prof. RNDr. Miroslav VLČEK, DrSc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ERASMUS INTENZIVNÍ PROGRAMY V INŽENÝRSKÝCH VĚDÁCH Intenzivní programy jako jeden z nástrojů internacionalizace VŠ Martina Hudečková Mezinárodní oddělení.
Advertisements

Inovace, inovační projekty a úloha klastrů (obecný náhled) Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Vzdělávací instituce založená Krajskou hospodářskou komorou Jižní Moravy za účelem realizace společného záměru 5. moravských univerzit, 5. moravských.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2008 Referenční služby online: rozvoj služeb knihoven ČVUT Ilona TRTÍKOVÁ
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
SCIENTIX - online komunita pro vzdělávání v oblasti STEM The work presented in this document is supported by the European Commission’s FP7 programme –
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Technology Transfer Offices can help disseminate IP knowledge Jaroslav Burcik Czech Technical University in Prague Centre for Business cooperation, CTU.
STARÉ SPLAVY, BŘEZEN 2012 P O D P O R A T A L E N T O V A N Ý C H S T U D E N T Ů A Ž Á K Ů ( Absolventi gymnázií – potenciál pro rozvoj vědy )
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Zasedání výboru Lisabonské úmluvy Seminář NARIC, Š. Skuhrová.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Témata a výstupy z jednání sekce „Engineering education“ na kongresech CHISA Josef Koubek IA ČR Inženýrská akademie České republiky a VŠCHT Praha Vysoká.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Otevírá dveře ke studiu a práci v Evropě Ing. Karin Jajtnerová Národní ústav odborného vzdělávání Eurocentrum Liberec, 21. února 2007.
ČESKÉ CENTRUM PRO MOBILITU STŘEDISKO SPOLEČNÝCH ČINNOSTÍ AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY v.v.i. Robert HrubýJindra Emmerová Kateřina Hošková.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
Využití NUŠL pro ukládání a zveřejňování výsledků výzkumu a vývoje V ČR Open Access: otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR Technologické centrum.
Prof. RNDr. Zdeněk Stuchlík, CSc kandidát na funkci děkana FPF SU
BOLOŇSKÝ PROCES - INTERNACIONALIZACE INFORMACE Z KONFERENCE MINISTRŮ VYS. ŠKOLSTVÍ BERGEN Prezentace pro předsednictvo RVŠ, Pavel.
1 Činnost komise IVIG v roce 2006 CPVŠK 2006, Olomouc,
Mise a vize VŠKV  Jediná vysoká škola se sídlem v Karlovarském kraji  Jedinečnost vzdělávacího programu neuniverzitního typu  Inovační inženýrství.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
SPARC EUROPE V ČR Lenka Němečková Ústřední knihovna ČVUT.
PROČ SE NÁS NEDOTKLA KRIZE DODÁVEK PLYNU PŘES UKRAJINU
Fakulta informatiky MU Brno
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS Studium v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky 21. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Přehled aktivit COŽP 26. září 2011, Jana Dlouhá.
ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ (OZS) ozs.vse.cz MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Prof. Ing. Vladimír Kučera, DrSc. Dr.h.c. ČVUT: certifikované vzdělání, manažerské řízení.
Universitas semper reformanda? České reformní pokusy v evropských souvislostech Hodnocení kvality vysokých škol Telč,
Co je to Teagasc? Teagasc - Úřad pro rozvoj zemědělství a potravinářství - je státní orgán poskytující integrované služby pro výzkum, poradenství a vzdělávání.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
FULBRIGHT Ů V PROGRAM A Č ESKÉ UNIVERZITY. Přehled stipendijních programů Stipendia pro české účastníky: Pro vědce a přednášející Pobyty na 3-10 měsíců.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
CEITEC – představení centra a možností spolupráce Roman Badík Projektový manažer Brno,
ČVUT zítra prof. RNDr. Miroslav VLČEK, DrSc.. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE 2 Postavení univerzity v měnícím se světě  Boloňské deklarace a společný.
Šetření uplatnění absolventů vysokých škol
Spolupráce Akademie věd ČR a Technologického centra AV ČR
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Fond rozvoje sdružení CESNET
Význam institucionálního repositáře pro podporu Vědy a Výzkumu
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Association of Knowledge transfer organizations and Professionals
Bakalářský studijní obor OPTIKA A OPTOMETRIE garantuje KPO
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
václav havlíček uchazeč o volbu kandidáta na rektora čvut v praze
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Ing. Lucie Brzáková 12. září 2017
doc. PhDr. Soňa Jandová, Ph.D. /
Prioritní cíl 3: Internacionalizace
Ukázka prezentace LF MU v jednotném vizuálním stylu MU
Transkript prezentace:

prof. RNDr. Miroslav VLČEK, DrSc. ČVUT zítra ? prof. RNDr. Miroslav VLČEK, DrSc.

Poslání naší univerzity Poskytování vzdělání nejvyšší kvality a podpora osobnostního a profesního růstu studentů Elitní vědecká, výzkumná a umělecká činnost, uplatnění badatelských výsledků v reálném světě Vytváření silných vztahů s veřejností v nejširším slova smyslu ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE

Poslání naší univerzity vzdělání + věda veřejnost = vvv.cvut ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE

Získání předního postavení mezi univerzitami v Evropě Strategické cíle Získání předního postavení mezi univerzitami v Evropě Shodná měřítka pro hodnocení kvality vzdělávání, tvůrčí, vědecké a výzkumné činnosti a transferu technologií Internacionalizace školy a všech jejich činností Zahraniční studenti, zahraniční pedagogové, jazykově schopná administrativa Rozvíjení spolupráce s univerzitami v Evropě v prestižních sítích ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE

Řízení Kdo se účastní rozhodování má odpovědnost Pěstovat dobrou komunikaci uvnitř instituce Sdílení cílů ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE

Vlčí stopa Mobilita studentů Projektově orientovaná výuka Účast ČVUT v nových programech ATHENS, T.I.M.E. Autorizované překlady diplomů a vysvědčení Aktualizace dvoustranných smluv Vznik a podpora ISC International Student Club Projektově orientovaná výuka R&D Center, Center Cadence, Strom Telecom Studijní program Komerční inženýrství Stipendia Oskar, McKenzie, GeorgiaTech Členství v Board of Directors CESAER ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE

Univerzita a studenti Mobilita studentů zahraniční studenti na ČVUT ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE

Univerzita a studenti Mobilita studentů výměnné programy: 1-2 semestry v zahraničí Evropa - EU, USA, Mexiko, Rusko, Kanada ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE

Projektově orientovaná výuka – FD a FBMI Univerzita a studenti Projektově orientovaná výuka – FD a FBMI ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE

Research and Development Centre Studenti a výzkum Research and Development Centre Oskar, Ericsson, ČVUT ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE

Universita a my všichni Kde se nám přihodilo, že anonymní text, takřka podstrčený pod dveřmi, má větší váhu než podepsané programové prohlášení, zveřejněné na www stránkách? Třeba autor anonymního textu Arogance moci – desatero ani neví, že se jméno přihlášeného uživatele zobrazuje ve vlastnostech souboru. Zajímalo by mě, kdo komu a proč chtěl ublížit? ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE

„It is not the strongest species that survive, … a na závěr „It is not the strongest species that survive, nor the most intelligent, but the ones most responsive to change.“ Charles Darwin Nepřežívají nejsilnější ani nejchytřejší, ale ti, kteří dokáží nejlépe reagovat na změny. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE