Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Advertisements

Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
ČAS A JEHO MĚŘENÍ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
AC Bučovice, Boží povolání člověka AC Bučovice,
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Rodinné právo 1 N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku odborného.
Hodnota mého života. MÁ MŮJ ŽIVOT NĚJAKOU HODNOTU? Kdo jsem? Ne! - umírám Ano! – žiji.
NÁVRAT. DO BUDOUCNOSTI NÁVRAT DO BUDOUCNOSTI podle Bible.
Voda dává život Tereza Štěpařová ZŠ Chrastava. Voda – živí nás, šatí nás, dává život i zabíjí. Je to základní položka pro život, i přesto jí je přebytek.
Celistvost lidského organismu. Šablona : V/2 Sada: 2/36 Ověření ve výuce: Třída: 5 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
CESTA KE ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍ HARMONII
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_05_CÉVNÍ SOUSTAVA
Doprovázení jako základní postoj služby ve věznici
Bůh je moje jistota..
Židům 3:12-14 Hleďte, bratři, aby snad v někom z vás nebylo zlé a nevěrné srdce, takže by odpadl od živého Boha, a proto se navzájem napomínejte každý.
Slovo života Květen 2014.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Dýňování aneb Čechova strašidelná stodola
ZOOKURZ Sexta 2016/17.
Příběh 2 oblázků s obrázky z Číny!
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
Úzká brána a cesta k životu
Užitečné závaží.
Trhlina ve džbánu.
Je nám třeba rasistů ? Následující fotografie byly pořízené nedávno v Londýně během manifestace muslimské komunity „Náboženstvím k míru“. Aby nikdo nebyl.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace O PERNÍKOVÉ CHALOUPCE Název : VY_32_inovace_13 - ČJ – O perníkové.
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
Hřích 3. vítězit nad hříchem
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Tři muži se vybrali na výlet.
1. Jsem šťasten, vím, | že Pánu smím v životě náležet, | on silou mou i odvahou, mně neublíží svět, | on silou mou i odvahou, | mně neublíží svět.
Žít svůj život naplno.
LITURGICKÁ ZNAMENÍ postoje a gesta
Když jsi úplně na dně, Bůh vždy s něčím přijde...
O pokrytectví Matouš 22,15.
Jedna chyba na ženě!! Když Bůh stvořil ženu, bylo to šestý den práce přesčas. Jeden anděl přišel a ptal se: “proč s ní ztrácíš tolik času?” A bůh odpověděl:
Slovo života Leden 2018.
2. Vyznávat hříchy a věřit Pánu
Jsou v životěchvíle , kdy nám přítomnost druhého velmi chybí, a stále by jsme jej chtěli mít při sobě.
Ježišov dar ľudstvu Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Odpouštěj....
Slovo života V tichosti buďte vnímaví pro slovo, které do vás bylo vloženo jako semeno a může zachránit vaši duši. (Jak 1,21) Září 2018.
On.
VAŠE NÁBOŽENSTVÍ NENÍ DŮLEŽITÉ Překlad:
9. Rozlišování v modlitbě
Biblické verše....
NÁVRAT.
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
Když jsi úplně na dně, Bůh vždy s něčím přijde...
Citáty . Změň, co změnit můžeš, ostatní nech být.
Moudra s květinou.
Co je tvoje....
VY_52_INOVACE_16_01_první pomoc krvácení
Malé povzbuzení pro chvíle volna
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Naučil jsem se....
SLOVO ŽIVOTA Duben 2019.
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Tři muži se vybrali na výlet.
... hojně se syťte Božím slovem (z poselství Benedikta XVI. k SDM)
Odpouštěj....
Tommy's Window Slideshow
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Když jsi úplně na dně, Bůh vždy s něčím přijde...
Každý den jsme trochu starší…
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Šel jsem na preventivní prohlídku a zjistil jsem,
Co je tvoje....
Transkript prezentace:

Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy

Ježíše odsoudili na smrt ve věku 33 let

Nejhroznějším způsobem doby. Jen nejhorší zločinci byli popraveni tímto potupným způsobem jako On. V případě Ježíše to bylo ještě hroznější, protože ani nejhorší zločinci nebyli tak potupeni jako On, aby jim museli přibít končetiny jako Ježíšovi.

