motto „Nevěřte všemu, co se vám k věření předkládá: Zkoumejte vše

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyberte z nabídky Vyberte z nabídky Jedná se o soutěž, v níž nejde o znalosti, ale pouze o hádání a tipování, soutěž 5 proti 5 pořádá naše škola.
Advertisements

Tipy Audrey Hepburnové na krásu
PaedDr. Zuzana Horváthová, Ph.D. doc. Ing. Josef Abrhám, Ph.D.
2009 Webové stránky Základy tvorby webu. V roce 2009 vytvořil Martin Horák.
Pracovní pomůcky pro 1.stupeň ZŠ
MP- LEKCE 2 – STYLY V MS WORD. Styly a důvody použití stylu Nadefinujeme si „šablonu“ pro určitý typ písma, kterou budeme chtít používat i v další části.
2013 Marek Vácha.  v seminářích se pokusíme nahlédnout do toho, co by mohlo být „křesťanství“  a podobně se pokusíme nahlédnout do oblasti zvané „environmentální.
Chybí Ti něco super? Něco super?;-). Křesadlo & Pětatřicátníci present V – Z – ZV – Z – ZV – Z – ZV – Z – Z Večer Zvrhlé Zábavy.
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Memorandum o celoživotním učení
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Zpracování a využití informací
Reteaming ® je metoda založená na přístupu zaměřeném na řešení, která usnadňuje dosažení žádoucích změn prostřednictvím spolupráce. Tuto metodu vytvořili.
Strom přátelství Ročník: 3. ročník Autor: Kateřina Holaňová
Mgr. Jana Palanská.
Psaní i,í, y, ý po měkkých a tvrdých souhláskách
Asertivita jako obrana proti manipulaci Typy manipulátorů
Tipy Audrey Hepburnové na krásu
Přesvědčujeme sami sebe, že život bude lepší, až se jednou provdáme a nebo oženíme, budeme mít děti atd. Pak jsme otrávení, že naše děti nejsou dost velké.
Implementace konceptu ECDL do výuky ZKVALITŇUJEME CESTU K POZNÁNÍ.
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM13 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová.
SETKÁNÍ S ŘEDITELI STŘEDOČESKÉHO KRAJE květen 2011
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ6_18 Sada DUMČeský jazyk 6 PředmětČeský jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po V – opakování formou.
Finanční plán, finanční cíle
Mgr. Vladimíra Mikulášková ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_185
Spektrum didaktických stylů
ICT ČJ párové souhlásky uvnitř slov
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Souhlásky Mgr. Vladimíra Mikulášková ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_181.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Souhlásky tvrdé, měkké, obojetné VY_32_INOVACE_13 Sada 22.
Poutníci v Mladé Boleslavi –
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_1,čj.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
8 Vymysli a napiš příklady, aby jejich výsledek byl 8. Které číslo napíšeš do středu? 45 : 5 18 : 2 36 : 4 72 : 8 54 : 6 81 : 9.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Co tvorba ŠVP škole přinesla Možné přínosy tvorby z pohledu pilotního gymnázia v Rumburku.
CIZÍ SLOVA.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DM0L507)
Hodnocení žáků. Zpráva OECD o hodnocení vzdělávání Česká republika 2012: Převládá sumativní hodnocení Velký důraz na známky Žáci jsou často zkoušeni ústně.
1 Úloha vůdců, úloha vůdcovství -Poznat a dělat správné věci -Definovat vize -Ukazovat cestu, jak vizi realizovat.
Nejlepší hry a aplikace pro Apple NATÁLIE JERMANOVÁ.
Standardy jako zrcadlo českého kurikula Mgr. Olga Bauerová Mgr. Marek Lauermann ZŠ a MŠ Brno, Jihomoravské nám. 2.
ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Opakování na 3.písmenou práci 6.ročník
Seznámení se s hláskami a jejich dělení
Mgr. Zbyněk Zeman, ZŠ a MŠ Staré Hobzí
Co se rozumí kvalitou vzdělávacích služeb Mgr. Pavel Říha
ČÍM CHCI BÝT, AŽ VYROSTU? Václav Pfleger.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Projekt Impuls / Seminář
Projekt Impuls / Seminář
Budování kapacit pro rozvoj škol II
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_08_DELENI_HLASEK Název materiálu:
Autor: Mgr. Lenka Königová Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Průřez domácí péčí Pracoviště ošetřovatelské péče Hana Pekárková
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
zpracovaný v rámci projektu
Anotace: prezentace slouží k procvičování učiva z 2. ročníku
ZEMĚ I. PŘÍRODNÍ SÍLY - ČESKÝ JAZYK – 5. r
Autor: Mgr. Lenka Königová Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Autor: Mgr. Lenka Königová Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
DESIGNOVÉ MYŠLENÍ Tento projekt byl financován za podpory Evropské komise. Podpora Evropské komise při vypracování této publikace neznamená, že se Komise.
Práce se selhávajícím žákem
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jitka Havránková
[Nadpis plakátu] Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit maecenas porttitor congue massa fusce [Následující tituly a jména nahraďte tituly.
ORCHIDEJE Z VIET NAMU + RADY K TOMU Hudba : Ernesto Cortazar
Transkript prezentace:

