Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Autor:Novotný Pavel Název:Pájení Tematická oblast:Svařování ocelí Ročník:1. ročník obor automechanik Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Advertisements

Schéma šroubovitého vrtáku
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Mgr. Anna Červinková Název prezentace (DUMu): 7. Kinematika – rozlišování pohybů a jejich skládání v prakt. úlohách.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Č íslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada22 AnotaceDruhy.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
CZ.1.07/1.5.00/ Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
Experimentální metody oboru – Pokročilá tenzometrie – Měření vnitřního pnutí Další využití tenzometrie Měření vnitřního pnutí © doc. Ing. Zdeněk Folta,
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada31 AnotaceDrážkový.
Tento projekt je spolufinancován z Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU OP vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Práce se spojnicovým diagramem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Technologie – spojování materiálů – pevné rozebíratelné spoje – šroubové spoje.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Navíjení Obor:Elektrikář.
Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Autor: Vaněček Vladimír Název: Olovnice Tematická oblast:Soustružení válcových ploch a řezání závitů Ročník:2.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 38 Anotace.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Zatloukal Martin Název prezentace (DUMu): 7. Upínání a seřízení nástrojů na CNC stroji HURCO (soustruh) Název.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada22 AnotaceJednořadé.
Spoje potrubí-svařované spoje- svařování plamenem1 VY_32_INOVACE_462.
Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku.
Přírodopis - 8. ročník, Sluch
Úhlové brusky Vypracoval: Lukáš Karlík
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Vrtací pouzdra Vrtací pouzdra slouží k vedení vrtacích a vyvrtávacích nástrojů. Používají se většinou v sériové výrobě nebo k vrtání děr na zvláštních.
Vrtání, vyhrubování, vystružování děr na soustruhu
Stroje a zařízení - spoje
Pracovní činnosti - 6. ročník
„Řemesla s techniky začneme od píky“
VY_32_INOVACE_454 Spoje potrubí-závitové spoje
Frézování ozubených kol, drážek ve šroubovici - test
Mgr. et Mgr. Pavel Římovský, Bc. Yvona Záhorovská
Odporové síly SPUSTIT TEST. Odporové síly SPUSTIT TEST.
Objem a povrch kvádru a krychle
Užití goniometrických funkcí
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Montáž střešních oken -
Technika svařování VY_32_INOVACE_16_323
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
GONIOMETRICKÁ FUNKCE SINUS
CZ.1.07/1.5.00/ SOUSTRUŽENÍ.
19. Kreslení závitových spojů Technická dokumentace pro 1. ročník
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Rovnání a ohýbání.
Po čem šlapeme AUTOR: Mgr. Aleš Skála
DRUHY ZÁVITŮ VY_32_INOVACE_30_613
Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická Autor: Chaloupka Jiří
Zpracování drátu I Háček na tabuli
Zpracování drátu II Háček na tabuli
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Strojní součásti Šroubové spoje.
VY_32_INOVACE_645_PILOVÁNÍ MATERIÁLU Název školy
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Ruční obrábění plastu II
Strojní obrábění – Praktická úloha 3.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Závity.
Broušení Schéma broušení Je dokončovací způsob obrábění.
Soustružení Definice soustružení Schéma soustružení
Mezní kalibry Představují největší nebo nejmenší přípustné rozměry měřených těles a kromě rozměru umožňují někdy i kontrolu tvaru, například válcovitosti.
VY_32_INOVACE_648_ŘEZÁNÍ ZÁVITŮ - VNĚJŠÍ
Teorie obrábění Obrábění je způsob výroby, při kterém konečný tvar výrobku získáme oddělením přebytečného materiálu v podobě třísky. Obrábění spočívá v.
VY_52_INOVACE_I–04–05 Název a adresa školy:
Řezání vnějších závitů
ZKOUŠKY CEMENTU pevnost
Opotřebení pístu a válce
Geometrie řízení a uložení kol.
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Výroba velikonočního košíčku
Transkript prezentace:

Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP TECHNICKÉ ČINNOSTI - ZÁVITY Mgr. Petra Viktorová

1. ZÁVITOVÁ SPOJENÍ 2. VNITŘNÍ ZÁVIT 3. VNĚJŠÍ ZÁVIT

Závitová spojení= šroubové rozebíratelné spojení závity: metrický závity: trubkový závity: lichoběžníkový Výroba závitů: Závity se vyrábí sériově nebo ručně.

Ruční řezání závitů: Maticové závitníky - vyřezává závit pouze v průchozích dírách Sadové závitníky - vyřezává závit pouze v dírách slepých i průchozích

Ruční řezání závitů: Závitová čelist - vnější závit předřezává a řeže Vratidlo - určeno k ručnímu otáčení závitníků a závitových čelistí

Závitořezná souprava:

Řezání vnitřního závitu: Vnitřní závit řežeme do předvrtané díry. Průměry vrtáků a děr určují tabulky. Slepá díra musí být hlubší. Díru zahloubíme. Upneme závitník do vratidla. Při řezání závitník mažeme olejem.

Řezání vnitřního závitu: Vratidlo pootočíme asi o polovinu otáčky dopředu a o čtvrt zpět. Zpětným pootočením se odlomí uříznutá tříska. Po vyříznutí závitu opatrně závitník vyšroubujeme. Při řezání kontrolujeme zanesení drážek třískami, plné vyčistíme. Maticový závitník musí dírou projít celou svou délkou.

Řezání vnějšího závitu: Povrch válce , na němž chceme vyříznout závit, musí být hladký, bez rzi. Průměr kulatiny musí být stejný jako velikost zvolené závitové čelisti. Kulatinu zkosíme pod úhlem 45° na délce 2 až 3 mm. Pomocí středicího šroubku vystředíme závitovou čelist ve vratidle a upínacími šroubky ji zajistíme proti vypadnutí.

Řezání vnějšího závitu: Za mírného tlaku zavedeme ve směru osy dříku závitovou čelist na dřík. Dřík musí být souosý s dírou závitové čelisti. Vratidlo pootočíme asi o polovinu otáčky dopředu a o čtvrt zpět. Závitovou čelist a kulatinu při řezání mažeme. Třísky odstraňujeme štětečkem.

ZDROJE: František Mošna a kol., Praktické činnosti pro 6.-9. ročník ZŠ Activ Software http://www.metalcom.cz/zavity http://www.bo-import.cz/zavitniky-rucni-sadove/c-1338/ http://www.d-a-t.cz/vratidlo-m5-20-380mm-ean14030Zn1ak11-skup11Zn1ak1Zn1ak2Zn1ak2.php http://www.d-a-t.cz/vratidlo-m22-24-55x22-ean15211Zn1ak11-skup11Zn1ak1Zn1ak3Zn1ak2.php http://www.modding.cz/?p=52