William Wilberforce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Anglie je největší a nejlidnatější země Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.
Advertisements

FRANTIŠEK JOSEF I. vláda Znak Rakouského císařství a císařská hymna Zachovej nám Hospodine, císaře a naši zem. Dej, ať z víry moc mu plyne,
Trh, tržní vztahy Trh Představuje určitý prostor, kde se setkávají kupující a prodávající. Na trhu se uskutečňuje akt koupě a prodeje – dochází ke směně.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Právní řád ČR a právní ochrana občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky.
Jméno autora: Eva Směšná Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): říjen 2012 Ročník: osmý Tematická oblast: Matematika - druhá mocnina čísla Téma: Opakování.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Občan, žák a společnost Výchova k občanství ročník III
Je napsáno v dopise Galatským 6,7: Nemylte se, Bohu se nikdo nebude po smívat. Co člověk zaseje, to také sklidí. Zde jsou příklady těch, kteří zesměšňoval.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.2.6 Báseň Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Vztahy a pravidla soužití - škola. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport,
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Projekt „Systém podpory prevence vybraných nádorových onemocnění v ČR - Screeningové programy“ Financováno z Integračního operačního programu (IOP) ( )
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ NOVOVĚK Č. DUMu: VY_32_INOVACE_13_holocaust Jméno autora:Mgr. Lenka Habartová.
Hospodářský proces Hospodářský proces. Hospodářský proces Hospodářský proces rozdělujeme na následující fáze: a) výroba b) rozdělování a přerozdělování.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
PRAVĚK. DĚLENÍ PRAVĚKU nejdelší období lidských dějin pravěk dělíme podle materiálu, z jakého lidé dokázali vyrobit nástroje.
Z poraženého Německa se po válce stává republika, Výmarská republika Situace v hospodářství byla velice špatná a navíc musela země platit válečné.
Výchova k občanství Právní základy státu - znaky státu.
Seminář o stavebním spoření
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Výzkum veřejného mínění v otázce výstavby obchodního centra
Matyáš Fornůsek 5. ročník ZŠ
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Židům 3:12-14 Hleďte, bratři, aby snad v někom z vás nebylo zlé a nevěrné srdce, takže by odpadl od živého Boha, a proto se navzájem napomínejte každý.
Školství v 17. a 18. století Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_07_04_Česká.
Název projektu: Moderní škola
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Příběh Jeruzaléma.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Lidská práva VY_32_INOVACE_3-50 Ročník: 7. Vzdělávací oblast:
Proč mne voláš ? Bože, ať tam vylezu jako první.
Osobnosti: Bill Gates
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
VY_32_INOVACE_03_STRIDANI_ROCNICH_OBDOBI
Když slova nestačí Prezentace.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
ČESKO-BRATRSKÁ CÍRKEV EVANGELICKÁ
ŠALAMOUNOVY OSTROVY.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Uhřice, okres Hodonín
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
Druh učebního materiálu
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření leden 2012 Ročník
VČELA MEDONOSNÁ VY_32_INOVACE_B04
Geopolitika Řešení konfliktů.
VÍC NEŽ BYCH UMĚL ŘÍCT, TVOU MILOST CHTĚL BYCH MÍT,
Finanční gramotnost Inflace ZŠ Hejnice Mgr. Jan Kašpar.
Žít svůj život naplno.
Jedna chyba na ženě!! Když Bůh stvořil ženu, bylo to šestý den práce přesčas. Jeden anděl přišel a ptal se: “proč s ní ztrácíš tolik času?” A bůh odpověděl:
Všechno má svá pravidla, své zákony
VELKÁ FRANCOUZSKÁ REVOLUCE
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Základní statistické pojmy
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Sčítání lidu domů a bytů 2011
Biblické verše....
ZEMĚ VY_32_INOVACE_XVII-C-08.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
Přeji Ti sílu všech živlů
Moudra s květinou.
Upozorňujeme, že se šíří nový virus...
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
4. b I Hraniční dny 21. března: jarní rovnodennost
VERŠE… 1.
Celkový základ daně.
VY_ 32_ INOVACE _18_10_křesťanství
Přeji Ti sílu všech živlů
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
VZDĚLÁVÁNÍ VE SVĚTLE DEMOGRAFICKÉHO VÝVOJE
Transkript prezentace:

William Wilberforce

„Povstaň znovu,mladý Williame „Povstaň znovu,mladý Williame. Jestli je Bůh s tebou, kdo může být proti tobě? Jsou snad oni všichni mocnější než Bůh? Neochabuj ve své dobré práci! Běž ve jménu Boha a v jeho moci! Běž, dokud i americké otroctví (to nejodpornější pod sluncem) nebude smeteno z povrchu zemského. Modlím se, aby Ten, který tě vedl od tvého mládí až doposud, tě stále posilňoval v této i každé jiné věci.“

„Bůh stvořil člověka ke svému obrazu, k obrazu Božímu stvořil jej: jako muže a ženu stvořil je.“ -Bible (NBK)

navštívte www.stopthetraffik.org

V současnosti žije na světě nejméně 12,3 milionů lidí, kteří jsou obětmi nucených prací. Z toho 2,3 milionů je výsledkem obchodu s lidmi! (Globální aliance proti nucené práci, International Labour Organisation, 2005)

600 000-800 000 mužů, žen a dětí je ročně transportováno do různých zemí světa, kde jsou prodáváni jako zboží. Průměrně 80% tvoří ženy a dívky. Do 50% bývají děti. (Ministerstvo obchodu v USA, údaje o lidech, 2005)

Odhadem 1,2 milionů dětí je ročně obětí obchodu s lidmi. (UNICEF UK, informace o obchodu s dětmi, Leden 2003)

„Chovejte se k lidem přesně tak,jak chcete,aby se oni chovali k vám „Chovejte se k lidem přesně tak,jak chcete,aby se oni chovali k vám. Právě v tom spočíva Zakon a Proroci.“ -Zlaté pravidlo, Matouš 7:13 (NBK)