Smrt Vypracoval: Jakub Polášek Obor: Technické lyceum Třída: 1L

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Lidský kapitál a investice do vzdělání Ing. Václav Leinweber, MBA.
Advertisements

 výhradní práva k nakládání s díly, vynálezy a jinými nehmotnými výsledky procesu lidské tvořivosti, zkoumání a myšlení  Hodnota práv k duševnímu vlastnictví.
Vzdělávání a jeho kategorie
Život v extrému Vypracoval: Jakub Ševčík
Závislost, nebezpečná závislost.  - je stav, kdy někdo nebo něco je podmíněn nějakou okolností nebo situací  - kterou potřebuje (nebo si myslí že ji.
ETICKÉ ASPEKTY OCHRANY PŘÍRODY
Smrt.
Nitro a osobní historie člověka o kterého se staráme Doc. Ing. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK v Praze Sekce spirituální péče Společnosti lékařské etiky ČLS.
Sociální psychologie Sociální skupiny.
CHUDOBA, ROVNOST, VZDĚLÁNÍ
VODA Vypracovali: Jakub Zeman a Adam Obrtel Vyučující : Ludvík Kašpar
Spánek Vypracoval: Dominik Bobek Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Teologický rozměr majetkového vyrovnání. Co je církev Existuje mnoho pohledů na církev.  Instituce s hierarchickými i demokratickými prvky  Kristovo.
Sociální událost Mgr. Terezie Pemová.
Ř. 5/12-14 Ř. 5/ ADAM: 1. byl stvořen – z prachu země 2. k prachu země se navrátí – je smrtelný 3. tvořen jako tělo 4. Bůh s ním uzavřel smlouvu.
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Bohatství versus chudoba
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Občanská nauka Ročník:
Věřím v Boha, Syna.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal.
ZÁKON č.17/1992 Sb. o životním prostředí Životním prostředím je vše, co vytváří přirozené podmínky existence organismů včetně člověka a je předpokladem.
12. října  z řeckého filein – milovat / sofia – moudrost  touhu po vědění, které by obsáhlo celou skutečnost a vyjevilo člověku smysl jeho života,
Nejodolnější živočich světa
Albert Camus Barbora Vaňková.
PRÁVO SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ Státní sociální podpora
Zdravotní tělesná výchova
Model transkulturní péče
1 HISTORICKÝ PROSEMINÁŘ Postup v rámci bakalářského studia oboru Dějin křesťanského umění na KTF UK: INTERDISCIPLINÁRNÍ CVIČENÍ HISTORICKÝ PROSEMINÁŘ SEMINÁŘ.
1. Nervová soustava: úvod.
Obyvatelstvo světa a jeho početní růst
Tréning do předmětu SPR149 Využití filmu v sociální práci
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Jana Novotná Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_PEDAGOGIKA_PSYCHOLOGIE_03.
Zvláštnosti ve vývoji člověka Vypracoval: Pavel Maděrka Obor: Technické lyceum Třída: 1.L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Mgr. Rostislav Navláčil Název prezentace (DUMu): 19. Etika, základní etické pojmy Název sady: Občanská nauka Ročník:
KULTURA OSOBNÍHO PROJEVU Střední škola obchodně technická s. r. o. Zlín Mgr. Marta Fojtíková.
Poruchy příjmu potravy. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět.
Tepelné elektrárny Vypracoval: Jiří Herrgott Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Dnešní svět Ověření ve výuce: Třída: 9.C.
Neutronová bomba Vypracoval: Petr Řehák Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Sociální struktura 1. Sociální diferenciace, vertikální diferenciace 2. Sociální skupina 3. Sociální mobilita.
Biologické zbraně Vypracoval: Martin Zeman Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Třída: 1L Školní rok: 2015/2016 Datum.
Vypracoval: Michal Horejš Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie
Smrt Vypracoval: Matěj Velen Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Znečištění vzduchu dopravou
Létající ryby Vypracoval: Michal Brzobohatý
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Pásovec devítipásý Vypracoval: Adam Čada
náboženství staré Číny a Japonska
Štíři Vypracoval: Petr Štancl Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Zdravotní péče, odborné činnosti, zdravotní služby
Vypracoval: JAN HRUBAN
CESTA LIDSKÉ DUŠE Nové nebe a země Nový Jeruzalém duše v novém těle
Vypracoval: Tomáš Lovčinský
Vypracoval: Viktor Andrianov
Bolest Vypracoval: Jan Horák
Dispozice s firmou Firma je movitá nehmotná věc, proto by měly být možné všechny dispozice, které jsou možné u věcí. Některé z nich jsou však problematické,
Vliv radiace na člověka
SMRT Vypracoval: Michael Brablec Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Leváctví Jan Machovský Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
VY_32_INOVACE_57 HINDUISMUS. VY_32_INOVACE_57 HINDUISMUS.
Buhismus David Lučný :D (budha).
Zpracovala Ing. Lenka Hřibová, říjen 2017
Sociálně psychologické aspekty kulturní historie lidstva
Kouření Vypracoval: Jiří Hanousek Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Znečištění ovzduší Vypracoval: David Hampl
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
KULTURA Společenská kultura Kultura ; VY_32_INOVACE_D3_01
Z DRAVÁ VÝŽIVA Autor: Natálie Mrkvová Pro 6. Třídu.
Budoucnost domácí péče
Transkript prezentace:

