Autor: Mgr. Radana Marelová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ 04_ Lidé a čas Kalendář (SADA ČÍSLO 2)
Advertisements

Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Proč se střídají roční období?
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
VY_22_INOVACE_J-A-25 Aj pro 4.r./ snímek 1-7 /, 5. r. T I M E - ČAS Základní škola Ostrava, Gebauerova8, příspěvková organizace Autorka: Mgr. Daniela.
Vítek Urban prosinec 2004 prima
Ovocný strom ve všech čtyřech ročních období
Planeta Země Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Pohyby Země Planeta Země se pohybuje obrovskou rychlostí, kterou lidé vůbec nevnímají.
Vliv pohybu Země a Měsíce na život na Zemi
Strom po celý rok Jaro Léto Podzim Zima Adam Škoda Kalendář.
TRVÁNÍ DNE A NOCI.
LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
Podzimní a zimní měsíce
Základní škola a Mateřská škola Chlebičov DUM 57. Březen 2012 Jarní a letní měsíce.
POHYBY ZEMĚ Martin VRZALA.
Strom po celý rok podzim
Jaro Jaro (zastarale Vesna) je jedno ze čtyř ročních období. V mírném pásu se vyznačuje začátkem vegetativní aktivity rostlin a zvýšením aktivity živočichů.
VY_V/2_INOVACE_15_Trvání dne a noci
Strom po celý rok Autor: Weissová Klára.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_401_PODZIM Téma: PODZIMNÍ MĚSÍCE, ZAČÁTEK.
Roční období Název školy:
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Strom po celý rok Autor: Matěj Vyskočil JARO LÉTO zima PODZIM.
Kolja 4. Song presentations #2 A-La L11 nová slova.
Roční období.
Stromy po celý rok Veronika Prouzová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_50_Měsíce v roce AUTOR: Mgr. Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
5. lekce.
Výukový prográmek pro děti 2.třídy ZŠ Roční období
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 3.třídy jako opakování učiva o kalendáři a o čase. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Léto Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Kalendář Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Jaro Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_80_PRV1 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Roční období NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková.
ROČNÍ OBDOBÍ VY_32_INOVACE_1C_11 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV: Trvání dne a noci na Zemi TÉMATICKÝ CELEK:
Části roku Mgr. Lenka Stará
DUM I. / 10. měsíce Bc. Zdeněk Klíma.
ROČNÍ OBDOBÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Neživá příroda – roční období, střídání dne a noci
VY_52_INOVACE_07_Léto kolem nás
Autorka: Vendula Szappanosová
KALENDÁŘ.
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_29_PRVOUKA
S heslem roku: Dohnat a předehnat Ameriku
DUM I. / 15. roční období Bc. Zdeněk Klíma.
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.1 ROK a ROČNÍ OBDOBÍ fotografie - vlastní.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Předmět: prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Čas 2.část
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
ROČNÍ OBDOBÍ - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Dny − days Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Nikola Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
PLANETA ZEMĚ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
Transkript prezentace:

Autor: Mgr. Radana Marelová Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Radana Marelová Název : VY_32_INOVACE_2A_16_Náš_svět Téma: Prvouka 2.třída Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1431

Anotace „Náš svět“ je výukový materiál. Seznamuje děti s částmi roku (dělení na roční období, měsíce, týdny a dny). Dále podrobněji s částmi dne. Všechna témata jsou doplněna obrázky. V poslední části děti seznamuje s kalendářem a jeho druhy.

Zdroje http://office.microsoft.com – otevřená galerie - kliparty http://commons.wikimedia.org/wiki http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/04/Four_seasons.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/ac/Flowering_Dogwood_Cornus_florida_Leaf_2000px.jpg/80px-Flowering_Dogwood_Cornus_florida_Leaf_2000px.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7c/Prunus_cerasus_LC0133.jpg/120px-Prunus_cerasus_LC0133.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cb/Spring_Field_in_Bethel%2C_Vermont.jpg/120px-Spring_Field_in_Bethel%2C_Vermont.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a3/Swan_with_nine_cygnets_3.jpg/120px-Swan_with_nine_cygnets_3.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f1/SummerFlowers.jpg/90px-SummerFlowers.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/24/Kornmark.jpg/120px-Kornmark.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7c/Praia_da_Rocha%2C_Portim%C3%A3o_2.jpg/120px-Praia_da_Rocha%2C_Portim%C3%A3o_2.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4e/Framboise_Margy_3.jpg/120px-Framboise_Margy_3.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d4/Acer_japonicum_Vitifolium_JPG1fu.jpg/120px-Acer_japonicum_Vitifolium_JPG1fu.jpg

http://upload. wikimedia http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8e/Nebelostfriesland.jpg/120px-Nebelostfriesland.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/87/H%C5%99ib_smrkov%C3%BD.jpg/120px-H%C5%99ib_smrkov%C3%BD.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b3/Snowman_on_frozen_lake.jpg/120px-Snowman_on_frozen_lake.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/04/Cyanocitta-cristata-004.jpg/120px-Cyanocitta-cristata-004.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/72/Snow_Scene_at_Shipka_Pass_1.JPG/120px-Snow_Scene_at_Shipka_Pass_1.JPG http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/02/WallCalendarGreen.jpg/66px-WallCalendarGreen.jpg

ČÁSTI ROKU Rok začíná 1. ledna a končí 31. prosince. Během roku se vystřídají čtyři roční období jaro, léto, podzim, zima a dvanáct měsíců: leden, únor, březen, duben, květen, červen, červenec, srpen, září, říjen, listopad, prosinec Každý měsíc je rozdělen na týdny a dny.

Prohlédni si, jak se mění příroda během ročních období:

Jaro Jaro začíná 21. března. Je to den jarní rovnodennosti (den i noc jsou stejně dlouhé – 12 hodin) Jarní měsíce jsou: březen duben květen Popiš jaro podle následujících obrázků.

Léto Léto začíná 21. června. Je to den letního slunovratu (den je nejdelší -má 16 hodin, noc je nejkratší – jen 8 hodin) Letní měsíce jsou: červen červenec srpen Vyprávěj, co je typické pro léto. Obrázky ti napoví.

Podzim Podzim začíná 23. září. Je to den podzimní rovnodennosti (den i noc jsou stejně dlouhé - 12 hodin) Podzimní měsíce jsou: září říjen listopad Popiš podle následujících obrázků podzim.

Zima Zima začíná 21. prosince. Je to den zimního slunovratu ( den je nejkratší – má jen 8 hodin, noc je nejdelší – 16 hodin) Zimní měsíce jsou: prosinec leden únor Vyprávěj, co všechno víš o zimě. Obrázky ti napoví.

Týden Měsíce dělíme na týdny. Každý týden má 7 dní. Jsou to: pondělí, úterý, středa, čtvrtek, pátek, sobota, neděle Pondělí až pátek jsou pracovní dny. Sobota a neděle jsou dny volna.

Den Každý den má několik částí. Ráno – vstávám a snídám Dopoledne – jsem ve škole Poledne - obědvám

Odpoledne – hraji si, sportuji Večer – dívám se na televizi, čtu si Noc – spím Všechny tyto části se vystřídají za 24 hodin = 1 den

Kalendář Kalendář zobrazuje rok od ledna do prosince - každý měsíc je rozdělen na týdny a dny - u každého dne je datum a jméno toho, kdo má svátek - v kalendáři také najdeme státní svátky Druhy kalendářů: stolní nástěnný kapesní = diář

Kapesní kalendář Nástěnný kalendář Stolní kalendář