Management Tvorba prezentací ppt.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pravidla pro tvorbu elektronické prezentace
Advertisements

Nástroj pro prezentace
6 Výpočetní technika Ing. Jan Popelka, Ph.D. odborný asistent
Jak vytvořit dobrou prezentaci
Název: Než začneme s prezentací VY_inovace_32_VT6789_10 Oblast: Výpočetní technika Stručná anotace: Soubor základních pravidel, které by si každý měl uvědomit.
Nástroj pro prezentace
TVORBA MULTIMEDIÁLNÍCH PREZENTACÍ
Branislav Šturmankin GPJP
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_157_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Tvorba snímků v PowerPointu
KANCELÁŘSKÝ BALÍK. KANCELÁŘSKÝ BALÍK je program, s jehož pomocí lze vytvářet PREZENTACE.
Tvorba prezentací v programu PowerPoint Autor: ing. Jaroslav Mochan
Vytváření prezentace v PowerPointu
Zásady a doporučení pro tvorbu elektronických prezentací
PRAVIDLA PRO Tvorbu PREZENTACÍ
Tvorba PowerPointové prezentace
Prezentační program Microsoft PowerPoint
ÚPRAVA PREZENTACE předmětová komise VYT SPŠ Karviná.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.01 Téma: PowerPoint Číslo.
PŘÍPRAVA A POSTUP PŘI TVORBĚ PREZENTACE
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Porovnání chybných a správných řešení v prezentaci
Ing. Lenka Janíčková, Ph.D.
Zásady práce s prezentacemi
Formátování textuMgr. Karel Fischer1 Formátování textu Změny písma Typ písma je sada znaků abecedy specifická svým tvarem. Elektronickou formou typu písma.
aneb Jak se vyhnout nástrahám a špatným snímkům  Osnova  Struktura snímku  Fonty  Barvy  Pozadí  Grafy  Výslovnost a gramatika  Závěr  Otázky.
Etika v elektronické komunikaci 2008 Uvědomte si, že nejde jen o srozumitelnost zprávy, ale i o vaši vlastní prezentaci.
Hana Cídlová, Lenka Žemličková
Cvičení 1 - Řešení příkladu Zadání viz: cv1_samostatne.doc.
Zásady a doporučení pro tvorbu prezentací
UČITEL 3. TISÍCILETÍ – ZVÝŠENÍ KOMPETENCÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ NA JABLUNKOVSKU TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Jméno autoraZdeňka Sudová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyIII/2 Inovace.
Obhajoba maturitní práce
Zásady správné prezentace
Úvod do studia.
Informační a komunikační technologie PowerPoint
Prezentace.
Výuková prezentace Mgr. Ludmila Faltýnková EU OPVK ICT2-4/Inf15 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část ani celek nesmí.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Příprava prezentačních snímků Nejdůležitějším krokem je uvědomit si “Jak moje prezentace (fólie) pomůže publiku pochopit moji řeč?“ Posluchači nejsou schopni.
Tvoříme prezentace v programu PowerPoint 2007
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
INFORMATIKA 7 Fonty písma
Účinná prezentace doc. PhDr. Růžena Lukášová, CSc.
Nástroj pro prezentace
Jak vyrobit titulní stránku První a nejdůležitější částí titulní stránky je název práce.Ten musí vystižně celo práci charakterizovat a přitom nesmí být.
Zásady tvorby prezentace
CSS – selektor class.tx { color: black; /* nastaví černou barvu písma */ } Selektor class (třída) použijeme pokud chceme určité vlastnosti definovat pro.
Metodika prezentace předobhajoby a vlastní obhajoby diplomové práce
Nigel Warburton The Basics of Essay Writings. O co jde? ● číst o tom, jak psát, nestačí ● psaní esejů je základem studia ● psaní je způsobem myšlení ●
Ústní prezentace Vědecká komunikace - PSY475 ( ) Mgr. Michaela Širůčková.
Vědecká komunikace - PSY475 ( ) Mgr. Michaela Širůčková
Jak pracovat s multimediálními prezentacemi Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_043.ICT.13 Práce s předlohou snímku.
PowerPoint zásady tvorby prezentací Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Tomáš Seidl 1 c. Prezentace Podání většího množství informací v krátkém čase. Co je k dobré prezentaci třeba? Kvalitní vystupování Dokonalá prezentace.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_15.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Tvorba PowerPointové prezentace
Nástroj pro prezentace
Ústní a písemné prezentace
Pravidla pro tvorbu výukových PowerPointových prezentací
Tvorba WEBOVÝCH stránek – formátování textu, oddělovací čára
Zásady správné prezentace
NÁZEV PŘÍSPĚVKU Jméno a příjmení autora včetně titulů
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
pitná příprava před CT vyšetřeními
Jak si připravit prezentaci
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Transkript prezentace:

