TIPY A RADY PRO PRÁCI S DATABÁZÍ SCOPUS

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Advertisements

PROJEKT „ AGENT“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07./2.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Školení MS Word 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, říjen 2011 Vzdělávání v eGON centru Třebíč Tento.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Školení pro uživatele portálu.
Školení MS Excel 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, listopad-prosinec 2010 Vzdělávání v eGON centru.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Oborová brána Musica (MUS) Nový nástroj (nejen) pro české muzikology Václav Kapsa Národní knihovna České republiky Výroční konference ČSHV Nové výsledky.
Konference projektu VIP Kariéra II ─ KP Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Daniela Chamoutová Národní ústav pro vzdělávání.
ProQuest Ebook Central PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Vyhledávání v citační databázi Web of Science (WoS) Česká zemědělská univerzita v Praze Studijní a informační centrum 2016.
Co nového ve VVIS Tereza Černá
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Tabulkový procesor Odebrání skrytých dat a osobních informací kontrolou sešitů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Software Licence a distribuce Karel Nymsa Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Kritéria dotazů II Access (10). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Databáze © Mgr. Petr Loskot
Vyhledávání v citační databázi Scopus
OBD a open access Ukládání publikačních výsledků, druh výsledku J - recenzovaný odborný článek a druh výsledku D – stať (článek) ve sborníku z OBD do Digitální.
Věcné autority v roce 2016
Ústřední knihovna FSS MU
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Aplikace Monitorovací systém
WorldCat Obsahuje bibliografické záznamy různých druhů dokumentů (knihy, články, CD, video, …) z více než knihoven z celého.
Ústřední knihovna FSS MU
Propojení tabulek Access (6).
Inf Tabulkový procesor - formátování
Knihovny pod jednou střechou
Databáze MS ACCESS 2010.
Vkládání dat MS Access (5).
Aplikace Monitorovací systém
Vytvoření databázového dotazu z více tabulek
1. Jak si rychle a jednoduše upravit vzor
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Formální úprava rešerše
Plný text publikačních záznamů
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-18
Elektronické informační zdroje pro obor pedagogika
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Název projektu: Od rozvoje znalostí k inovacím
Významné normy Bibliografické citace - obsah, forma, struktura ČSN ISO 690 Úprava písemností psaných strojem nebo zpracovávaných textovými editory ČSN.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
MS Excel – příklady na databázové funkce
Regionální informace jako přidaná hodnota katalogu krajské knihovny
Jednotná informační brána jako studnice informací pro lékaře
Informatická školení F1 Office Pro Plus
Základy práce s informačními zdroji ZUR163
Lotus Notes Lotus Notes Alena Málková
NÁVOD NA ZADÁVÁNÍ do databáze OBD dle úprav pro Open Access
Nový program REZZO1NotationAdmin
Materiál byl vytvořen v rámci projektu
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ProQuest Central Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Cambridge Books Online
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
3. Odborná literatura, její zdroje na internetu a PřFUK
ACM Digital Library Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
ANOPRESS IT Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
ProQuest Ebook Central
WorldCat Obsahuje bibliografické záznamy různých druhů dokumentů (knihy, články, CD, video, …) z více než knihoven z celého.
ProQuest Central Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Fond malých projektů Školení pro Konečné uživatele Zlín
Výuka matematiky v 21. století na středních školách technického směru
WorldCat Obsahuje bibliografické záznamy různých druhů dokumentů (knihy, články, CD, video, …) z více než knihoven z celého.
Transkript prezentace:

TIPY A RADY PRO PRÁCI S DATABÁZÍ SCOPUS Název projektu: Od rozvoje znalostí k inovacím Registrační číslo projektu: CZ.1.07./2.3.00/09.0009 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Knihovna UTB ve Zlíně, 30.3.2010

Rozbalovací menu pro upřesnění rešeršního dotazu. Databáze Scopus je jednou z největších světových multioborových databází. Uživatelům přináší 27 milionů záznamů a přes 230 miliónů odkazů z 16 000 časopisů. Rozbalovací menu pro upřesnění rešeršního dotazu. Informace o databázi Scopus. Pole pro zadání rešeršního požadavku. Omezení rešerše dle časového rámce. Specifikace dle typu dokumentu. Možnost vyhledávání výsledků přidaných do databáze za posledních 7, 14 nebo 30 dnů. Omezení rešerše dle vědeckého oboru.

