INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Smlouva o realizaci grantového projektu v rámci globálního grantu CZ.1.07/ Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Středočeském kraji Operačního programu.
Finanční gramotnost v počátečním vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy RNDr. Jindřich Kitzberger náměstek ministra.
Finanční gramotnost v počátečním vzdělávání
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Máme šanci tvořit svůj život rukama CZ.1.07/1.2.27/
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Cesta k modernímu vzdělávání
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Volný čas dětí ve 21. století Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo prioritní osy: 7.1 Název prioritní.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. MODERNIZACE VZDĚLÁVÁNÍ – ŠANCE LEPŠÍHO PRACOVNÍHO UPLATNĚNÍ CZ.1.07/1.2.33/
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Rozvoj dalšího vzdělávání obyvatel na venkově v Moravskoslezském a Zlínském kraji Cloverleaf spol. s r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
EU peníze školám VI. Finanční gramotnost Koordinátor: Luboš Zajíc VI/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti VI/3 Vzdělávání.
Prezentace na konference k projektu „Inovace ŠVP“ - leden 2010 Ing. Radoslav Kučera, OA Pelhřimov.
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Možné problematické body hodnocení projektových žádostí přijatých v rámci výzvy č. 36 k oblasti podpory 1.2 OP LZZ Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Projekt Rovná šance Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.08/ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Okruh: Grafomotorická cvičení Učební materiál č. 6: Kde je?
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
Plánování prvních kroků
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ 3.5.2018 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠTOKY, příspěvková organizace Projekt "Inovace školního vzdělávacího programu začleněním předmětu finanční hospodaření" Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.01/01.0030 Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ

3.5.2018 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠTOKY, příspěvková organizace Projekt "Inovace školního vzdělávacího programu začleněním předmětu finanční hospodaření" Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.01/01.0030 Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Příjemce podpory: Základní škola a mateřská škola Štoky, příspěvková organizace Management projektu: HMP – Mgr. Petr Jakeš MP – Mgr. Iveta Vincensová FMP – Marcela Marešová Partneři projektu: ZŠ a MŠ Dobronín ZŠ Havlíčkův Brod, Konečná

3.5.2018 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠTOKY, příspěvková organizace Projekt "Inovace školního vzdělávacího programu začleněním předmětu finanční hospodaření" Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.01/01.0030 Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Termín realizace projektu: 1.3.2009 – 31.8.2011 30 měsíců Celkové náklady projektu: 2 846 349 Kč

Důvod vzniku projektu: 3.5.2018 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠTOKY, příspěvková organizace Projekt "Inovace školního vzdělávacího programu začleněním předmětu finanční hospodaření" Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.01/01.0030 Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Důvod vzniku projektu: možnost připravit žáky na důležitou oblast života – hospodaření s finančními prostředky v současnosti je na ZŠ ekonomická gramotnost řešena pouze okrajově nebo vůbec podpora rodičů našich žáků pro zavedení výuky v oblasti financí

3.5.2018 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠTOKY, příspěvková organizace Projekt "Inovace školního vzdělávacího programu začleněním předmětu finanční hospodaření" Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.01/01.0030 Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Cíl projektu: příprava žáků k získání základů ekonomické gramotnosti po absolvování ZŠ schopnost absolventů ZŠ se v reálném životě odpovědně a kvalifikovaně rozhodovat na základě poznání a pochopení ekonomických souvislostí

Cílová skupina: žáci 4. – 9. ročníku 3.5.2018 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠTOKY, příspěvková organizace Projekt "Inovace školního vzdělávacího programu začleněním předmětu finanční hospodaření" Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.01/01.0030 Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Cílová skupina: žáci 4. – 9. ročníku vzdělávání v ekonomické oblasti považujeme za jednu ze základních vzdělávacích potřeb žáci uvedené věkové kategorie jsou schopni přijímat základní poznatky z oblasti financí a chápat základní ekonomické souvislosti

Popis projektu: tvorba osnov předmětu finanční hospodaření 3.5.2018 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠTOKY, příspěvková organizace Projekt "Inovace školního vzdělávacího programu začleněním předmětu finanční hospodaření" Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.01/01.0030 Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Popis projektu: tvorba osnov předmětu finanční hospodaření tvorba vlastních učebních a metodických materiálů pilotní ověření ve výuce začlenění předmětu finanční hospodaření do ŠVP

Tvorba osnov předmětu finanční hospodaření 3.5.2018 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠTOKY, příspěvková organizace Projekt "Inovace školního vzdělávacího programu začleněním předmětu finanční hospodaření" Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.01/01.0030 Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Klíčová aktivita č. 1: Tvorba osnov předmětu finanční hospodaření termín realizace březen 2009 realizované činnosti vymezení rozsahu a obsahu učiva strukturalizace učiva do tématických celků výstup učební osnovy předmětu finanční hospodaření

Tematické celky předmětu finanční hospodaření 3.5.2018 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠTOKY, příspěvková organizace Projekt "Inovace školního vzdělávacího programu začleněním předmětu finanční hospodaření" Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.01/01.0030 Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tematické celky předmětu finanční hospodaření 1. pololetí: 1. peníze 3. rozpočet 5. finanční trh 7. placení 2. pololetí: 2. ceny 4. hospodaření domácnosti 6. finanční produkty 8. finanční plánování

Tvorba učebních a metodických materiálů 3.5.2018 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠTOKY, příspěvková organizace Projekt "Inovace školního vzdělávacího programu začleněním předmětu finanční hospodaření" Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.01/01.0030 Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Klíčová aktivita č. 2: Tvorba učebních a metodických materiálů termín realizace duben 2009 – srpen 2009 realizované činnosti tvorba UMM přiměřených rozsahem a obtížností cílové skupině výstup 8 učebních sad složení každé sady: učebnice, pracovní sešit, metodická příručka, CD

Pilotní ověření osnov předmětu FH ve výuce 3.5.2018 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠTOKY, příspěvková organizace Projekt "Inovace školního vzdělávacího programu začleněním předmětu finanční hospodaření" Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.01/01.0030 Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Klíčová aktivita č. 3: Pilotní ověření osnov předmětu FH ve výuce termín realizace září 2009 – červen 2011 realizované činnosti realizace obsahu – ověření osnov ověření učebních materiálů ve výuce realizace dalších metod výuky – exkurze,hry výstup pilotně ověřené učební osnovy a učební materiály předmětu finanční hospodaření ve výuce

Inovace ŠVP – začlenění předmětu FH do ŠVP 3.5.2018 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠTOKY, příspěvková organizace Projekt "Inovace školního vzdělávacího programu začleněním předmětu finanční hospodaření" Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.01/01.0030 Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Klíčová aktivita č. 4: Inovace ŠVP – začlenění předmětu FH do ŠVP termín realizace červenec 2011 – srpen 2011 realizované činnosti evaluace pilotního ověření výuky podle osnov úprava ŠVP směrem k výraznějšímu zaměření na výuku základů hospodaření s financemi začlenění samostatného předmětu finanční hospodaření do výuky výstup inovovaný ŠVP – posun k reálnému životu zaměřením na výuku základů ekonomiky

Výstupy projektu učební osnovy předmětu finanční hospodaření 3.5.2018 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠTOKY, příspěvková organizace Projekt "Inovace školního vzdělávacího programu začleněním předmětu finanční hospodaření" Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.01/01.0030 Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Výstupy projektu učební osnovy předmětu finanční hospodaření učební a metodické materiály 8 sad UMM pilotní ověření osnov ve výuce možnost primárního vzdělání cílové skupiny v oblasti hospodaření s financemi evaluace vytvořených dokumentů, forem a metod výuky s cílem optimalizovat výuku základů ekonomiky v dalších letech inovovaný ŠVP – začlenění předmětu FH nastartování výuky v oblasti financí na ZŠ

Monitorovací indikátory 3.5.2018 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠTOKY, příspěvková organizace Projekt "Inovace školního vzdělávacího programu začleněním předmětu finanční hospodaření" Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.01/01.0030 Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Monitorovací indikátory Počet nově vytvořených/inovovaných produktů plánovaná hodnota : 3 (osnovy,UMM,ŠVP) datum splnění: 31.8.2011 splněno k 31.12.2009: 2 Počet osob poskytujících služby plánovaná hodnota : 10 splněno k 31.12.2009: 16 Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání plánovaná hodnota : 100 datum splnění: 30.6.2011 splněno k 31.12.2009: 178

Problémy při realizaci projektu 3.5.2018 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠTOKY, příspěvková organizace Projekt "Inovace školního vzdělávacího programu začleněním předmětu finanční hospodaření" Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.01/01.0030 Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Problémy při realizaci projektu Systém financování projektu problémy způsobilo zpětné hrazení výdajů projektu do maximální výše 20% celkových výdajů projektu v souladu s harmonogramem projektu realizace větších výdajů v létě 2009 (platby za prez. techniku, UMM) výdaje byly uhrazeny financemi z hlavní činnosti vzhledem k době administrace MZ a ŽoP nebyly tyto výdaje uhrazeny v předpokládaném termínu v listopadu nebyly finance na platy nutnost půjčky z jiných zdrojů

Publicita / fotogalerie 3.5.2018 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠTOKY, příspěvková organizace Projekt "Inovace školního vzdělávacího programu začleněním předmětu finanční hospodaření" Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.01/01.0030 Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Publicita / fotogalerie sekce projektu na našich webových stránkách sekce projektu na webových stránkách partnerských škol fotogalerie Ukázka fyzických výstupů projektu UMM