Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu"— Transkript prezentace:

1 Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Vzdělávání pro konkurenceschopnost č. výzvy 21, prior. osa Počáteční vzdělávání Výuková oblast: Jazyk a jazyková komunikace Číslo materiálu: VY_12_INOVACE_106 Ročník: 1. Sada: Český jazyk Druh: Prezentace Autor: Mgr. Alice Kořenková Název: Literární výchova – Mikuláš a čert Anotace: Atmosféra Vánoc, lidové tradice, doplňování slov do textu, říkanky Datum vytvoření: Datum ověření:

2 Literární výchova – Mikuláš a čert
V prosinci bude chodit svatá Barbora, pak Mikuláš s čerty anděly a nakonec Ježíšek. Podíváme se spolu na postavu čerta. Nezapomínej, že nad lidmi s dobrým srdcem nemá peklo žádnou moc! Báseň: Čertíka se nebojíme, protože my nezlobíme. Když, tak jenom trošinku tatínka a maminku.

3 Literární výchova – Mikuláš a čert
Doplň do říkanky správně tři slova: NEZLOBÍM, MIKULÁŠ, ČERT Kdo to klepe? Bílý pán _____ dnes přišel k nám. Anděl a _____ přišli s ním, Zjistit, jestli _____.

4 Literární výchova – Mikuláš a čert
Určitě už víš, co je pro čerty typické. Vyber z následující nabídky, co k čertovi určitě patří: křídla, - rohy, - korunka, - oháňka, -kopyto, řetěz, - školní aktovka, - ušmudlané oblečení, náušnice.

5 Literární výchova – Mikuláš a čert
Vybarvi čertíka, který bude určitě hodný.

6 Cit. 2013 – 11 – 24 Obrazový materiál dostupný na: Klipart 24. 11
Cit – 11 – 24 Obrazový materiál dostupný na: Klipart – Další materiály jsou z vlastního zdroje


Stáhnout ppt "Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu"

Podobné prezentace


Reklamy Google