Testy Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0479 Číslo materiálu VY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_TESTY_PREZENTACE_20 Název školy Střední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové Ročník 1. Vzdělávací oblast Odborné vzdělávání Vzdělávací obor Potraviny a výživa Tematický okruh Ovoce Téma Testy Jméno autora Bc. Jarmila Vohradníková Vytvořeno dne 12. 7. 2013 Metodický popis (anotace) Prezentace vytvořená v programu MS Powerpoint předkládá žákům opakující testy, které umožní žákům ověření znalostí o celém tématickém celku. Prezentaci lze uložit rovněž ve formátu PDF a poskytnout ji žákům k jejich mimoškolnímu vzdělávání.
Testy Ke každému ovoci napiš do které skupiny ovoce patří: Kdoule Hrušky Angrešt Brusinky Jablka Citrony Zahradní jahody Meruňky Lískové ořechy Nektarinky Červený rybíz Ostružiny Hroznové víno Para ořechy
Správné odpovědi Jádrové Jádrové Bobulové Sběrné Jádrové Citrusové plody Bobulové Peckové Skořápkové Peckové Bobulové Skořápkové
Test 1. který druh domácího ovoce lze nejlépe uskladnit: a/ b/ 2. napiš čtyři možnosti konzervování ovoce: a/ b/ c/ d/ 3. Napiš 3 druhy citrusových plodů: a/ b/ c/
4. Napiš 4 druhy peckového ovoce: a/ b/ c/ d/ 5. Napiš 3 možnosti využití vlašských ořechů v kuchyni: a/ b/ c/ 6. Napiš 4 druhy dováženého skořápkového ovoce: a/ b/ c/ d/
Správné odpovědi 1.a/ skořápkové ovoce b/ zimní odrůdy jablek a hrušek (jablka, hrušky, lískové a vlašské ořechy) 2. a/ sušení b/ mražení c/ kandování d/ marmelády ( džusy, mošty, víno, pálenka, likéry, džemy, povidla …)
3. a/ citrony b/ limetky c/ pomeranče ( mandarinky, mandory, pomelo, grapefruit) 4. a/ broskve b/ meruňky c/ třešně d/ višně ( nektarinky, švestky, blumy, špendlíky, mirabelky)
5. a/ studená kuchyně b/ teplá kuchyně c/ cukrářská výroba ( těsta, moučníky, zmrzliny, chuťovky) 6. a/ para ořechy b/ kešu oříšky c/ buráky d/ mandle (pistácie, piniové oříšky, kokosy, kaštany)