Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZEMĚ I. PŘÍRODNÍ SÍLY - ČESKÝ JAZYK – 5. r

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZEMĚ I. PŘÍRODNÍ SÍLY - ČESKÝ JAZYK – 5. r"— Transkript prezentace:

1 ZEMĚ I. PŘÍRODNÍ SÍLY - ČESKÝ JAZYK – 5. r
ZEMĚ I. PŘÍRODNÍ SÍLY - ČESKÝ JAZYK – 5. r. ZÁKLADNÍ ŠKOLA, HOŘICE, HUSOVA 11 VY_32_INOVACE 2_78

2 NÁZEV DIGITÁLNÍHO UČEBNÍHO MATERIÁLU: Přírodní síly
AUTOR: Mgr. Věra Tauchmanová STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Žáci doplňují i, y po měkkých a tvrdých souhláskách VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT (VE KTERÉM BYL MATERIÁL ODUČEN): Český jazyk KLÍČOVÉ KOMPETENCE: vedeme žáky k samostatné a rychlé orientaci v textech různého zaměření - zadáváme úkoly, které vedou žáky k osvojování si základních jazykových a literárních pojmů - zohledňujeme rozdíly ve znalostech a pracovním tempu jednotlivých žáků MEZIPŘEDMĚTOVÉ VZTAHY: prvouka, přírodověda, vlastivěda, zeměpis, dějepis, OČEKÁVANÝ VÝSTUP: Určovat samohlásky a souhlásky Rozlišovat tvrdé, měkké a obojetné souhlásky TYPICKÁ VĚKOVÁ SKUPINA: 4.r. praktická škola Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

3 Vítr – dopiš i,í,y,ý V_tr je horizontáln_ prouděn_ vzduchu v atmosféře. Je vyvolan_ rozd_ly v tlaku vzduchu a rotac_ Země. Př_ jeho pop_su nás zaj_má jeho směr, r_chlost a ochlazovací úč_nek. Rychlost a směr větru se měř_ pomoc_ anemometru Vítr je odpradávna nič_cím ž_vlem i pomocníkem člověka. V_chřice spolu s povodněm_ jsou největším zdrojem škod v podm_nkách středn_ Evropy, př_ poslední velké vichř_ci v listopadu 2004 došlo k poničen_ velké část_ lesů Vysok_ch Tater. Vítr je jedním z hlavních činitelů působících erozi a zvětráván_ hornin. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

4 Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

5 Odkazy a citace Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "ZEMĚ I. PŘÍRODNÍ SÍLY - ČESKÝ JAZYK – 5. r"

Podobné prezentace


Reklamy Google