Management Tvorba prezentací ppt

Oblasti, kterým se budeme věnovat úvodní slidy struktura slidů fonty, barva, pozadí grafy pravopis závěr - výstupy

Úvodní slidy úvod prezentace na 1-2 slidech vymezení témat viz předchozí slide vymezení témat uvádějte pouze základní info v bodech užívejte pro každý slide název (k hlavní myšlence)

Struktura slidu (ano) používejte maximálně 1-2 slidy za minutu (méně je někdy více) pište v bodech uvádějte max. 4-5 bodů na slide vyhněte se dlouhým větám; klíčová slova a základní vazby

Struktura slidu (ne) Tato stránka je příkladem, jak by to nemělo vypadat. Obsahuje příliš mnoho slov a informaci. Není napsaná v bodech a pro posluchače je složité soustředit se zároveň na výklad a při tom číst uvedenou informaci. Některé posluchače může odradit i délka a množství vět na slidu od toho, aby vůbec začali číst. Stejná informace se dá vyjádřit i v bodech. Snažte se, ať posluchači mohou při prezentaci poslouchat a nemusí se soustředit na dlouhé texty.

Struktura slidu (ano) uvádějte body i na jednotlivých slidech: zejména, pokud je chcete více rozebrat posluchači se mohou více soustředit posluchači nebudou „předbíhat“ a budou více soustředěni

Struktura slidu (ne) nepoužívejte rušíce animace nepřehánějte to s animacemi buďte konzistentní při používání animací

Fonty (ano) použijte alespoň velikost 18 používejte odlišné velikosti pro různé informace toto je font 24, výše 28, nadpis 36 používejte standardní fonty jako Times New Roman či Arial

Fonty (ne) VELKÁ PÍSMENA POUŽÍVEJTE SPÍŠE VÝJIMEČNĚ Malou velikost písma posluchači nebudou schopni přečíst VELKÁ PÍSMENA POUŽÍVEJTE SPÍŠE VÝJIMEČNĚ Nepoužívejte komplikované fonty

Barva (ano) používejte barvu fontu, který ostře kontrastuje s pozadím př.: modrý font na bílém pozadí používejte barvu ke zvýraznění logické struktury př.: světlejší barva nadpis, tmavší pro info používejte barvu pro zdůraznění ale dělejte to jen výjimečně

Barva (ne) Použití špatné barvy udělá vaši prezentaci nečitelnou Používání barev pro dekoraci ruší and otravuje. Nepoužívejte jinou barvu pro každý slide Ani používání jiné barvy pro sekundární info, není nezbytné Pokoušet se být kreativní není vždy ok

Pozadí (ano) používání jednoduchých pozadí dělá informaci čitelnější používejte „lehká“ pozadí pro prezentaci používejte jednotné pozadí

Pozadí (ne) vyhněte se pozadím, která jsou rušící buďte konzistentní

Grafy (ano) používejte grafy raději než tabulky a slova grafy jsou přehlednější pro prezentace graf vždy označte názvem

Grafy (ne)

Grafy (ano)

Grafy (ano)

Grafy (ne)

Grafy drobné linky nejsou nezbytné příliš malý font nelogické barvy chybějící označení zbytečné stínování

Gramatika zkontrolujte: „gramatyku“ „užívání opakujících se slov, která se opakovaně opakují“ „překlepiiey“ If English is not your first language, please have someone else check your presentation!

Závěry - rekapitulace používejte silné „conclusion“ v závěru: posluchači si budou nejspíše pamatovat poslední slova v závěru: shrňte hlavní body návrh dalších kroků

Otázky?? ukončete prezentaci výzvou k otázkám: vyzvěte posluchače sledujte posluchače při otázkách vyhněte se „rychlému“ ukončení