Smrt Vypracoval: Jakub Polášek Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2016/17 Vyučující: Mgr. Kašpar Ludvík, MBA Datum vypracování: 6.5.2017

Smrt Smrt, úmrtí, skon, latinsky exitus, je (z biologického a lékařského hlediska) zastavení životních funkcí v organismu spojené s nevratnými změnami, které obnovení životních funkcí znemožňují. Smrt je tedy stav organismu po ukončení života, úplná a trvalá ztráta vědomí

Diagnostika smrti Dříve se smrt diagnostikovala na základě zástavy dechu a srdečního tepu a i dnes se těchto ukazatelů používá nejčastěji. Podstatný rozdíl je ovšem v tom, že oproti dřívějšku víme, že zástava dechu a srdce nemusí být definitivní, takže se smrt na základě těchto ukazatelů určuje teprve, když je lékař přesvědčen, že dané funkce nelze obnovit.

Význam smrti Z biologického hlediska je hlavní funkcí smrti odstranění opotřebovaných organismů a uvolnění životního prostoru nastupující generaci. Smrt má výrazný sociální význam v lidské společnosti, např. v rodině vede smrt jednoho z členů k novému uspořádání její struktury a funkcí jejích členů - např. nejstarší syn částečně nahradí zemřelého otce apod. Chorobný strach ze smrti se nazývá thanatofobie, strach z mrtvol je nekrofobie.

Posmrtný život Jiná forma bytí – Řada náboženských systémů předpokládá existenci nehmotné nesmrtelné duše, která přetrvá smrt a žije dál, obvykle mimo hmotný svět živých. Často se pojí s koncepty nebe a pekla. Reinkarnace – Zejména podle východních náboženství může docházet k reinkarnaci, tj. převtělení duše zemřelého do nového těla, buď člověka nebo jiného živého organismu

Nesmrtelnost Jako nesmrtelnost se označuje nemožnost úmrtí, věčný život ve fyzické nebo spirituální formě. V užším smyslu se jako nesmrtelnost označuje nemožnost úmrtí věkem. Nesmrtelnost je pouze hypotetická vlastnost, která prozatím nebyla v praxi prokázána, nicméně se často objevuje v mytologii, pověstech a také v kultuře. Někdy je chápána pozitivně, ale často je věčný život považován za prokletí.

Zdroje https://cs.wikipedia.org/wiki/Smrt#N.C3.A1hledy_na_smrt