Režim dne I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
Advertisements

Mladší školní věk 6/7 – 11/12 let
Technika,tak jak ji vidím já…
VOLNÝ ČAS TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU PATŘÍ MEZI ZÁKLADNÍ PSYCHOLOGICKÉ POTŘEBY KAŽDÉHO ČLOVĚKA.
Volný čas s fyzikou. 14:30 – 16:30 Poté, co přijdeme domů, ohřejeme si oběd, pokud jsme neobědvali ve škole. V mikrovlnné troubě vzniká elektromagnetické.
ORGANIZAČNÍ FORMY V TĚLESNÉ VÝCHOVĚ
Jak se UČIT, aby mě to nebolelo
VY_32_INOVACE_ 01_ Lidé a čas
Bílé plemeno Člověk se mění
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Team Building Program, který jsme pro Vás připravili je složen z pohybových bloků, krátkých přednášek, relaxace a ochutnání zdravého, přesto chutného stravování.
Anotace: Diskutovat se žáky o využívání volného času Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní vzdělávání Vzdělávací obor: Občanská nauka Tematický.
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
Režim dne.
Kurz: Asistentka v předškolní péči … reflexe aneb jak bylo a co bude Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec Anotace ICT 2 _ 1/59 Prezentace seznamuje žáka s principy zdravého bydlení a vlivem.
Psychologie dobrého spánku
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
NEINFEKČNÍ NEMOCI VYSOKÝ KREVNÍ TLAK.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Stravování středoškoláků Zlínský kraj Odbor Hygieny dětí a dorostu Krajské hygienické stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně Prezentace: MUDr. Jana.
Péče o zdraví 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Projekt dětská skupina MOTÝL
OBSAH SEMINÁŘE Č.2 : Rozbor sledované pohybové jednotky
Zdravý životní styl Vytvořila: Michaela Ryšánková.
Barbora Smetanová Kateřina Šauerová.  uměle připravený  směřující k získání dovedností a vědomostí  vázáný  krátkodobý  školní  společný  vícepředmětový.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
OBEZITA U DĚTÍ prim. MUDr. Martin Zítek Dětské oddělení Krajská nemocnice Liberec,a.s.
Realizace programu Aflatoun v mateřských školách STÁŽ SRBSKO 9. – Lenka Košková, Michaela Vláčilová.
VÝŽIVA „Patrně jediný způsob, jak si zachovat zdraví, je jíst, co ti nechutná, pít, co se ti oškliví, a dělat, co se ti nechce.“ Mark Twain.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_43_Člověk a společnost.
Duševní hygiena. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
M ĚSTSKÉ JESLE C HOTĚBOŘ. Naše zařízení poskytuje péči o děti ve věku od 0 zpravidla 3 let. Naším úkolem je vést děti ke zdravému, krásnému a čistému.
VY_32_INOVACE_Luk_I_07 Rodina – domov, bydlení Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Výživa a zdraví. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
Příjem a výdej energie. V čem měříme množství energie? Množství energie (ať již obsažené v potravinách či potřebné pro správnou funkci našeho těla) měříme.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Výchova ke zdraví TEMA: Denní režim ČÍSLO.
Denní stacionáře.
Mateřská škola, Náchod, Havlíčkova 1848
PÉČE O ZDRAVÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
VY_32 _INOVACE_15_11_osobní hygiena 3
Věra Boháčová, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Žít zdravě Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Předmět: Občanská výchova Ročník: 6. Tematický okruh: Péče o občana
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
4.ROČNÍK PŘEDMĚTY, KTERÉ SE VYUČUJÍ VE 4.ROČNÍKU, JSOU ROZDÍLNÉ OD 1. – 3. ROČNÍKU JEJICH NÁZVY JSOU – ČESKÝ JAZYK MATEMATIKA VÝPOČETNÍ TECH-
Studenti, vítejte! Jméno učitele.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Vítejte milí žáci/studenti!
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
Název: VY_52_INOVACE_PRV_01   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Dobrovolnické programy
České děti a mládež jako čtenáři 2017
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
Transkript prezentace:

Režim dne I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP Režim dne Mgr. Jaroslav Krčmář

Můžeme jej zařadit do životosprávy rodiny Režim dne = denní řád Můžeme jej zařadit do životosprávy rodiny Správný režim dne: 8 hodin učení a práce 8 hodin volný čas 8 hodin spánek

