Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

JEDNOTKY DÉLKY Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "JEDNOTKY DÉLKY Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá"— Transkript prezentace:

1 JEDNOTKY DÉLKY Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Autor: Mgr. Ivana Pavlíčková Název: VY_32_INOVACE_02_Jednotky delky Období: leden 2013 – červen 2013 Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Téma hodiny: Jednotky délky Ročník: 2. Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 Palec Loket Píď Stopa Krok Yard

3 YARD: Podle tradice yard historicky údajně odpovídal vzdálenosti mezi špičkou nosu a vztyčeným palcem natažené ruky anglického krále Jindřicha. LOKET Vzdálenost mezi loketním kloubem a špičkou prostředníčku, to je loket. PÍĎ Píď byla vzdálenost mezi palcem a malíčkem, když co nejvíce roztáhnete prsty. Dvě pídě jsou stejně dlouhé jako jeden loket (můžete si to vyzkoušet na vlastní paži).

4 Kolik měří tvoje lavice na délku a na šířku v pídích
Kolik měří tvoje lavice na délku a na šířku v pídích? Kolik měří tvoje tužka v palcích? Kolik měří vaše třída na délku a šířku v krocích?

5 Předměty na měření délek.
Dokážeš všechny pojmenovat?

6 Převod jednotek délky

7 A teď malá slovní úloha. Katka má 2 stuhy
A teď malá slovní úloha. Katka má 2 stuhy. První je dlouhá 25 cm, druhá je o 20 cm delší. Kolik cm měří druhá stuha? 45 25 + 20 = Druhá stuha je dlouhá 45 cm.

8 Zdroje: http://fyzmatik. pise
Zdroje: rozmeru-lidskeho-tela.html learning/fyzika%20web/merenidelkyaobjemutelesa. htm na-tele veli269iny.html /tom-a-jerry.html stuhy/stuha-taftova.html


Stáhnout ppt "JEDNOTKY DÉLKY Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá"

Podobné prezentace


Reklamy Google