Antonín Dvořák Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA.
Advertisements

Vzdělávací oblast: Umění a kultura
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_11_Test.
Romantismus v Čechách a v Rusku VYTVOŘIL PETR MELICHAR.
NÁZEV ŠKOLYěh BRÁNA, základní škola a mateřská škola Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTURozvoj čtení a.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_30_12_HV9_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála Základní škola Libina, příspěvková organizace, Libina.
Ochrana přírody - Ptáci CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a.
Název školyZŠ J. E. Purkyně Libochovice a ZUŠ AutorBc. Jiří Grüner NázevVY_32_INOVACE_22_Přelom 19. a 20. století v české hudbě TémaHudba na přelomu 19.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Leon Hahn NÁZEV:VY_32_INOVACE_12:Hudební výchova 9.ročník TÉMA: 20. století ve vážné.
Zpracovala: Mgr. Iva Novotná Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ŽIVÁ PŘÍRODA - opakování
REKLAMA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
VÁNOČNÍ REKLAMA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NOVOVĚK renesanční zámky v ČR
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
TRÁVICÍ SOUSTAVA – ZUBY (opakování)
Škola:. Základní škola a Mateřská škola,. Kostelní 560, Svoboda n
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
HELENA ZMATLÍKOVÁ Životopis a díla
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
AUTOR: Lenka Šilhánková
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Malá Morávka a Karlov pod Pradědem
Služby banky-spořící účet
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Leoš Janáček AUTOR: Mgr. Aleš Skála
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
ZAJÍMAVÉ WEBOVÉ STRÁNKY
ZEMĚDĚLSTVÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Lidské hodnoty Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ – ZAJÍMAVÉ MÍSTO
POHÁDKY PRO DĚTI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Hudba a slovo Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_18_HUDBA A SLOVO Téma: HUDEBNÍ NAUKA.
MULTIKULTURNÍ VÝCHOVA
MEZILIDSKÉ VZTAHY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
VELKÁ KOTLINA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Franz Schubert AUTOR: Mgr. Aleš Skála
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Karel Svoboda AUTOR: Mgr. Aleš Skála
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Opakování učiva (průřez)
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Petr Smetana, NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_ Hudební skladatelé TÉMA: Antonín.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Pavouk Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_10_Pavouk.
Pravidla chování v CHKO, národních parcích a přírodních rezervacích
Pohádky pro děti Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
STÁTNÍ SYMBOLY ČESKÉ REPUBLIKY Poznáváme státní symboly
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/
JIHOMORAVSKÝ KRAJ - ROZLOHA
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: : VY_32_INOVACE_10_PRVOUKA_RODINA.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
VY 32 INOVACE 541.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
KVÍZ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_18_Kvíz.
Transkript prezentace:

Antonín Dvořák Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_15_Antonín Dvořák Život a dílo Antonína Dvořáka Mgr. Iva Hanáková

Anotace Život a dílo Antonína Dvořáka Předmět: Hudební výchova Ročník: 5.

Antonín Dvořák (1841 – 1904) Antonín Dvořák se narodil v roce 1841 v obci Nelahozeves. Jeho tatínek byl řezníkem a hostin-ským. Malý Toník mu v hospůdce často pomáhal. Vyučil se řezní-kem, na přání jeho otce, ale nikdy se tomuto povolání nevěnoval. Začal se věnovat hudbě. V šest-nácti letech odešel do Prahy stu-dovat varhanickou školu. Hrál na violu v orchestru Prozatimního di-vadla a soukromě vyučoval hru na klavír. Pobýval v Americe, tam se stal ředitelem newyorské kon-zervatoře. Jeho dílo je známé po celém světě.

Zajímavosti o A. Dvořákovi: Zajímal se o moderní techniku tehdejší doby (lokomotivy, parníky). Složil opery: Jakobín Čert a Káča Rusalka Pro orchestr složil: 9 symfonií (9 symfonie = Z nového světa) Slovanské tance

Úkoly k doplnění Dům, kde se narodil Antonín Dvořák, se nachází v obci _____________________. Na přání jeho otce se vyučil _________________. Kde v zahraničí žil? _______________________. Kolik složil Dvořák symfonií? _______________ Jak se jmenuje devátá symfonie Antonína Dvořáka? _______________________________. Nelahozeves řezníkem Amerika, New York 9 Z nového světa

Úkoly Vyhledej na mapě řeku, která teče blízko obce Nelahozeves. Vyhledej a doplň další díla Antonína Dvořáka.

Poslech Slovanský tanec č. 15 C dur Furiant z České suity Z nového světa

Bibliografické citace 1. [cit. 2011-] Obrázek dostupný z WWW:<http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Dvorak1.jpg>