Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

HOŘICE TRUBIČKY – DOPLŇOVÁNÍ Y,I,Ý,Í - ČESKÝ JAZYK – 6. r

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "HOŘICE TRUBIČKY – DOPLŇOVÁNÍ Y,I,Ý,Í - ČESKÝ JAZYK – 6. r"— Transkript prezentace:

1 HOŘICE TRUBIČKY – DOPLŇOVÁNÍ Y,I,Ý,Í - ČESKÝ JAZYK – 6. r
HOŘICE TRUBIČKY – DOPLŇOVÁNÍ Y,I,Ý,Í - ČESKÝ JAZYK – 6. r. ZÁKLADNÍ ŠKOLA, HOŘICE, HUSOVA 11 VY_32_INOVACE 1_15

2 NÁZEV DIGITÁLNÍHO UČEBNÍHO MATERIÁLU: Trubičky
AUTOR:Mgr. Věra Tauchmanová STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Doplňování měkkých a tvrdých souhlásek VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT (VE KTERÉM BYL MATERIÁL ODUČEN): Český jazyk KLÍČOVÉ KOMPETENCE: -vedeme žáky k plánování postupů - vedeme žáky k práci s různými typy textů MEZIPŘEDMĚTOVÉ VZTAHY: Přírodověda , Vlastivěda, Matematika OČEKÁVANÝ VÝSTUP: Určovat samohlásky a souhlásky, rozlišovat tvrdé, měkké a obojetné souhlásky TYPICKÁ VĚKOVÁ SKUPINA: 3.r. praktická škola

3

4 Doplň y, i, ý, í… Př v robě hoř cké trub čk je ručn práce zcela nepostradatelná. V prvn fázi se upeče křehká oplatka složená z mouk , sušeného mléka, rostl nného oleje, sušen ch vaječn ch žloutků a cukru. Oplatka dále navlhá v m stnostech s ř zenou vlhkosti do optimální vláčnost , kdy je posléze ručně kus po kusu stáčena na horké plot nce.

5 Kontrola práce Při výrobě hořické trubičky je ruční práce zcela nepostradatelná. V první fázi se upeče křehká oplatka složená z mouky, sušeného mléka, rostlinného oleje, sušených vaječných žloutků a cukru. Oplatka dále navlhá v místnostech s řízenou vlhkosti do optimální vláčnosti, kdy je posléze ručně kus po kusu stáčena na horké plotýnce.

6 Odkazy a citace http://www.horicketrubicky.cz/rucni_prace.php


Stáhnout ppt "HOŘICE TRUBIČKY – DOPLŇOVÁNÍ Y,I,Ý,Í - ČESKÝ JAZYK – 6. r"

Podobné prezentace


Reklamy Google