Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2011

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vánoce v Řecku.
Advertisements

Vánoční zvyky u nás a ve světě
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Všem lidem na celém světě přeji…
Svátky a příležitosti k oslavám (tradice)
Vánoce v Německu vypracoval- radek Nedbal 9.b
ČESKÉ ADVENTNÍ ZVYKY 3. ročník
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství
DOMINIK HASIL,DD VAL.KLOBOUKY- SMOLINA
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
PČ_017_Mikuláš, čert a anděl
Oznamuji Vám, že vzhledem k meziročnímu růstu cen uhlí a brambor, budu s účinností od těm kdo zlobili, dávat rovnou přes držku.
Svátky 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Základní škola a Mateřská škola Řepníky
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Název školy:ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:Mgr. Pavla Kešeláková Název:VY_52_INOVACE_PR Téma:Mikuláš Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
NÁZEV ŠKOLY:MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková NÁZEV: VY_32_INOVACE_8/08_Vánoce TEMA: Vánoce ČÍSLO PROJEKTU:
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníříjen 2011 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 03 ) Rozmanitost.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořenízáří 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 01 ) Místo,
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníduben 2012 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 30) Místo,
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníúnor 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 19) Lidé kolem.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníkvěten 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk.
Anotace Jméno autora PaedDr. Šárka Kindlová Datum vytvoření Prosinec 2011 DUM 14 Ročník 4. ročník Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Jazyk.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Jiřina Trpková Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_III.CAS27 Vytvořeno:
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníříjen 2011 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 07 ) Rozmanitost.
Žáci se seznamují s předměty denní potřeby, které používali lidé dříve
Klikej a pozorně si přečti, ať víš, jak to bylo s Mikulášem.
Slavíme Vánoce Na Vánoce se připravujeme už od počátku prosince. Tento předvánoční čas nazýváme advent. Ten začíná většinou poslední listopadovou neděli.
Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření říjen 2011 Ročník 1.
Svatý Mikuláš – vzor konání dobrých skutků
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření květen 2013
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2012
Mikuláš v Jiřicích Ovládání : klik myší.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření červen 2013
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření listopad 2011
Slavíme Mikuláše VY_32_INOVACE_15
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Ahoj, v sobotu zveme tebe i celou tvoji rodinu
Čtyřsměrka – příbuzenské vztahy
Andělský den
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření duben 2013 Ročník
Žáci se seznamují s rozdělením přírodnin na živé, neživé a na výrobky.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2013 Ročník
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření říjen 2012 Ročník
Obratlovci-prezentace
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření říjen Ročník
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2011
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.22_Dopravni_prostredky.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření květen 2012
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2011
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Jméno autora Datum vytvoření Listopad 2011 DUM 03 Ročník Vzdělávací
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_15 Prosinec a tradice
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Mikuláš VY_32_INOVACE_5A_17
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346,příspěvková org.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Jméno autora Datum vytvoření Ročník Vzdělávací Téma – název Anotace
Transkript prezentace:

Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2011 Ročník 1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 14 ) Lidé a čas Téma – název učebního materiálu Mikuláš Anotace prezentace určená k vysvětlení mikulášské tradice seznámení s původem tradice popis jednotlivých postav hravé aktivity: básnička pro Mikuláše s doplňováním rýmů, hledání slov ( nadílky ) s nápovědou

MIKULÁŠ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Stanislava Junková.

JAK TO BYLO S MIKULÁŠEM? opravdový biskup Mikuláš pocházel z velmi bohaté rodiny po smrti rodičů rozdal všechen majetek vykonal mnoho dobrých skutků – pomáhal chudým, chránil nespravedlivě obviněné proto je oslava jeho svátku ( 6. 12.) spojena s rozdáváním dárků dětem

JAK SE SLAVÍ MIKULÁŠ DNES? dnes navštěvuje Mikuláš děti v předvečer svého svátku – 5. 12. jeho průvodci jsou anděl a čert někde nechává Mikuláš nadílku za oknem, na balkoně… k některým dětem se dostaví osobně a děti musí ukázat, že si dárky zaslouží proto se děti učí o Mikulášovi básničky nebo písničky

Jak poznáme Mikuláše? mikulášská čepice MITRA mikulášský plášť ORNÁT mikulášská berla nůše

Jak poznáme anděla? svatozář zvonek bílé šaty andělská křídla

Jak poznáme čerta? dlouhý jazyk ocas kožich pytel rohy řetěz

MIKULÁŠ Mikuláši, přijď dnes k nám, písničku ti . Přines, prosím, trochu dobrot, můžeš je dát třeba do . Dáváš dárky pro radost, pro každého jich máš . zazpívám bot dost Kdo dokáže doplnit básničku pro Mikuláše tak, aby se rýmovala?

B_ _ _ _ N BONBON B_ _ _ N BANÁN Č_ _ _ _ _ _A ČOKOLÁDA P_ _ _ _ _ _ Č Co najdou v nůši hodné děti? B_ _ _ _ N B_ _ _ N Č_ _ _ _ _ _A P_ _ _ _ _ _ Č O_ _CH H_ _ _ _A BONBON BANÁN ČOKOLÁDA POMERANČ OŘECH HRAČKA

A co ty zlobivé? U_ _ Í B_ _ _ _ _ _ Y UHLÍ BRAMBORY

ZDROJE: básnička:http://www.women.estranky.cz/clanky/basnicky_ -rikadla-prsticky/basnicky_-rikadla_--prsticky.html pozadí:http://www.gify.nou.cz/pozadi3.htm animace:http://obrazky.prokes.net/mikulas.php fakta:http://cs.wikipedia.org/wiki/Svat%C3%BD_Mikul%C3%A1%C5%A1 Mikuláš:http://ptakovinyzlatarybka.blog.cz/galerie/cert-mikulas-andel/ mikulas-santa-claus#56434942 mitra:http://ptakovinyzlatarybka.blog.cz/galerie/cert-mikulas-andel/mikulas- santa-claus#37110679 berla:http://ptakovinyzlatarybka.blog.cz/galerie/cert-mikulas-andel/mikulas- santa-claus#34352747 nůše:http://www.svetprouti.cz/proutenezbozi-koralkovezavesy/eshop/3-1-Proutene- kose/6-2-Proutene-kose-hospodarske/5/52-Nuse-stredni-svetla Anděl:http://ptakovinyzlatarybka.blog.cz/galerie/cert-mikulas-andel/ andel#37383949 křídla:http://ptakovinyzlatarybka.blog.cz/galerie/cert-mikulas-andel/andel#55103867 svatozář:http://ptakovinyzlatarybka.blog.cz/galerie/cert-mikulas-andel/andel#56403343 čert:http://ptakovinyzlatarybka.blog.cz/galerie/cert-mikulas-andel/cert#54907323 rohy:http://ptakovinyzlatarybka.blog.cz/galerie/cert-mikulas-andel/cert#34973999 ocas:http://ptakovinyzlatarybka.blog.cz/galerie/cert-mikulas-andel/cert#19175433 pytel:http://www.lanaprovas.cz/p/jutovy-pytel-110-x-60-cm/ řetěz:http://ptakovinyzlatarybka.blog.cz/galerie/cert-mikulas-andel/cert#37109816 uhlí: http://www.nazeleno.cz/uhli-2010-prehled-cen-jak-ho-vybrat.aspx http://office.microsoft.com/en-us/ ZDROJE: