NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR. JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_01_VEŘEJNÝ.
Advertisements

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.9 Práce a volný čas Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Části obličeje VY_52_INOVACE_01 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 2 Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Znaky národa národ území kultura sounáležitost jazyk historie.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_10_ Lidská práva Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Hronková Pavlína Název : VY_52_INOVACE_11_Člověk.
Název školy: ZŠ Kouřim, Okružní 435 Autor: Jana Ležalová Název materiálu:VY_32_Inovace _31 _Abeceda 1.část Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
P OLOHA Č ESKÉ REPUBLIKY Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s polohou ČR a jejími sousedy.
Celistvost lidského organismu. Šablona : V/2 Sada: 2/36 Ověření ve výuce: Třída: 5 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Zdeňka Kobrová Název: VY_32_Inovace_2A_01_Geometrické tvary.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Název školy: MŠ a ZŠ , Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
STAVBA TĚLA VY_32_Inovace_09OT- 3 autor: Mgr. Tereza Olejníková
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR. JANA ZELINKOVÁ.
Sada 2 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Název školy: Speciální základní škola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_14_IV_Z9_Argentina.
Název projektu: Moderní škola
Název projektu: Moderní škola
AUTOR: Jiřina Dáňová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Druhy vět - tázací
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.Jana Zelinková Název.
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_III.Vu_DOMÁCÍ.
Algoritmizace - opakování
Karel IV. VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Speciálnízákladníškola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_04_IV_Z6_pohyby_země.
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Název projektu: Moderní škola
Mezinárodní migrace AUTOR: Mgr. Aleš Skála
NÁZEV: VY_32_INOVACE_25_20_Z7_Skála TÉMA: Česko – Test regiony
Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640,
Procvičení a upevnění učiva
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_32_INOVACE_23_Požár Téma: Požár
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr. Taťána Radimská Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_III.Vu_LIDSKÉ.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá
Mapa AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_21_05_Z6_Skála
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
VY_32_Inovace_4.2.9 Práce a volný čas Člověk a jeho svět 3. ročník
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Život – pohledy na přírodu
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Autor: Andrea Kolářová
Anotace Žák se seznámí s problematikou národa, národnostních menšin a vztahu majority a minorit Autor Mgr. Petr Stonawski Jazyk Čeština Očekávaný výstup.
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_III.Vu_JARO_ZMĚNY.
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_20_IV_Z6_Typy_Krajin.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Název školy ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_32_PTÁCI Mgr. Petra Kukuczková Prvouka
ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Název školy: Speciální základní škola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_17_IV_Z9_Světová_nej…
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_08_Moje rodina
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640 NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640. LOUNY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR.JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_17_POTKÁVÁME SE (ROVNOCENNOST NÁRODNOSTNÍCH MENŠIN) TÉMA: POTKÁVÁME SE (ROVNOCENNOST NÁRODNOSTNÍCH MENŠIN) NÁZEV SADY: III. SPOLEČNOST – HŠ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3407

Anotace Materiál je určen žákům 7.ročníku speciální školy k výkladu a pro žáky 8.ročníku speciální školy k opakování učiva v předmětu společnost. Inovace: interaktivní způsob učení. Prezentace na interaktivní tabuli. První část obsahuje nové učivo, které si žáci osvojují společně s učitelem, nebo si ho za pomoci učitele opakují List č.12 – zde již žáci řeší ústně zadaný úkol. Listy č.14,15 a 16– je možné vytisknout jako pracovní list , úkoly řešit samostatně a jen ověřit správnost řešení, žáci, kteří samostatně nečtou pracují na IT s pomocí učitele.

POTKÁVÁME SE V ČR ŽIJE VÍCE NEŽ 10 MILIÓNŮ LIDÍ

V ČEM JSOU LIDÉ STEJNÍ? MÁME STEJNÉ PRAPŘEDKY MÁME STEJNOU STAVBU TĚLA (HLAVA, KRK, TRUP, RUCE, NOHY,SRDCE, PLÍCE I DALŠÍ ORGÁNY) NARODÍME SE STEJNÝM ZPŮSOBEM – SVÉ MAMINCE, VÁŽÍME ASI 3 KG PATŘÍME DO SKUPINY SAVCŮ

V ČEM JSOU LIDÉ JINÍ ? MLUVÍ JINOU ŘEČÍ (POLSKY, RUSKY, NĚMECKY, ROMSKY, ČESKY ,APOD .) MAJÍ JINÉ PÍSNIČKY, POHÁDKY, ZVYKY A TRADICE (KULTURA) VAŘÍ JINÉ JÍDLO A MOHOU SE JINAK OBLÉKAT MOHOU MÍT JINOU BARVU KŮŽE (ROMOVÉ, VIETNAMCI)

NÁRODNOSTNÍ VĚTŠINA = MAJORITA VŠICHNI ŽIJEME V ČESKÉ REPUBLICE HLAVNÍ NÁROD V ČESKÉ REPUBLICE – ČEŠI (MAJORITA)

