Moje HOBBY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Příběh ZKUŠENÉHO ???? podnikatele
Advertisements

VÍTAJÍ VÁS VESMÍRNÍ LIDÉ
Jak ovlivňuje můj život současná technika
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Hodnotová orientace svobodné generace
Vlak „život“ Před časem jsem četl knihu, ve které byl život přirovnán k cestě vlakem. Je to vyjímečně zajímavé čtení, pod podmínkou, že ho správně interpretujeme.
Slova Květiny.
Úvod do problematiky ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU
Svět techniky a já Lucie Šamárková. Obrázky nejrůznější techniky.
ROVERING co nabízí a přináší
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako doplňující výukový materiál pro žáky 3. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika.
Vyjít ze zóny bezpečí , Kolín. Hned nato přiměl Ježíš učedníky, aby vstoupili na loď a jeli před ním na druhý břeh, než propustí zástupy.
PSYCHOLOGICKÁ PŘÍPRAVA - ÚVOD
Pohybová aktivita všedního dne K. Barták Ústav tělovýchovného lékařství LF a FN, Hradec Králové.
Teorie atletické přípravy dětí a mládeže
EVVO - magické slovo. Co to je EVVO ? E NVIRONMENTÁLNÍ V ZDĚLÁVANÍ V ÝCHOVA a O SVĚTA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA je výchova týkající se životního prostředí.
Nedostatek času pro nás důchodce by již neměl existovat. ČAS důchodců.
Nedostatek času pro nás už neexistuje. Každý člověk má jenom tolik minut, hodin a dní kolik jich využije.
Pozornost Přednáška s prezentací nebo prezentace s přednáškou (Zapněte si prosím zvuk a sami přecházejte na další snímky.) © Radka Mužíková.
Nitro a osobní historie člověka o kterého se staráme Doc. Ing. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK v Praze Sekce spirituální péče Společnosti lékařské etiky ČLS.
Science fiction & fantasy
Životní prostředí klady vs. zápory.
Sociální událost Mgr. Terezie Pemová.
UMĚNÍ UČIT SE Mgr. Michal Oblouk. UČENÍ  měli bychom: a)zjistit, jaký způsob učení nám nejvíce vyhovuje a používat ho b)uvědomit si, že je důležité procvičování.
KARATE Něco o karate Zakladatel karate TJ Karate České Budějovice.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
Prezentace pro ESPG Daniela Černá
Rodina a vzory Existují kladné vzory pro dnešní rodinu?
Technologie.
Judo Judo je styl japonského bojového umění a velmi rozšířený úponový sport. Judo, celý název Kodokan Judo, vzniklo z několika škol džiu-džitsu které vyučovaly.
Vyhodnocení besed a ankety studentů SŠ o neobnovitelných přírodních zdrojích VŠB - TU Ostrava, katedra společenských věd Ing. Jiří.
OLYMPIJSKÝ VÍCEBOJ ZŠ ZBRASLAVICE.
Teorie motivace Adéla Furiková.
PROČ DĚTI ZLOBÍ A NEUČÍ SE?
Tělesné sebepojetí.
Psychologie ve sportu Úvod Mgr. Veronika Kavková
Odpuštění a smíření 4 teze. 1. Proces smíření začíná u oběti cílem je obnovit lidskou důstojnost oběti, kterou viník poničil cílem je obnovit lidskou.
Jak na PARKOUR? Ivana Valčíková.
Řízení sportovního tréninku
Pedagogická fakulta Masarykovy university v Brně Katedra pedagogiky
S motokrosem jsem začal v 10 letech. Do tajů tohoto sportu mě zasvětil můj otec, který mě vzal v necelých devíti na první motokrosovou trať, kde jsem jezdil.
VÝZNAM VODY PRO ČLOVĚKA…
Úvod do psychologie
ZDRAVÁ ŠKOLA. LITERTATURA: LITERTATURA: Střelec,S.:Kapitoly z teorie a metodiky výchovy I. Brno : Paido,1998,ISBN Střelec,S.:Studie z teorie.
Vytvořil: Šimon Rudolf Zdraví životní styl. 2 Chcete-li žít zdraví životní styl musíte vědět co jíte! Správné stravování je důležitým faktorem pro lidské.
ZDRAVÁ ŠKOLA. LITERTATURA: LITERTATURA: Střelec,S.:Kapitoly z teorie a metodiky výchovy I. Brno : Paido,1998,ISBN Střelec,S.:Studie z teorie.
PSYCHICKÁ PŘÍPRAVA VE SPORTU
Plánování hodiny pozpátku Text: Ivan Klíma, Jak daleko je slunce Příprava hodiny literární výchovy pro žáky 4. a 5. ročníku ZŠ A. Studentka vyhledá text.
Problematika QOL – Quality of Life M. Lejska AUDIO-Fon centr. Brno.
Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,
I n k l u z i v n í v z d ě l á v á n í aneb odvaha dělat věci jinak
Nejlepší hry a aplikace pro Apple NATÁLIE JERMANOVÁ.
ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
Sebevědomí Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Sebevědomí staví.
Osobní bezpečí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
Dobrý kurz první pomoci
Popisuje: Vojtěch Zedek
Slova Květiny.
Námitky proti filozofické reflexi či diskusi a odpovědi na ně
Lukáš Bosák Milan Husár Pavel Trochta Vít Kříčka Tomáš Havlíček
Čím bych chtěl být až, vyrostu?
JUMPING Natálie Gajdošová 5.B Hluchák.
Parkour.
PARKOUR Johana Herbrychová.
VÍTAJÍ VÁS VESMÍRNÍ LIDÉ
Ergonomie práce na počítači
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Rekreace a věk Miroslav Kyselý.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Transkript prezentace:

