Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ"— Transkript prezentace:

1 Pionýrů 2069, 73801 Frýdek-Místek IČ 13644301
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek Název operačního programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ Označení vzdělávacího materiálu VY_ 32_ INOVACE_ 6_16JawB-4 Název tematické oblasti (sady) Zateplovací systémy Název vzdělávacího materiálu Ostatní zateplovací systémy Druh učebního materiálu Prezentace Anotace Ostatní způsoby zateplování - tepelné omítky, vnitřní zateplovací systémy Klíčová slova Zateplování v interiéru, tepelné omítky Vzdělávací obor, pro který je materiál určen ZEDNÍK H/01, STAVEBNICTVÍ M/01, ZEDNICKÉ PRÁCE E/01 Ročník I. – lll. Typická věková skupina let Speciální vzdělávací potřeby žádné Autor Mgr. Jaworski Bohuslav Zhotoveno, (datum/období) Celková velikost 2 149 kB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaworski Bohuslav. Dostupné z portálu

2 Zateplení zevnitř Při realizaci je sice jednodušší přístup, ale zároveň mohou vzniknout tepelné mosty mezi zateplenou částí konstrukce (obvodové zdivo) a nezateplenou částí (podlahy, stropy mezi jednotlivými podlažími a pod.). Jelikož se nedá zevnitř zateplit, zvyšuje se riziko kondenzace vodních pár mezi izolantem a zdivem, které se ochlazuje z vnější strany (vznik plísní). Vnitřní zateplení také zhoršuje teplotní setrvačnost konstrukcí. Tzn. že tyto po přerušení vytápění rychleji chladnou, a tím je zhoršena tepelná stabilita místnosti. Tím, že vnitřní zateplení sníží akumulační schopnosti původních stěn, není také možné plné využití tepelných zisků ze slunečního záření v přechodných obdobích roku.

3 Schéma vnitřního zateplení - polystyrén
Pořadí vrstev směrem do interiéru je takové: obvodová stěna, lepicí malta, tepelně-izolační vrstva, ztužující vrstva (sklo-textilní mřížka, která je vstříknuta do armovací malty) a povrchová úprava (omítka).

4 Schéma vnitřního zateplení – obklad sádrokarton
Zdivo Izolace Nosný profil Sádrokarton Možnosti: Předsazené stěny montované Lepené sádrokartonové desky s izolantem

5 Schéma tepelně izolační omítky
Exteriér Interiér  Na fasádu se nanáší speciální omítka obsahující perlit nebo kuličky pěnového polystyrénu. Speciální omítka se pak chrání ještě vnější vrstvou. Hlavním problémem tohoto zateplení je, že nelze aplikovat dostatečně tlustou vrstvu. Celková tloušťka tohoto zateplení je 5-6 cm. Při stejné tloušťce mají tepelně izolační omítky až poloviční izolační schopnost na rozdíl od tradičních izolačních materiálů.

6 Použité zdroje: Obrázky:
kontaktnim-zpusobem-skladba-a-prurez.html pudu-v-utulny-byt/ zateplovaci-system-2.html 


Stáhnout ppt "Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ"

Podobné prezentace


Reklamy Google