Testy Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ 11_ Rozmanitost přírody Ovoce (SADA ČÍSLO 2)
Advertisements

Název projektu Moderní škola Registrační číslo projektu
VY_52_INOVACE_PRV.2.20 _Ovoce _pracovní list
Generativní orgány rostlin
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Ovoce patří mezi plody. Dělíme je na: MALVICE PECKOVICE BOBULE
Prvouka – 2. ročník „Podzim v sadu“
Předmět: Potraviny a výživa Ročník: první
Hlava _______________ ____________ NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Nový Jičín, Komenského 66, p.o. REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV.
Ovoce Mgr. Iveta Honzejková.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: Novými technologiemi k novým poznatkům II ŠKOLA ADRESA: Základní škola Nový Jičín, Komenského.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice Číslo projektu
UŽITKOVÉ ROSTLINY.
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Zdroj obrazového materiálu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Nový Jičín, Komenského 66, p.o. REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: Novými technologiemi k novým.
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_SKORAPKOVE_OVOCE_PREZENTACE_ 09 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_MELOUNY_PREZENTACE_18 Název školyStřední škola služeb, obchodu a gastronomie.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMIE_ODRUDY_VINA_BILE_PREZENTACE_09 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_DOVAZENE_SKORAPKOVE_OVOCE_PR EZENTACE_12 Název školyStřední škola služeb,
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo CZ.1.07/1.1.26/
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_BOZENA_SEDIVA_HOLENI A UPRAVA VLASU A VOUSU_19 Název školy Střední škola služeb, obchodu.
PECKOVÉ OVOCE Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: peckové, ovoce,dělení, meruňky, třešně, višně, broskev Bc.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_12_PRVOUKA.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMIE_ODRUDY_VINA_MODRE_PREZENTACE_10 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_SKLADOVANI_A_KONZERVOVANI_OVOCE _PREZENTACE_03 Název školyStřední škola.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_JADROVE_OVOCE_PREZENTACE_06 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_SPORTOVNI_DIVACI_DO_N EPOHODY_PREZENTACE_08 Název.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_PISTACIE_PREZENTACE_14 Název školyStřední škola služeb, obchodu a gastronomie.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.6 Poznáváme ovoce Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Nashi, Mochyně, Mučenka, Papája, Liči, Mangostan a Rajčenka
Peckové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Tematický okruh: BIOLOGIE ROSTLIN Název učiva: OVOCNÉ STROMY A KEŘE
DROBNÉ BOBULOVITÉ A DUŽNATÉ OVOCE
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola
Dělení ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
PLODY TROPŮ A SUBTROPŮ Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: plody,tropů,subtropů,ovoce, exotické,citrusové,skořápkové.
JÁDROVINY A OLEJNATÁ SEMENA
Třídění vína Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
AUTOR: Mgr. Václava Horniková NÁZEV: VY_32_INOVACE_106_Ovoce
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
OSTATNÍ HOSTINY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
OSTATNÍ HOSTINY I. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Sušené ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
RAUT II. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
RAUT III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Bobulové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_30_ OVOCE TÉMA: OVOCE
autor: Helena Petrůvová název: VY_52_INOVACE_28_PRVOUKA_OVOCNÉ STROMY
VY_32_INOVACE_52_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
VY_32_INOVACE_49_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
ZASEDACÍ POŘÁDEK Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ROZDĚLENÍ HOSTIN Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název projektu: Moderní škola
Sběrné ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: PaedDr. Jana Čechová
Ananas, Kiwi, Banán, Kvajáva, Rambutan, Mauricijská papeda
ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I)
Obrázkové čtení se spojkou I.
Citrusové plody Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
OSTATNÍ HOSTINY III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Období: září – prosinec 2011
VY_52_INOVACE_05_ Ovocné stromy a keře
Transkript prezentace:

Testy Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0479 Číslo materiálu VY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_TESTY_PREZENTACE_20 Název školy Střední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové Ročník 1. Vzdělávací oblast Odborné vzdělávání Vzdělávací obor Potraviny a výživa Tematický okruh Ovoce Téma Testy Jméno autora Bc. Jarmila Vohradníková Vytvořeno dne 12. 7. 2013 Metodický popis (anotace) Prezentace vytvořená v programu MS Powerpoint předkládá žákům opakující testy, které umožní žákům ověření znalostí o celém tématickém celku. Prezentaci lze uložit rovněž ve formátu PDF a poskytnout ji žákům k jejich mimoškolnímu vzdělávání.

Testy Ke každému ovoci napiš do které skupiny ovoce patří: Kdoule Hrušky Angrešt Brusinky Jablka Citrony Zahradní jahody Meruňky Lískové ořechy Nektarinky Červený rybíz Ostružiny Hroznové víno Para ořechy

Správné odpovědi Jádrové Jádrové Bobulové Sběrné Jádrové Citrusové plody Bobulové Peckové Skořápkové Peckové Bobulové Skořápkové

Test 1. který druh domácího ovoce lze nejlépe uskladnit: a/ b/ 2. napiš čtyři možnosti konzervování ovoce: a/ b/ c/ d/ 3. Napiš 3 druhy citrusových plodů: a/ b/ c/

4. Napiš 4 druhy peckového ovoce: a/ b/ c/ d/ 5. Napiš 3 možnosti využití vlašských ořechů v kuchyni: a/ b/ c/ 6. Napiš 4 druhy dováženého skořápkového ovoce: a/ b/ c/ d/

Správné odpovědi 1.a/ skořápkové ovoce b/ zimní odrůdy jablek a hrušek (jablka, hrušky, lískové a vlašské ořechy) 2. a/ sušení b/ mražení c/ kandování d/ marmelády ( džusy, mošty, víno, pálenka, likéry, džemy, povidla …)

3. a/ citrony b/ limetky c/ pomeranče ( mandarinky, mandory, pomelo, grapefruit) 4. a/ broskve b/ meruňky c/ třešně d/ višně ( nektarinky, švestky, blumy, špendlíky, mirabelky)

5. a/ studená kuchyně b/ teplá kuchyně c/ cukrářská výroba ( těsta, moučníky, zmrzliny, chuťovky) 6. a/ para ořechy b/ kešu oříšky c/ buráky d/ mandle (pistácie, piniové oříšky, kokosy, kaštany)