ZOOKURZ Sexta 2016/17.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Slovní úlohy o společné práci 2. Výkop pro přívod plynu by první rypadlo vyhloubilo za 9 pracovních dní. Po dvou dnech začalo na výkopu pracovat druhé.
Advertisements

„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV:VY_12_INOVACE_26_ČLOVĚK A JEHO SVĚT_RUDOLF II. ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Simona Lehrausová Datum/období: Podzim 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Anglie ADÉLA VITÁSKOVÁ BARBORA LEHNEROVÁ. CESTA DO ANGLIE  Sraz jsme měli na školním dvoře v 9 hodin rodiče se s námi rozloučili a vyjeli jsme. Jelo.
2.3 ROZKLAD VÝRAZŮ NA SOUČIN Mgr. Petra Toboříková.
Vztahy a pravidla soužití - škola. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport,
,, O.S. ZA KRÁSNÉ A VESELÉ OTICE,, Tak šelll čas … a rok 2014.
Práce se spojnicovým diagramem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Brigáda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Aritmetický průměr Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika Datum.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
JAK PROPAST MACOCHA DOSTALA SVÉ JMÉNO
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Jak se UČIT K MATURITĚ? Motivace, koncentrace, paměť.
Worklife Balance ve společnosti HEINEKEN Česká republika
Environmentální výchova - voda
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Škola pro 21. století
Složené úrokování Tematická oblast
MÁ SMYSL POŘÁDAT KONFERENCE?
pod dohledem statných instruktorů
Krystýna Cirhanová studentka sekundy Angličtina v Egyptě-2015
Pražské červnové povstání
Zatmění měsíce Ing. Jan Havel.
pravodaj Z Obce Troubky - Zdislavice Vážení spoluobčané,
Dýňování aneb Čechova strašidelná stodola
Anglie Monika Trochtová.
Dělení mnohočlenů mnohočlenem
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní škola a mateřská škola v Novém Strašecí
Financování přímých NIV
Tématický celek : ROZMANITOST V PŘÍRODĚ II .
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Slovní úlohy o společné práci
Talíř a příbory Pravo-levo.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace O PERNÍKOVÉ CHALOUPCE Název : VY_32_inovace_13 - ČJ – O perníkové.
Poměr v základním tvaru.
Autor: Mgr. Eva Černá, Plzeň
SPOLEČNÉ ZNAKY živočichů (výklad)
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_39_ČJ4
Doplněk (verbální atribut)
Několik rad, jak si udělat život krásnější …
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
VYBER SPRÁVNÉ PŘÍSLOVÍ
Dělení mnohočlenů jednočlenem
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková
Obec Pstruží pro občany
Děti jsou naše budoucnost
Slovní úlohy O pohybu 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VY__III/2__INOVACE__161 Režim dne školáka.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_Člověk a jeho zdraví TÉMA:
Právo sociálního zabezpečení
PŘIHLAŠOVACÍ SYSTÉM CK KRISTOF
Úměrnost přímá a nepřímá Mgr. Petra Toboříková
VY_32_INOVACE_06_Český jazyk pro 7. ročník_Číslovky
Poměr v základním tvaru.
Neživá příroda - vzduch
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Slovní úlohy na dělitelnost
Cukrárna, Akva-Tera, Plzeňská věž
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

ZOOKURZ Sexta 2016/17

Program Tak jako každý rok, bylo i letos naším cílem CHKO Třeboňsko a naší základnou byla terénní stanice Botanického ústavu v obci Lužnice Třídenní program v přírodě zahrnoval entomologii, tedy zkoumání bezobratlých živočichů a ornitologii, neboli chytání, kroužkování a mapování vybraných druhů na určené lokalitě Čekal nás dokonce i výjezd do terénu na kolech, který byl dlouhý přibližně 12 km Poslední den nás čekalo závěrečné přezkoušení, které nás z důvodu špatného počasí minulo. Jaké to štěstí :)

1. den /příjezd Termín odjezdu: 2.5.2017 v 16:00 ze zadního dvora Gymnázia Vodňany První den, neboli den odjezdu byl celkem zvláštní. Po velmi náročném dni ve škole jsme se museli rozloučit s našimi rodinami a odjet na několik dní na místo, které pro mnoho z nás bylo zcela neznámé Naložili jsme svá kola, kufry a aby se nezapomnělo, tak nakonec i nás, studenty. ODJEZD !! Po příjezdu do cíle, tedy do terénní stanice Botanického ústavu, jsme se zatím stihli pouze ubytovat, vybalit si kufry a jít spát. Tedy abych nezapomněl, tak jsme se k večeru sešli v klubovně a dohodli jsme se, že si uděláme táborák.

2. den /entomologie Druhý den nám počasí přálo, bylo teplo, slunečno, a proto jsme se po snídani rozhodli uskutečnit výjezd do terénu, který se ze začátku zdál náročný, protože nám bylo řečeno, že se pojede více než 15 km Cestou jsme uviděli spoustu živočichů a pomocí triedrů jsme mohli i z dáli zpozorovat některé druhy ptáků, jako například Zrzohlávku rudozobou a mnoho dalších Večer jsme natáhli s pomocí ornitologa odchytové sítě na ptactvo a chodili je každou hodinu kontrolovat, jestli se nějaký ptáček nezachytil v síti. Bylo velmi příjemné strávit nějaký ten čas v přírodě se svými spolužáky. Panovala zde velmi dobrá atmosféra, kterou nám ani únava nezkazila

3. den / mapování Třetí den jsme nastartovali brzkým vstáváním v 5 hod. ráno.  Každých 20 minut vyrazila jedna dvojice na mapování ptactva v dané oblasti a zbytek třídy pokračoval v odchytu a kroužkování. Poté co měly všechny skupiny zmapováno jsme vyrazili zpět k odchytovým sítím a začali je postupně balit. V poledne jsme se na kolech vydali do blízkého města na oběd a dokoupení zásob jídla. Po návratu jsme začali pracovat na našich výstupních laboratorních pracích s tématy "Zooplankton" a "Zoobentos".

4. den / návrat domů Hned ráno po snídani jsme začali balit své osobní věci a někteří z nás ještě dodělávali laboratorní práce z předešlého dne. Okolo desáté hodiny jsme začali balit všechno včetně laboratorních pomůcek a kol a ve 13:00 jsme vyjížděli. Sice jsme byli všichni po těch pár dnech strašně vyčerpaní, ale zároveň plní nových poznatků jak z entomologie tak z ornitologie a hlavně suprových zážitků.

Tuto prezentaci zpracovali Hung Tran Viet a Petr Schacherl