Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_07

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_07"— Transkript prezentace:

1 Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_07
JEDNOTKY OBJEMU ČTENÍ Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_07

2 Mgr. Jolana Zahradníková STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE):
NÁZEV: JEDNOTKY OBJEMU AUTOR: Mgr. Jolana Zahradníková STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): GENETICKÁ METODA ČTENÍ POROZUMĚNÍ TEXTU, DOPLNĚNÍ SLOV DO VĚT, VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT (VE KTERÉM BYL MATERIÁL ODUČEN): ČTENÍ OČEKÁVANÝ VÝSTUP (INOVACE): Zvládnout odpovědi na jednoduché otázky k textu VĚKOVÁ SKUPINA: 4. – 7. ročník speciální školy Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

3 OBJEM Slouží k měření množství kapalných a sypkých látek.
V obchodech máme především lahve o objemu jeden litr nebo půl litru. K přesnému měření objemu používáme kádinky nebo odměrné válce. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

4 OBJEM Slouží k měření množství a látek.
V obchodech máme především o objemu jeden litr nebo půl litru. K přesnému měření objemu používáme nebo odměrné válce. lahve sypkých kapalných kádinky Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

5 JEDNOTKY OBJEMU LITR JEDEN LITR 1l
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

6 MENŠÍ JEDNOTKOU JE MILILITR
Jeden litr 1000 ml Tisíc mililitrů Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

7 VĚTŠÍ JEDNOTKOU JE HEKTOLITR
1hl 100 l Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

8 V čem zjišťujeme objem…
Laboratorní kádinky Odměrné válce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

9 Co nakupujeme v obchodech v litrech?
Dáša si koupila na smažení řízků o Adam koupil pro tatínka na žízeň - - v -. Pavlínka koupila na pití sladkou š Milan a Petr dotankovali do auta z - -. Ondra si nechal nasypat jeden litr b v - - mamince na koláč. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

10 Odpovídej na otázky – spoj čarou
Co uvádíme v kilogramech a gramech? Co uvádíme v litrech nebo hektolitrech? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

11 NAPIŠ ČÍSLICÍ Jeden litr Tři litry Jeden mililitr Sto mililitrů
Jeden hektolitr Čtyři hektolitry Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

12 Výborně – jsi jednička Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

13 Odkazy a citace Otevřená galerie Microsoft office Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_07"

Podobné prezentace


Reklamy Google