EU_32_sada 2_07_PV_Počasí-koloběh vody_Duch

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI
Advertisements

POČASÍ = aktuální stav atmosféry Počasím se zabývá věda: meteorologie
Podnebné oblasti v České republice
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
POČASÍ = STAV ATMOSFÉRY V URČITÉM OKAMŽIKU NA URČITÉM MÍSTĚ DO VÝŠKY 15 km Meteorologie = věda o počasí.
Voda Stejně jako vzduch, světlo a teplo je i voda neživou součástí přírody a nezbytnou podmínkou života na naší planetě. Vodu přijímáme spolu s potravou,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ENERGIÍ NABITÁ ATMOSFÉRA
Rozptyl světla Rayleighův rozptyl Miroslav Blabla 9.A.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace a informační gramotnosti I/2
Světlo.
Voda Zpracoval: Lukáš Holý.
PODNEBNÍ ČINITELÉ Šířková pásmovitost Výšková stupňovitost
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_BI611 Jméno autora:Mgr. Lucie Křepelová Třída/ročník3. ročník.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
POČASÍ.
Když na rozhraní dvou prostředí dopadají dva paprsky různých barev (např. červený a fialový) pod stejnými úhly dopadu, budou úhly lomu obou paprsků různé.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s významem atmosféry, jejím složením.
Počasí.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Stanislava Kubíčková.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. předpověď počasí na 30. dubna 2009 OBLAČNOST 6.00.
SVĚTELNÉ JEVY ROZKLAD SVĚTLA VY_32_INOVACE_16 - ROZKLAD SVĚTLA.
Světelné jevy Barva těles Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Rozklad světla optickým hranolem
VY_52_INOVACE_PRV.3.25 _Koloběh vody v přírodě_ pracovní list
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 23.května 2014.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. předpověď počasí na 26. května 2014.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 16. května 2014.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Rozklad světla optickým hranolem Číslo DUM: III/2/FY/2/3/8 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast:
Zpracovala:Nikola Salavíková. Stáři5miliard let Průměr km Hmotnost(Země=1) Hustota(voda=1)1,41 Vzdálenost od Země149,6milionu km Vzdálenost.
EU_62_A_sada 2_03_M_Úspory a půjčky jednotlivce_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková.
Počasí. obsah počasí sluneční záření, teplota vzduchu, vlhkost vzduchu, oblačnost, vodní srážky, tlak vzduchu, vítr předpověď počasí pozorování počasí.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_12_05_úvod do chemie Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679, příspěvková.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Voda Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
K oběhu vody dochází hlavně díky sluneční energii. Voda se vypařuje z oceánů, vodních toků a nádrží, ze zemského povrchu a z rostlin. Droboučké kapičky.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Anotace: Výklad nového učiva. Autor: Mgr.Eva Palovská,2011 Ověření ve výuce: 5. 3.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu:CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada:Přírodní prostředí Země2 Ověření ve výuce:
Rozklad světla Investice do rozvoje vzdělávání.
Neživá příroda - voda. Voda Voda je součástí neživé přírody, patří mezi kapalné látky. Voda je bezbarvá (průhledná) látka, bez vůně a bez chuti. Nemá.
EU_62_A_sada 2_19_M_Vkladní knížka_Duch Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. AutorMgr. Duchová Renáta Anotace Prezentace.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Hana Hrachovská NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_VLA+ PŘÍ_10.
VY__III/2__INOVACE__210 FYZIKA SPEKTRUM BAREV.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Libor Zemánek NÁZEV: Rozklad slunečního světla optickým hranolem.
Rozklad světla optickým hranolem
Ivča Lukšová Petra Pichová © 2009
VY_52_INOVACE_ČLAJS_06_JF Počasí a podnebí v ČR
Podnebí typické střídání čtyř ročních období Co ovlivňuje podnebí? a)
PODNEBÍ A POČASÍ ČESKÉ REPUBLIKY
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Součásti neživé přírody
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor Ing. Dana Sobotková
Osnova 1 Úvodní snímek 2 Fotogalerie 3 Barvy 4 Délka 5 Kdy vychází
VODA Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_528.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
EU_62_B_sada 1_05_M_Směna_Duch
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
AUTOR: Mgr. Jitka Plaširybová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_VLA+PŘI_28
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
NEŽIVÁ PŘÍRODA Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními znaky a dělením neživé přírody.
EU_52_sada 1_18_ZPM_Části tkalcovského stavu_Lich
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ATMOSFÉRA.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová
Transkript prezentace:

EU_32_sada 2_07_PV_Počasí-koloběh vody_Duch   Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Duchová Renáta Anotace Prezentace seznamuje žáky s pojmem počasí a vysvětluje koloběh vody v přírodě. Vzdělávací oblast Člověk a příroda Předmět Přírodní vědy Tematická oblast/téma Základy zeměpisu/Počasí  Výsledky vzdělávání Identifikovat pojem počasí.  Klíčová slova Koloběh vody, počasí, duha. Druh učebního materiálu PPT prezentace Typ vzdělávání Střední vzdělávání, 1. ročník Praktické školy dvouleté Ověřeno Datum:23.5. 2013 Třída: I. PRŠ 2 Zdroj

Počasí - koloběh vody

Počasí je okamžitý stav v ovzduší na určitém místě je proměnlivé - určuje ho teplota vzduchu, stav oblačnosti, síla větru, sluneční svit atd.

Koloběh vody Slunce ohřívá světové oceány, moře a řeky. Voda se tímto odpařuje a vodní pára stoupá vzhůru, kde se ochlazuje a mění na kapičky vody. Miliardy kapiček vytváří oblak. Kapičky se zvětšují, dokud nejsou tak velké, že už se ve vzduchu neudrží a jako déšť se vracejí na zemský povrch.

Vodní pára ve vzduchu může být kromě deště příčinou: sněžení (při nízké teplotě) mlhy (na povrchu je chladněji než ve vzduchu) krupobití (kroupy jsou ledové kuličky) rosa (padá po nočním ochlazení vzduchu)

Co můžeme spatřit na obloze když prší a svítí slunce? Duhu

Duha Duha se objevuje, když při deštivém počasí svítí slunce. Můžete ji vidět, když stojíte zády ke slunci a jeho paprsky dopadají na kapky deště před vámi. Světlo se přitom rozkládá na červenou, oranžovou, žlutou, zelenou, světle modrou, tmavě modrou a fialovou barvu.

Podívejte se na předpověď. Chcete vědět, jaké nás čeká počasí? Podívejte se na předpověď.

Použité zdroje: Microsoft PowerPoint – klipart http://www.gify.nou.cz http://www.meteopress.cz/#sm=1-5-0