Moje HOBBY

Parkour je umění překonat jakoukoli překážku…

Parkour je umění pohybu překonávání překážek Parkour je umění pohybu překonávání překážek. Při něm jsou využívány přirozené pohyby jako běh, skákání a lezení, pomocí kterých se co nejefektivněji a nejrychleji dostává člověk z místa na místo.

Parkour je nesoutěžní sport Parkour je nesoutěžní sport. Při tréninku se snažíme překonat sami sebe, svůj strach a své nedostatky a neustále se zlepšovat, nikoliv soupeřit s ostatními. Parkour není sportem extrémním, jak je občas prezentován v médiích.

Extrémní je pouze v případě, že hazardujete se svým životem a děláte něco, co neumíte a nechápete. V mnohých aspektech se Parkour podobá bojovým uměním.

Když se mu člověk věnuje naplno a správně, jde v podstatě o životní cestu a filozofii. Neustále překonáváme překážky, ať už psychické či fyzické.

Smyslem tréninku je ovládnout lépe své tělo jako celek Smyslem tréninku je ovládnout lépe své tělo jako celek. Nemá smysl se učit jen jednotlivé techniky odděleně, ale spíše průběžně zdokonalovat svůj pohyb.

Cílem je být silnější, abychom byli užitečnější jak v běžném životě, tak případných extrémních situacích, které mohou nastat i v moderním světě. Parkour není akrobacie a líbivá salta. To není účinný a rychlý pohyb. Stejně tak nejde jen o skoky z co největší výšky, ty mohou být jen malou částí pro opravdu zkušené jedince, kteří trénují již spousty let.

U začátečníků hrozí zničení si zdraví ihned úrazem, ale i následky špatné techniky skoků a dopadů, které způsobí nevratné poškození kloubů.

Při tréninku Parkouru byste neměli ničit soukromý ani veřejný majetek a vnikat na soukromé pozemky. Pokud vás někde nechtějí, tak tam prostě netrénujte. A trénujte s rozmyslem, nejlépe pod vedením zkušenější osoby.

V neposlední řadě je důležité neškodit V neposlední řadě je důležité neškodit. Ani svému okolí ani svému zdraví. Ano. I do našeho státu kdesi daleko na východě proniknul tento sport/disciplína. Je tomu už tak 3-4 roky, kdy první nesmělé dropy dělali kluci z Prahy (Lezz Kreff) a ze Zlína (Streaks).

Tehdy byl Parkour chápán v průměru lépe než dnes Tehdy byl Parkour chápán v průměru lépe než dnes. Skákalo pár nadšenců, kteří měli načteno hodně z internetu a David Belle byl jejich vzor. Počáteční nadšení ale hodně převyšovalo úroveň jejich projevu.

Trocha historie Člověk překonává překážky odedávna, dokonce i způsobem, jakým je definován Parkour. Ale dnešní podobu a definici mu vtisknul Francouz David Belle. Ten se odmala věnoval bojovým uměním a umění pohybu v jeho přirozeném životním prostředí – nejprve v lese a pak právě ve městě. Ve všem ho hodně ovlivnil jeho otec pocházející z Vietnamu, který prošel výcvikem francouzské armády a posléze pracoval jako hasič.

Jak začít s parkourem? 1. Pochopit parkour 2. Rozhodnout se, že parkour vyzkoušíš 3. Najít si pomocníky v tréninku 4. Naučit se teorii cvičení 5. Strávit týden cvičením celého těla a pozorováním úrovně svého současného fyzického stavu 6. Rozhodnout se začít se cviky, které tobě individuálně vyhovují nejvíce 7. Začít skutečně trénovat

KONEC