Jména je možné zadávat i s diakritikou. Scopus poskytuje integrovaný formulář pro vyhledávání konkrétních autorů. Jména je možné zadávat i s diakritikou. Zadání instituce. Omezení rešerše dle vědeckého oboru.

Nabídka citačních služeb. Formulář umožňuje vyhledávání podle příjmení autora a prvního písmena křestního jména. Funkce „Refine Results“ - možnost upřesnění výsledků podle výše uvedených kritérií. Zobrazení dokumentů. Nabídka citačních služeb. Počet nalezených dokumentů. Ikonka „Details“ zobrazí veškeré informace o autorovi. Jména se můžou v databázi objevit v různých podobách v závislosti na zdrojovém dokumentu.

Zobrazení vyhledávání záznamů. Funkce „Refine Results“ - možnost upřesnění výsledků podle výše uvedených kritérií. Hledání ve výsledcích. Export záznamů. Uložení vybraných záznamů. Zobrazení dokumentů, které byly citovány vybranými články. Výběr všech zobrazených dokumentů. Citační služby. Stažení PDF souboru s výsledky vyhledávání. Dokumenty, které citovaly vybrané články. Nastavení třídění výsledků. Automatické seřazení na základě data publikování. Záznamy článků. Po kliknutí na titul se dostanete k podrobnému záznamu.

Výběr citačního manažera. Výběr funkce. Práce se záznamy – export do bibliografických manažerů. Po označení vybraných záznamů, funkci aktivujeme ikonkou „Output“. Výběr citačního manažera. Výběr funkce. Výběr formátu. Práce se záznamy – odeslání vybraných záznamů prostřednictvím emailu. Volba funkce. Adresát. Možnost vlastního komentáře. Volba formátu.

Práce se záznamy – tvorba bibliografie. Výstupní formát. Volba citační normy. Vytvořená bibliografie exportovaná do textového editoru MS Word.

Zobrazení informací o zdrojovém časopise. Volba „Analytics“. Vyhledávání titulů prostřednictvím názvu, případně ISSN. Omezení vědeckého oboru. Volba zobrazení. Tabulka s citačními ukazateli. Souhrnné údaje o titulu.

Zobrazení citovanosti podle nejcitovanějších článků. Hirschův index (h-index) - index ke kvalifikaci vědeckovýzkumného výkonu jednotlivce. Jedná se o kvantitativní ohodnocení kvality vědeckých článků publikovaných jedním vědeckým pracovníkem. Graf h indexu.

Možnost sloučení výsledků. Pomocí funkce „Affiliation Search“ můžete vyhledat dokumenty vydané určitou organizací. Zadání instituce. Výsledky vyhledávání. Možnost sloučení výsledků. Nalezené instituce. Počet nalezených dokumentů a detailní informace o organizaci.

Celkový počet dokumentů publikovaných UK v rámci databáze Scopus. Funkce „Refine Results“ - možnost upřesnění výsledků podle výše uvedených kritérií. Zobrazení záznamů. Celkový počet dokumentů publikovaných UK v rámci databáze Scopus. Citační služby.

DĚKUJEME VÁM ZA ÚČAST Mgr. Pavel Holík, pholik@knihovna.utb.cz Název projektu: Od rozvoje znalostí k inovacím Registrační číslo projektu: CZ.1.07./2.3.00/09.0009 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Knihovna UTB ve Zlíně, 30.3.2010