OBDÉLNÍK Slovní úlohy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CZ.1.07/1.4.00/ "Učíme se moderně" Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Advertisements

Rovnice a nerovnice Slovní úlohy VY_32_INOVACE_RONE_15.
VY_32_INOVACE_Mil_II_12 Obvod obdélníku Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
OBDÉLNÍK 1. ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI OBDÉLNÍKU 2. OBVOD A OBSAH OBDÉLNÍKU – SLOVNÍ ÚLOHY   Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Využití v praxi Pythagorova věta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu
Slovní úlohy Procenta těžšíjednodušší
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název VY_32_INOVACE_20_MA_Řešíme_slovní_ úlohy Téma Číslo projektu Anotace Ma 2 – Násobení a dělení čísly.
VY_32_INOVACE_84. ANOTACE Materiál je vytvořen pro žáky 3. ročníku oboru OPERÁTOR DŘEVAŘSKÉ A NÁBYTKÁŘSKÉ VÝROBY a pro žáky 2. ročníku NÁSTAVBOVÉHO STUDIA.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_32_INOVACE_010 Šablona: Název školy: Základní škola Panenský Týne Panenský Týnec 166.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Martina Dostálová VY_32_INOVACE_06_Matematika pro 7.ročník_Opakování na čtvrtletní práci - 2.čtvrtletí Téma: Opakování na čtvrtletní.
Výrazy s proměnnou ve slovních úlohách. Sestavení slovní úlohy: 1) Na dveřích taxi je napsáno: Nástupní sazba 150 Kč 1 km jízdy … 25 Kč Sestavte výraz.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová KONSTRUKCE ČTVERCE OBDÉLNÍKU.
VY_32_INOVACE_95.  Materiál je vytvořen pro žáky 3. ročníku oboru OPERÁTOR DŘEVAŘSKÉ A NÁBYTKÁŘSKÉ VÝROBY a pro žáky 2. ročníku NÁSTAVBOVÉHO STUDIA 
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
 NÁZEV: VY_42_INOVACE_13  AUTOR: Petr Kubec  OBDOBÍ:  ROČNÍK: 9  VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Matematika a její aplikace  VZDĚLÁVACÍ OBOR: Matematika.
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3 AUTOR: Mgr. Blanka Vamberová DATUM VYTVOŘENÍ: říjen 2011 NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_Matematika.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_05 Délka.
 NÁZEV: VY_42_INOVACE_06  AUTOR: Petr Kubec  OBDOBÍ:  ROČNÍK: 9  VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Matematika a její aplikace  VZDĚLÁVACÍ OBOR: Matematika.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Sčítání a odčítání mnohočlenů jednočlen 3x 2 4y5z 3 4x 2 y + -5x 3 x.
Předmět:MATEMATIKA Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dagmar Válková Anotace:Prezentace slouží jako pomůcka k seznámení se s učivem Pythagorova.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Objem a povrch kvádru a krychle
Užití goniometrických funkcí
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
Desetinná čísla v geometrii - obvod geometrických útvarů
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
25.1 Druhy a vlastnosti rovnoběžníků II. OBSAH a OBVOD
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
Obvod a obsah mnohoúhelníků
Obsah geometrických útvarů
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
GONIOMETRICKÁ FUNKCE SINUS
Obvody a obsahy rovinných obrazců 3.
Pravoúhlý trojúhelník (procvičování)
JEDNOTKY DÉLKY Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
SLOVNÍ ÚLOHY ŘEŠENÉ ROVNICÍ (ÚVOD)
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Vypracovala: Mgr. Martina Belžíková
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Obvod a obsah rovinného obrazce I.
AUTOR: Mgr. Lenka Štěrbová
Tlak – výpočty příkladů
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Pythagorova věta – příklady
Obvod a obsah rovnoběžníku
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Jednotky délky VY_32_Inovace_16 TK-1 Mgr
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
AUTOR: Martina Dostálová
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Opakování před 1. pís. prací Pythagorova věta, mocniny, číselné výrazy
Obvody a obsahy obrazců
Čtyřúhelníky názvosloví rozdělení úhly úhlopříčky osová souměrnost
Slovní úlohy na dělitelnost
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VY_42_INOVACE_12_Oblouk a kruhová výseč - příklady
OBVOD A OBSAH SLOŽITĚJŠÍCH OBRAZCŮ
POMĚR VE SLOVNÍCH ÚLOHÁCH
Rovnice.
PODOBNOST.
Transkript prezentace:

OBDÉLNÍK Slovní úlohy

Spočítejte obvod a obsah obdélníku o stranách délky 6 cm a 11 cm. 𝑜=2∙ 𝑎+𝑏 𝑆=𝑎∙𝑏 𝒃=𝟏𝟏𝒄𝒎 𝑜=2∙ 6+11 𝑆=6∙11 𝒐=𝟑𝟒𝒄𝒎 𝑺=𝟔𝟔 𝒄𝒎 𝟐 𝒂=𝟔𝒄𝒎 Obvod obdélníku je 34 cm, obsah 66 cm 2 .

Tučňák nachodí kolem plotu 1,8 km. Spočítejte, kolik nachodí kilometrů tučňák královský kolem obdélníkového výběhu o rozměrech 9 m a 5 m, obejde-li jej za den 65x. Délka plotu výběhu 𝑜=2∙ 𝑎+𝑏 𝑜=2∙ 9+5 Délka celé trasy 𝒐=𝟐𝟖𝒎 𝑥=65∙𝑜 𝒃=𝟓𝒎 𝑥=65∙28 𝑥=1820𝑚 𝒙≐𝟏,𝟖𝒌𝒎 𝒂=𝟗𝒎 Tučňák nachodí kolem plotu 1,8 km.

Určete, velikost plochy pro položení podlahové krytiny v pokoji dle nákresu. 𝑆 1 =4,5∙3 Plocha pokoje 𝑺 𝟏 =𝟏𝟑,𝟓 𝒎 𝟐 S1 𝟑𝒎 𝑆= 𝑆 2 − 𝑆 1 𝟔𝒎 S2 𝑆=48−13,5 𝟒,𝟓𝒎 𝑆 2 =8∙6 S 𝑺=𝟑𝟒,𝟓 𝒎 𝟐 𝑺 𝟐 =𝟒𝟖 𝒎 𝟐 𝟖𝒎 Plocha podlahy pro podlahovou krytinu je 34,5 m 2 .

Vytvořila Mgr. Silvie Lukšová