NÁRODNOSTNÍ MENŠINA = MINORITA MENŠINA = MENŠÍ ČÁST SKUPINA LIDÍ , KTERÁ ŽIJE V ČESKÉ REPUBLICE, ALE HLÁSÍ SE K JINÉ NÁRODNOSTI MUSÍ DODRŽOVAT ZÁKONY ČR ROMOVÉ UKRAJINCI SLOVÁCI VIETNAMCI RUSOVÉ POLÁCI NĚMCI A DALŠÍ NÁRODNOSTI

ROMOVÉ DÁVNÍ PŘEDKOVÉ ŽILI V INDII V ČR – 250 – 300 TISÍC ROMŮ UZNÁVAJÍ JINÉ HODNOTY NEŽ VĚTŠINA OBYVATEL ČR ŽIJÍ POHROMADĚ SE SVOU RODINOU

VIETNAMCI VELMI POČETNÁ MENŠINA DO ČR PŘICHÁZELI ZA PRACÍ JSOU VELMI PRACOVITÍ

UKRAJINCI PŘÍBUZNÝ SLOVANSKÝ NÁROD PŘICHÁZEJÍ DO ČR ZA PRACÍ

SLOVÁCI NAŠI SOUSEDÉ NA VÝCHODĚ MLUVÍ SLOVENSKY DO ROKU 1993 JSME TVOŘILI SPOLEČNOU REPUBLIKU MNOHO RODIN MÁ NA SLOVENSKU PŘÍBUZNÉ SLOVENSKÝ RAPER RYTMUS

RASISMUS NENÁVIST K ČLOVĚKU PRO PŘÍSLUŠNOST K JINÉ NÁRODNOSTI, RASE NEBO SKUPINĚ PONIŽUJÍCÍ A AGRESÍVNÍ CHOVÁNÍ NENÍ TOLEROVÁN ANI PODPOROVÁN (JE TRESTNÝ) ÚKOL: ŘEKNĚTE, JESTLI JSTE SE SETKALI S RASISMEM (VE ŠKOLE, VENKU ) NEBO JSTE O NĚM SLYŠELI

VŠICHNI LIDÉ ŽIJÍCÍ NA NAŠÍ PLANETĚ JSOU SI ROVNI

ODPOVÍDEJ NA OTÁZKY 1. KTERÁ NÁRODNOST JE V ČR HLAVNÍ? ROMOVÉ ČEŠI VIETNAMCI 2. LIDÉ JINÝCH NÁRODNOSTÍ SE MOHOU LIŠIT, TÍM ŽE: MLUVÍ JINOU ŘEČÍ ( RUSKY, VIETNAMSKY) MAJÍ JINÁ AUTA

3. V ČEM JSOU LIDÉ STEJNÍ ? MAJÍ RŮZNOU BARVU KŮŽE MAJÍ STEJNOU STAVBU TĚLA (HLAVA, KRK, TRUP, RUCE, NOHY) 4. RASISMUS JE, KDYŽ : ČLOVĚK NENÁVIDÍ JINÉ LIDI, PROTOŽE MAJÍ JINOU BARVU KŮŽE NEBO NÁRODNOST A TŘEBA JIM NADÁVAJÍ ČLOVĚK MÁ VÍCE PSŮ S RŮZNOU RASOU

JSI NA OSTROVĚ, NA KTERÉM NEJSOU ŽÁDNÍ ČEŠI. JSOU TAM JEN TŘI DÍVKY – 5. JSI NA OSTROVĚ, NA KTERÉM NEJSOU ŽÁDNÍ ČEŠI. JSOU TAM JEN TŘI DÍVKY – SLOVENKA, ROMKA A VIETNAMKA. ŘEKNI, SE KTEROU BY SES NEJRADĚJI KAMARÁDIL ( KAMARÁDILA) A PROČ.

ŘEŠENÍ ÚKOLŮ : SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ U OTÁZEK 1 – 4 JE ZOBRAZENA SMAJLÍKEM. ÚKOL 5: JE URČEN K DISKUSI. ŽÁCI ODPOVÍ PODLE VLASTNÍHO NÁZORU A CÍTĚNÍ. KAŽDÁ ODPOVĚĎ JE SPRÁVNÁ.

Použité zdroje http://cs.wikipedia.org/wiki/Cesko,citováno Národnosti v ČR - http://cs.wikipedia.org/wiki/Obyvatelstvo_Ceska Mapa Česka – dostupné na http://img.aktualne.centrum.cz/180/56/1805605-mapa-ceska-republika.jpg,citováno Romská žena – dostupné jako volné dílo, autor Anglos, http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Romany_granny.jpg Ukrajinec –dostupné na http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Banduryst_Danylo.jpg List č.4 a 5 – citováno z učebnice Přírodověda pro 1.stupeň základní školy praktické 1.díl,nakl.PARTA,str.28, Kliparty– dostupné na http://office.microsoft.com,citováno Rytmus – obr., volné dílo - SEDLECKÝ, David. http://sk.wikipedia.org/wiki/S%C3%BAbor:Rytmus_(2012).JPG [online]. Dostupný na WWW: http://sk.wikipedia.org/wiki/S%C3%BAbor:Rytmus_(2012).JPG Vše citováno [2013-02 - 03].