INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komplexní řešení metropolitních sítí
Advertisements

Informace k IOP a záměrům MV v zavádění eGovernmentu odbor informatiky KrÚ kraje Vysočina Leden 2009 RK , př. 2 počet stran: 13.
Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Vypracovaly: Nikola Dreslerová, Eva Šenkeříková
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Integrovaný operační program 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM.
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje Ing. Tomáš Vašica Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA Cesta k informační společnosti Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Operační program lidské zdroje a zaměstnanost 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Dotační tituly pro IT/ICT sektor. Dotační tituly pro IT/ICT sektor O eNovation Vznik v první polovině roku 2007 Poradenská činnost v oblasti eGovernmentu.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Vzdělávání eGon Zajištění vzdělávání v eGovernmentu Jana Třísková
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Rozvoj eGovernmentu v České republice
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Informace k možnosti motivace municipalit k UR v rámci fondů EU a jiných zdrojů.
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Debyrokratizace státu a redukce administrativní zátěže - Personální audit ministerstev a dalších státních úřadů - Konec obíhání úřadů – soustředění souvisejících.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Představení konceptu pilotního projektu „Koordinace a zavedení Smart Administration ve veřejném sektoru“ Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Město Valašské Meziříčí Spolupráce se zahraničím.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Kontaktn í a koordinačn í centra Krajsk é ředitelstv í policie Jihočesk é ho kraje.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
EGONovi tluče srdce! Ivan Langer ministr vnitra.
Michal Šperling - EUREDIS
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Informace pro externí administrátory
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Transkript prezentace:

INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 lll

MINISTERSTVO VNITRA jako zprostředkující subjekt MV bylo pověřeno realizací strategie Efektivní veřejná správa a přátelské služby a realizaci Koncepce civilní obrany obyvatelstva Oba dokumenty předurčují aktivity, a tím pádem i charakter projektů, které musí být realizovány tak, aby se naplnily cíle této strategie K financování této aktivity byly z IOP zvoleny prioritní osy 1.1, 2.1 a 3.4 lll

Výběr projektů Nemá selektivní charakter Typy podporovaných projektů jsou již předurčeny samotnou strategií a jejich základní rysy vymezuje Gestor SA Vymezování a zacílení výzev je výsledkem dialogu Gestora a zbytku veřejné správy a samospráv lll

Prioritní osy v oblasti financování 1.1_Rozvoj informační společnosti ve veřejné správě 2.1_Zavádění ICT v územní veřejné správě 3.4_Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik lll

Co je Smart Administration? „Moderní, přátelský a efektivní úřad“ vstřícný, jednoduchý a funkční systém komunikace občana s úřady Projekt modernizace a elektronizace veřejné správy lll

Systematický přístup ke změnám ve veřejné správě  hexagon Legislativa Občan Efektivní veřejná správa Organizace Finance Úředník Technologie lll

Synergie IOP a OPLZZ Přestože projekty financované z IOP mají jiný charakter než ty financované z OP LZZ, je nutné je vnímat jako projekty synergické lll

Roční finanční alokace zdrojů prioritních os v gesci MV (v mil. EUR) Prioritní osa IOP 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 celkem 1.1_Rozvoj informační společnosti ve veřejné správě 49 51 54 56 59 61 63 393 2.1_Zavádění ICT v územní veřejné správě 25 26 27 29 30 31 33 201 3.4_Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Celkem mil. EUR 99 103 108 114 119 123 129 795 Disponibilní zdroje v mil. Kč 2 277 2 369 2 484 2 622 2 737 2 829 2 967 18 285 při kurzu 23 Kč/EUR Zdroj: Prováděcí dokument IOP (10.4.2008), MMR ČR lll

Prioritní osa 1.1 Rozvoj informační společnosti ve veřejné správě Veřejná správa v pojetí Smart Administration Rozvoj e-Government Elektronická komunikace veřejnosti se státní správou Zvýšení efektivity elektronické veřejné správy a zvýšení kvality služeb lll

Podporované aktivity v prioritní ose 1.1 Vytváření, rozvoj a údržba registrů veřejné správy Budování komunikační infrastruktury veřejné správy Vybudování přístupových míst pro komunikaci s informačními systémy veřejné správy Elektronizace služeb veřejné správy lll

Prioritní osa 2.1 Zavádění ICT v územní veřejné správě Zvýšení efektivnosti výkonu a procesů uvnitř územní veřejné správy Zvýšení kvality veřejných služeb na úrovni obcí a krajů Budování informační infrastruktury v jednotné podobě ve všech regionech ČR Jednoduché a uživatelsky přátelské služby pro občana lll

Podporované aktivity v prioritní ose 2.1 Sdílení dat s centrálními registry a vytváření dalších registrů pro potřeby územní veřejné správy Budování komunikační infrastruktury územní veřejné správy Vybudování kontaktních míst veřejné správy  Czech Point Elektronizace služeb veřejné správy vykonávaných orgány územní veřejné správy lll

lll

eGON: symbol e-Governmentu e-Government act zákon o e-Governmentu (č.300/2008 Sb. z 19.8.2008) Základní registry veřejné správy KIVS: Komunikační infrastruktura veřejné správy Czech Point – univerzální kontaktní místo lll

Ing. Alena Hyková zástupkyně ředitele Odboru strukturálních fondů e-mail: hykova@mvcr.cz tel.: 974 818 486 lll