Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3715.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3715."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: Moderní škola Název materiálu: VY_52_INOVACE_S2_PR_19_MH Vzdělávací oblast: Přírodověda Tematický okruh: Voda a její vlastnosti Téma: Voda – pevné, kapalné, plynné skupenství Anotace: Žák získá znalosti o jednotlivých skupenství vody Ročník: 4.ročník Datum vytvoření:

2 Voda a její skupenství Voda je látka, která jako jediná existuje ve třech skupenstvích: pevné, kapalné, plynné. V pevném skupenství se vyskytuje jako led, sníh nebo jinovatka. Do tohoto skupenství se voda mění v místech, kde je teplota obvykle menší než nula stupňů Celsia. V kapalném skupenství se voda vyskytuje nejčastěji. Jedná se o kapičky vody, rosy, řeky nebo jezera. Vyskytuje se v místech, kde je teplota mezi nulou až sty stupni Celsia.

3 Voda a její skupenství Plynné skupenství vody se označuje jako vodní pára. Vodní pára vzniká odpařováním vody v kapalném stavu a může se snadno změnit zpět.

4 Vlastní materiál. Zdroj Microsoft PowerPoint


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3715."

Podobné prezentace


Reklamy Google