RSK, 18. 10. 2016 KÚ Ústeckého kraje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
GRANTOVÁ SCHÉMATA OLOMOUCKÉHO KRAJE VÝZVA 02. GS v rámci Společného regionálního operačního programu Grantové schéma na podporu drobného podnikání ve.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Volnočasové projekty a EU financování
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Zaměření Národního programu podpory CR v roce 2011 Podprogram Cestování dostupné všem.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Grantové schéma Jednotný komunikační styl v Moravskoslezském kraji v rámci SROP ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Jednotný.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Regionální kolegium CR – pracovní skupina pro CR 6. června 2016.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Národní dotační programy
NPPCRR Národní program podpory CR v regionech
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Setkání pracovníků v CR a TIC Jihomoravského kraje 15. listopadu 2016
Národní program podpory cestovního ruchu
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Snídaně starostů , Jedlí
Integrovaný regionální operační program
Rozvoj regionů – podpora obcí
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Vyhlášené oblasti/podoblasti podpory výzva č. 02/
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Kategorizace organizací destinačního managementu
215. Žofínské fórum „Středočeský kraj a rozvoj cestovního ruchu“
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Aktuální dotační příležitosti IROP
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Transkript prezentace:

RSK, 18. 10. 2016 KÚ Ústeckého kraje

Národní program podpory CR v regionech NPPCRR Národní program podpory CR v regionech Rozšíření podporovaných aktivit – mj. vytvořen samostatný podprogram na podporu marketinkových aktivit v CR Podpora nadregionálních aktivit (min. 2 kraje) Rozšíření skupin oprávněných příjemců Přidána právní forma NNO (ústav, spolek, OPS), příspěvková organizace, samosprávné celky, dobrovolný svazek obcí, atd. Navýšení alokace dotačního programu Některé výzvy na principu regionalizace (stanovení max. alokace pro každý kraj)

Národní program podpory CR v regionech ZAMĚŘENÍ PROGRAMU zpřístupnění aktivit spojených s cestovním ruchem širší cílové skupině, rozprostření návštěvnosti (rovnoměrná návštěvnost regionů, omezení sezónnosti), rozvoj základní a doprovodné infrastruktury cestovního ruchu, podpora tvorby produktů a marketingové aktivity v cestovním ruchu, posilování konkurenceschopnosti regionálních destinací, rozvoj kvality služeb.

Národní program podpory CR v regionech Podpora menších investičních projektů (primárně veřejně prospěšné akce), podpora propagace regionů Budou podporovány projekty zaměřené na podporu cestovního ruch nikoli pouze občanskou vybavenost obcí (jiné dotační tituly). Nebudou podporovány projekty, které jsou podporovány prostřednictvím programů spolufinancovaných EU či jiných národních dotačních titulů Podporovány nebudou ubytovací a stravovací kapacity – výstavba, dále nebude podporována samotná výstavba cyklostezek (pouze značení, propagace) Podpora nebude poskytována ani na provozní a osobní náklady spojené s realizací projektů, cestovné, pohoštění, projektová dokumentace, nákupy pozemků atd.

1. PODPOGRAM - Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury CR Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury a služeb CR v regionech. Zvýšení a zkvalitnění nabídky destinace a její atraktivity. Podpora vzniku nové nebo rozvoj a zkvalitnění stávající infrastruktury Cílem podprogramu je podpořit rozvoj podnikatelských i nepodnikatelských aktivit, které jsou určeny návštěvníkům případně rezidentům v rámci volnočasových aktivit. V rámci podprogramu budou podporovány oblasti: monitoring návštěvnosti; rozvoj navigačních a informačních systémů v rámci atraktivit; rozvoj vybavenosti turistických tras; úprava lyžařských běžkařských tras; ekologicky šetrná doprava návštěvníků (úprava dopravních prostředků); doprovodná infrastruktura CR. Výše dotace: max. 50 %

1. PODPOGRAM - Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury CR Příjemci dotace: Samosprávné celky, organizace zřízené samosprávními celky (mimo muzeí zřizovaných krajem) mikroregiony/DSO spravující destinaci přesahující administrativní hranice (spolupráce na realizaci projektu s místní destinačních společností) oblastní destinační společnosti Geoparky, NNO v cestovním ruchu, případně provozující atraktivity cestovního ruchu, provozovatelé TIC, podnikající PO a FO.