Denní režim rodiny Čím je dán denní režim rodiny? . Denní režim se liší ve všední den, víkendu a dovolené i v době, kdy je dítě nemocné. O víkendu má možnost rodina být více spolu a plánovat společně různé aktivity. Podle věku dítěte se snažíme rozvrhnout dítěti čas tak, aby si po náročném dnu ve škole odpočinulo. Naplánovat vše tak, aby dítě nebylo přetíženo ani nezahálelo a nenudilo se. Ctižádostiví rodiče přihlašují děti do několika kroužků, zájmově umělecké školy a různých jazykových kurzů atd. Děti pak nemají čas na nic jiného a časem se mohou dostat do stresu a může dojít i k narušení psychiky dítěte. Rodiče by měli vycházet z přirozených zájmů dítěte. Součástí denního režimu dítěte by mělo být i posezení s rodiči spojené s povídáním o událostech dne. Čím je dán denní režim rodiny?

Příklad denního režimu žáka ZŠ Snažte se dodržovat tento denní řád: 7,00 probuzení se, ranní hygiena, snídaně 7,55 vyučování ve škole 12,30 oběd 13,30 volný čas (kroužky, sport) 17,00 psaní úkolů a příprava do školy 19,00 volný čas (čtení knih, sledování televize, počítač) 21,00 uložení k spánku, odpočinek

Učení a práce Do práce a vyučování patří nejen vyučování ve škole, ale také domácí příprava na vyučování, psaní úkolů a pomoc rodičům v domácnosti

Volný čas Volný čas neznamená nicnedělání. Správně využitý volný čas je takový, který věnujeme sportu, zábavě, našim koníčkům.

Zásadní principy denního režimu V denním režimu se doporučuje vstávat ještě při východu slunce. V tuto dobu se probouzí Příroda a získáte do nového dne mnoho energie. Ideální meditací je pohled na vycházející slunce, neboť jeho barva působí harmonicky na celý organismus. Ranní hygiena začíná tak, že si omyjte si obličej a oči několikrát studenou vodou Pohyb Pravidelné cvičení či pohyb zdraví velmi prospívá. Zlepšuje prokrvení, posiluje činnost orgánů a životní sílu, přispívá k udržení přiměřené váhy, k relaxaci a vydatnému spánku Dýchání Správné dýchání, to znamená pomalé, hluboké dýchání nosem, prodlužuje život. Stravování Snažte se snídat do 8 hodin, obědvat největší jídlo dne mezi 11 až 13 hodinou a večeřet nejpozději do 19 hodin. Jezte převážně vařenou stravu, která se snáze tráví. Spánek Choďte spát do 23 hodin, před spaním nejezte,

Spánek Volný čas neznamená nicnedělání. Správně využitý volný čas je takový, který věnujeme sportu, zábavě, našim koníčkům. Spánek je pro naše tělo nepostradatelný. Děti potřebují více spánku, než dospělí. Vývoj spánkového rytmu u dětí do 3 let věku Novorozenec 16-19 hodin denně 3 týdny 15-18 hodin denně 6 týdnů 15-16 hodin denně 4 měsíce 9-12 hodin a 2 kratší zdřímnutí (po 2-3 hodinách) 6 měsíců 10-12 hodin a 2 kratší zdřímnutí (po 2-3 hodinách) 1 rok 10-11 hodin a 2 kratší zdřímnutí (po 1-2 hodinách) 2 roky 11-12 hodin a jedno zdřímnutí (po 1-2 hodinách) 3 roky 10-11 hodin a jedno zdřímnutí (2 hodiny za ideální dobu spánku uvádí 7-8 hodin, přičemž pravidelný spánek méně než 6 hodin denně nebo více než 10 hodin denně už je považován za nezdravý

Zakroužkuj správně Volný čas Práce a učení spánek domácí práce vyučování psaní úkolů počítačové hry výtvarný kroužek sledování televize čtení knih relaxace míčové hry oběd matematika oběd vysávání sledování televize vynášení odpadků přírodopis počítačové hry psaní úkolů jízda na kole

Úkol : 2. Napiš svůj denní řád. Popsat, jak vypadal : A) všední den v týdnu : ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………................................................................................... B) NEDĚLE : ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Zdroje : http://alik.idnes.cz/nejde-mi-uceni-co-s-tim-0us-/alik-alikoviny.asp?c=A090626_091257_alik-alikoviny_jtr  http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-rodina-deti/205522/aby-skola-nebolela-aneb-jak-se-spravne-ucit.html http://www.jobs.cz/poradna/rady/dalsi-moznosti-osobniho-rozvoje/konicky-a-volny-cas/ http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-rodina-deti/180807/10-uzitecnych-rad-jak-zvladnout-prvni-mesic-skoly.html http://dr.frej.cz/zdravi/denni-rezim