Ano, použili 15-20 centimetrové, ostré hřeby.

Byla přibita zápěstí a ne dlaně jako je ve zvyku zobrazovat.

Musel se podpírat o hřeb kterým byly přibity obě dvě nohy dohromady, tento hřeb byl o mnoho větší než hřeby kterými byli přibity ruce.

Z jeho ran vytékala už jen voda. Víc, jak 3 hodiny!!! Pár minut před smrtí Ježíš už nekrvácel. Z jeho ran vytékala už jen voda.

V těle dospělého člověka je Jeho rány byli tak veliké, že 3,5-5 litru krve. Jeho rány byli tak veliké, že když mu římský voják s kopím propíchl hruď z jeho rány vytekla jen voda a málo krve.

zatím co dav na něj plival a házel po něm kamení. Před ukřižováním, od bičování krvácejícími zády a krví zalitou tváří od ostnů jeho koruny na hlavě, víc jak dva kilometry vláčil svůj kříž který vážil (cca. 40-50 kg) zatím co dav na něj plival a házel po něm kamení.

Aby všechny tvé hříchy byli navždy odpuštěny. On pro tebe zemřel! To všechno Ježíš vytrpěl jen proto abys měl volnou cestu k Bohu, k Otci všemohoucímu. Aby všechny tvé hříchy byli navždy odpuštěny. On pro tebe zemřel! Pro Tebe, který teď čteš tyto stránky. Nemysli si, že se obětoval pro druhé, jen pro ty, kteří chodí do kostela, anebo za mnichy, za faráře, za duchovní anebo za církevní hodnostáře.

Je lehké posílat obrázky, vtipy a porno odpadky, ale boží slovo a jeho skutky už nemáš odvahu anebo se stydíš odeslat druhým, nebo se bojíš co si o tobě pomyslí druzí.

Přijmi jedinou pravdu, že Ježíš je jediný, který má moc zachránit svět. Ukaž každému co se mu stalo jen proto, aby nás všechny ochránil Bůh všemohoucí!

Dělej jen následující: 60 sekund s Bohem. Jedna minuta, využij příležitost! Uvidíme, jestli je Satan schopný nás zastavit!? Dělej jen následující:

žehnej mu láskou všemohoucí, pokoj, harmonii, pokoru a hojnost! Modli se za toho, kdo Ti poslal tuto zprávu nasledujícím způsobem: Pane Bože, Ty dobře znáš ... Jeho život, prosím Tě žehnej mu láskou všemohoucí, pokoj, harmonii, pokoru a hojnost! Pane Bože prosím Tě, ochraňuj jeho rodinu, jeho práci a jeho plány na tento rok. Nedopusť pane, aby podlehl pokušení, ochraň ho od všeho zlého. Ve jménu Ježíše. Amen

A teď pošly dál deseti lidem. Deset lidí se bude za Tebe modlit, potom dosáhneš, toho že se mnoho lidí bude modlit k Bohu za své blízké. A teď se na chvíli zamysli nad tím, jak bys mohl žít tak, abys získal uznání a lásku všemohoucího.

Když se nestydíš tohle všechno vykonat, žádám tě učiň následující: Ježíš řekl: „Ten, kdo se za mne stydí , i já se ho zříkám před mým Otcem” Toto poselství pošli dál jen tehdy, pokud ho uznáváš a miluješ Boha. On nás živí v každém okamžiku.

A M E N „Všecko mohu v Kristu, který mi dává sílu” (Fil. 4:13) Toto je nejjednodušší důkaz. A M E N