2. PODPROGRAM – Marketingové aktivity v CR Podpora destinačních společností Podpora marketingových aktivit, tvorby produktů a zavádění inovací. V rámci podprogramu budou podporovány: řízení destinace; marketingové výzkumy; tvorba a inovace produktů; marketingová komunikace a podpora značky destinace distribuce produktů cestovního ruchu; Výše dotace: max. 50 %. Příjemci dotace: registrované lokální a oblastní destinační společnosti, krajské destinační společnosti, popř. krajské oddělení cestovního ruchu.

Národní program podpory CR v regionech Podprogram: Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury CR – Investice v CR Marketingové aktivity v CR – Marketing CR Dotační titul: Podpora nadregionálních aktivit Rozvoj veřejné infrastruktury CR Marketingové aktivity na úrovni krajů Marketingové aktivity na oblastní a lokální úrovni jlj

Dotační tituly Příjemci Podprogram 1/dotační titul - Podpora nadregionálních aktivit (projekt realizovaný min. 2 krajích) samosprávné celky (vyjma statutárních měst a městských částí), organizace zřízené samosprávními celky (mimo muzeí zřizovaných krajem), mikroregiony/DSO spravující destinaci přesahující administrativní hranice, oblastní destinační společnosti, geoparky, NNO v CR, případně provozující atraktivity CR. Podprogram 1/dotační titul - Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury CR podnikatelské subjekty (podnikající PO a FO) Podprogram 1/dotační titul - Rozvoj veřejné infrastruktury CR samosprávné subjekty (kraje, obce - vyjma statutárních měst a městských částí, organizace zřízené samosprávními celky s výjimkou krajských muzeí), provozovatelé TIC, NNO provozující atraktivity CR, destinační společnosti, mikroregiony / DSO. Podprogram 2/dotační titul - Marketingové aktivity na úrovni krajů krajské destinační společnosti, krajské oddělení cestovního ruchu v případě, že na území kraje nepůsobí krajská destinační společnost. Podprogram 2/dotační titul - Marketingové aktivity na oblastní a lokální úrovni registrované lokální a oblastní destinační společnosti.

Národní program podpory CR v regionech Max. rozsah projektů 0,5 – 5 mil. Kč / 10 mil. Kč v případě podpory nadregionálních aktivit. Spolufinancování 50 : 50 Stanovení alokace pro kraj Výše alokace NPPCRR stanovená pro kraj se odvíjí od výše podílu kraje na podpoře CR vynaložené z prostředků krajů za období 3 let. Vypočtený podíl je platný pro výzvy 2017 – 2018. Podíl krajů na celkové alokaci NPPCRR v % (pro roky 2017 a 2018) Pro ÚSTECKÝ KRAJ podíl 9 % z celkové alokace

Národní program podpory CR v regionech Realizace projektů 1 až 2 roky (pravidlo n+1) Dodavatelský způsob realizace projektů (výběrová řízení na dodavatele) Povinný marketing (propagace výstupů) u projektů realizovaných v rámci podprogramu č. 1 (min 3 – max 8 % z celkových uznatelných výdajů). Zajištění publicity poskytovatele dotací – MMR. Udržitelnost 3-5 let, předkládání zpráv v rámci udržitelnosti. U projektů, kde je možné měřit či sledovat počet návštěvníků (příklad: podpořená expozice, rozhledna, vyznačená cyklostezka) bude vyžadováno poskytnutí zjištěných statistických údajů poskytovateli. Externí hodnocení předložených žádostí (formální náležitosti a přijatelnost, kvalita akcí, soulad se strategiemi krajů).

Národní program podpory CR v regionech Výzva pro celou ČR (soutěž mezi projekty v rámci celé ČR) Podpora nadregionálních aktivit (P 1) Marketingové aktivity na národní úrovni (P 2) Výzva na národní úrovni s určením alokace pro daný kraj (soutěž mezi projekty v rámci kraje) Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury CR (P 1) Rozvoj veřejné infrastruktury cestovního ruchu (P 1) Marketingové aktivity na oblastní a lokální úrovni (P 2) Spolupráce s RSK – u projektů v rámci dotačního titulu (P1) rozvoj veřejné infrastruktury CR a dotačního titulu (P2) marketingové aktivity na oblastní a lokální úrovni bude vyžadováno stanovisko Pracovní skupiny RSK k souladu projektu se strategiemi a prioritami v oblasti rozvoje CR v kraji.

Děkujeme za pozornost!