogické přípravě učitelů SOŠ z pohledu edukátora Karel OURODA, Ph.D., Mgr. et Mgr. novinář a odborný pedagog Workshop partnerství.
KA2- Cooperation and Inovation for Good Practices.
Připraveno s podporou programu Erasmus+ Evropské unie. Výsledky učení v pedagogické činnosti vysokých škol Představení metodiky.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Znaky a vodítka deinstitucionalizace a Kritéria komunitních služeb
Název oborové práce Jméno autora třída.
5. ročník, Ekonomika a právo v podnikání
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Sociologie - projekt 2. C.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 4: Relevance
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Podpora pedagogické praxe u předmětů odborné praxe studentů FZS TUL
Centra duševního zdraví v kontextu reformy psychiatrické péče
Benediktbeuern Hochschule
Rozvoj sociálních služeb a vzdělávání pracovníků v sociálních službách
Fakulta zdravotnických studií
Transkript prezentace:

V (DE)INSTITUCIONALIZACI BÁDÁNÍ V (DE)INSTITUCIONALIZACI SOŇA VÁVROVÁ, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Pracovní skupina Bádání v (de)institucionalizaci (De)institucionalizace jako téma absolventské práce. Možnosti využití absolventských prací.

Jak mohou studenti svými bádáními v oblasti (de)institucionalizace pobytových sociálních služeb přispět pro praxi?

Cíl pracovní skupiny Společně se zamyslet nad možnostmi využití studentských bádání v oblasti (de)institucionalizace pobytových sociálních služeb. Položit si několik otázek a nalézt odpovědi, které se mohou stát inspirací pro mnohé vzdělavatele v sociální, zdravotnické i pedagogické oblasti.

Otázka č. 1 Jsou studenti vyšších odborných a vysokých škol schopni uchopit téma (de)institucionalizace a transformace pobytových sociálních služeb a toto kvalitně zpracovat ve svých kvalifikačních pracích?

Otázka č. 2 Jaká dílčí témata související s (de)institucionalizací a transformací sociálních služeb mohou studenti zpracovávat ve svých kvalifikačních pracích, aby výsledky jejich bádání byly přínosné a využitelné v praxi?

Otázka č. 3 V čem mohou být výsledky realizovaných výzkumů přínosné a jak je lze v praxi využít?

Těšíme se na vás v pracovní skupině Bádání v (de)institucionalizaci