motto „Nevěřte všemu, co se vám k věření předkládá: Zkoumejte vše a přesvědčte se o všem sami!“ Jan Amos Komenský 1

Jiří Hruška http://jiri_hruska.sweb.cz 2

Přístup k hodnocení v inkluzivní škole ZŠ Třebízkého Kralupy nad Vltavou 19. 9. 2016 9:30 – 11:00 a 11:15 – 12:45 3

cíle popsat rozdíl v hodnocení v tradiční (transmisivní) škole a v inkluzivní (konstruktivistické) škole popsat rozdíl mezi sumativním a formativním hodnocení popsat různé kroky k formativnímu hodnocení interpretovat výzkum „Co má skutečný vliv na výsledky žáků?“ směrem k hodnocení Cíle: 4

Úkol Z první obálky vyjměte dvanáct lístků s výroky a z nich vyberte šest, se kterými souhlasíte. Ostatní vložte zpět do obálky. Z druhé obálky vyberte ty, které jsou označeny stejným písmenem a porovnejte je. Z této dvojice vyberte ten, se kterým více souhlasíte, druhý vložte zpět do patřičné obálky. Vyhodnoťte podle následujícího klíče (maximum je + 12 bodů, minimum je – 12 bodů) 13.5.2018

Vyhodnocení za výrok psaný tučně a označený obojetnou souhláskou máte + 2 body za výrok psaný tučně a označený tvrdou či měkkou souhláskou máte - 2 body za výrok psaný kurzívou a označený obojetnou souhláskou máte - 1 bod za výrok psaný kurzívou a označený tvrdou či měkkou souhláskou máte + 1 bod 13.5.2018

sumativní x formativní hodnocení 13.5.2018

Kde hledat inspiraci? Publikace SKAV Kanadské vysvědčení Výzkum 13.5.2018

cíle popsat rozdíl v hodnocení v tradiční (transmisivní) škole a v inkluzivní (konstruktivistické) škole popsat rozdíl mezi sumativním a formativním hodnocení popsat různé kroky k formativnímu hodnocení interpretovat výzkum „Co má skutečný vliv na výsledky žáků?“ směrem k hodnocení Cíle: 9

Pár myšlenek na závěr „Učitel není zodpovědný za to, co se žák naučí! Je však zodpovědný za to, aby vytvořil takové podmínky, aby každý žák mohl dosáhnout svého maxima.“ „Kdo chce, hledá cesty, kdo nechce, hledá překážky.“ „Když nevíte, zeptejte se dětí!“ „Neříkejte, že něco nejde, říkejte spíš, že si s tím nevíte rady.“ „Když žák chce, dokáže dosáhnout vysokých standardů kvality.“ „Největší chybou člověka je bát se, že udělá chybu.“ 13.5.2018

Kroky k formativnímu hodnocení Každý sám za sebe napište, co by vám pomohlo, abyste mohli hodnotit žákův posun/pokrok. Dejte hlavy dohromady ve skupině a vymyslete alespoň pět „pomocníků“ na kterých se ve skupině dohodnete. Zvolte si mluvčího. Mluvčí postupně prezentují „pomocníky“. Pokud jiná skupina bude mít stejného či velmi podobného pomocníka, její mluvčí zvolá „máme“. 13.5.2018