Povrchové úpravy vnějších omítek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POJIVA Mají schopnost spojovat drobné i větší kusy hmoty v soudržný a pevný celek Chemická - vzdušná ( vápno, sádra ) - hydraulická (hydraulické vápno,
Advertisements

Malty a maltové směsi.
Název operačního programu:
Název operačního programu:
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
VÝTVARNÉ TECHNIKY Temperová malba Základní škola Sedmikráska, o.p.s.
Materiály používané v modelovně a sádrovně
Stavebnictví Pozemní stavby Výroba vápna(STA25) Ing. Naděžda Bártová.
Základní škola Sedmikráska, o.p.s.
Obsah Vnější omítky Nátěry Obklady. Varianty povrchových úprav fasád, výběr optimálního řešení z hlediska užitné hodnoty a ceny.
Číslo projektu CZ.1.07/ / Číslo projektu: Rozvoj vzdělanosti
Autorem materi á lu a v š ech jeho č á st í, nen í -li uvedeno jinak, je Petr B í lek Dostupn é z Metodick é ho port á lu ; ISSN
Číslo projektu CZ.1.07/ / Číslo projektu: Rozvoj vzdělanosti
Číslo projektu CZ.1.07/ / Číslo projektu: Rozvoj vzdělanosti
Číslo projektu CZ.1.07/ / Číslo projektu: Rozvoj vzdělanosti
SOLI Stavební materiály
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
TDI Kontaktní zateplovací systém
VY_52_INOVACE_ZB03_1364TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám  Číslo projektuCZ.1.07/ /  Číslo projektu:Rozvoj.
Povrchová úprava pigmentovými nátěry Základní napouštění provádíme ručně nebo poléváním. Penetrace se volí podle druhu nátěrového systému – syntetické.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch panelových staveb.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 02 Anotace.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky bourání postupným rozebíráním.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad lešení pro zdění a vnitřní omítky.
TECHNOLOGIE POVRCHOVÝCH ÚPRAV Ing. Miloslava Popenková, CSc.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
OMÍTKOVÉ SYSTÉMY SANAČNÍ Ing. Miloslava Popenková, CSc.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad postupu při provádění hydroizolace.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie zateplování staveb a povrchových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů maleb, nátěrů, jejich úpravy, nástřiky.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad pracovního postupu venkovních omítek.
BROUŠENÍ – NÁTĚRY MOŘENÍ DŘEVA Ochrana i estetická úprava dřeva.
Brusné prostředky, tmely a plniče
Svlakové dveře CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_14
Nosníky roštové CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_16
podlahy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_16 Ing. Josef Kůra
Prokazování shody, certifikace
Výměna stropních částí
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Bozp, první pomoc při úrazu elektrickým proudem
Bourání postupným rozebíráním konstrukcí
BOZP při manipulaci s izolačními materiály
Zdroje surovin a jejich obnovitelnost
Ochrana proti škůdcům CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_PB_ZP_04
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Základní tesařské konstrukce-spojení sedlem
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výpočet spotřeby materiálu Porotherm
Materiály pro povrchovou úpravu výrobků VY_32_INOVACE_28_572
Betonování plošných základů – pracovní postup
Měřítko a orientace výkresů
Montáž okapů A svodů CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_19
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
všechny animace a obrázky - archiv autora
Další způsoby izolací proti zemní vlhkosti
Dopravní prostředky pro vodorovnou dopravu
Poruchy stropů a kleneb
Opravy kleneb CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_PB_ZP_05
Šlechtěná omítka CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_07
věšadlo CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_18 Ing. Josef Kůra
Obklady vnější CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_15
Řešení cihelných vazeb porotherm
Nástavba se zvedáním střešní konstrukce
Bednění základového pasu a patky
VY_32_INOVACE_657_OCHRANA MATERIÁLU NÁTĚREM Název školy
Povrchové úpravy.
Ploché střechy dvouplášťové
Transkript prezentace:

Povrchové úpravy vnějších omítek Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0762 Číslo materiálu VY_32_INOVACE_TE_ZP_09 Název školy Střední odborné učiliště a Středisko praktického vyučování s.r.o., Zádveřice č. 5, Zádveřice –Raková, 763 12 Autor Ing. Josef Kůra Tematický celek Technologie Ročník 3. Ročník Datum tvorby Prosinec 2012 Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie povrchových úprav vnějších omítek .

Povrchové úpravy vnějších omítek nátěry nástřiky obklady Funkce: estetická zabránění pronikání vody (do omítky a do zdiva)  vyšší tepelně izolační schopnosti před nanášením nátěru nebo nástřiku musí být vrchní vrstvy omítky dostatečně vyschlé na vlhký podklad lze nanášet pouze vápenné nátěry

Povrchové úpravy vnějších omítek Nátěry vnějších omítek: vápenné a vápenocementové vápenolatexové cementové nátěry fasádními silikonovými barvami Vápenné nátěry podkladem pod nátěry je opačokování řídkým vápenným mlékem natíráme je štětkou (nutné 2 až 3 krycí nátěry) nebo stříkáme pistolí (1 až 2 nástřiky) natírání se nesmí provádět na plochy ozářené sluncem, nejvhodnější je vlhké a chladné počasí pro lepší trvanlivost se do vápenného mléka přidává asi 1/5 cementu

Povrchové úpravy vnějších omítek Vápenolatexové nátěry nanášíme na navlhčenou a předem opačokovanou plochu nátěr provádíme malířskou štětkou do vápenného mléka přidáváme asi 5% latexového pojiva základní nátěr provádíme ze stejně objemného dílu odleženého vápna a bílé venkovní latexové barvy další nátěry provádíme ze 3 dílů vápna a 2 dílů bílého latexu a barevného pigmentu směs ředíme vodou cementové nátěry základní nátěr mícháme ze 3 dílů cementu, ½ dílu odleženého vápna a 8 dílů vody nátěr nanášíme štětkou druhý nátěr je ze 2 dílů cementu, 1 dílu vápna a 7 dílů vody

Povrchové úpravy vnějších omítek závěrečná vrstva se skládá z 1 dílu cementu, 1 dílu mramorové moučky a 1/3 dílu vápenného hydrátu do směsi přidáváme vodu tak, aby měl nátěr hustotu olejové barvy druhý a třetí nátěr nanášíme štětkou nebo malířskou stříkačkou přísady do nátěrové hmoty: práškové barevné pigmenty (v poměru 1:10 až 1:30 s cementem, u bílých cementů až 1:100) kazeín fermež (1 až 3 litry na 100 l nátěru) vodotěsné přísady

Povrchové úpravy vnějších omítek Zodpovězte následující otázky: Odpovědi: Vyjmenujte povrchové úpravy vnějších omítek. Jaká je jejich funkce? Jaké znáte nátěry vnějších omítek? Na jaký povrch se nesmí nanášet vápenný nátěr? nátěry, nástřiky, obklady estetická, zabraňují pronikání vody do omítky a do zdiva vápenné a vápenocementové, vápenolatexové, cementové a nátěry fasádními silikonovými barvami plochy ozářené sluncem Použité zdroje: vlastní