Setkání regionálních výrobců

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Advertisements

Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Seminář k podprogramům Dotačního fondu Libereckého kraje – PROGRAM Č. 3 – Program resortu zdravotnictví, tělovýchovy.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Program č PRAVIDELNÁ ČINNOST SPORTOVNÍCH A TĚLOVÝCHOVNÝCH ORGANIZACÍ.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Schválením žádosti projekt nekončí
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Dotační program Podpora včelařství 2016 Krok za krokem
Dotační program Podpora včelařství 2015 Krok za krokem
- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1.
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Schválením žádosti projekt nekončí
Druhy kontrol projektu:
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
PROGRAMY PŘÍMÉ PODPORY V ROCE 2017
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Chytré obce Výzva č. 12/2016 Likvidace nepotřebných vrtů
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Vyúčtování malého projektu a Závěrečná zpráva
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Transkript prezentace:

Setkání regionálních výrobců 4.9.2014 Program jednání: Dotační program pro regionální výrobce Obecné informace Katalog regionálních reklamních výrobků Zaměření dotačního programu na roky 2014 – 2015 Předpokládaný termín vyhlášení výzvy Termín realizace aktivit, způsobilé výdaje, alokace, min. a max. výše dotace 3. Návod jak zpracovat žádost o dotaci a jak ji vyúčtovat (prezentace) Průvodce pro žadatele – podání žádosti o dotaci, administrace projektu, závěrečné vyúčtování 4. Zkušenosti regionálních výrobců s čerpáním dotací + diskuze

Dotační fond LK podprogram 2 Dotační fond LK podprogram 2.5 – podpora regionálních výrobků, výrobců a tradičních řemesel a tradiční řemesel „Návod jak zpracovat žádost o dotaci a jak ji vyúčtovat”

1. Výzva ZK schválí podmínky výzvy – důkladně přečíst (uvedeny termíny realizace aktivit, způsob a místo podání, povinné přílohy k žádosti, způsobilé výdaje)

Výzva je na http://krajsky-urad. kraj-lbc Výzva je na http://krajsky-urad.kraj-lbc.cz/, záložka krajský úřad, odkaz dotace

Výzva je také na www.kraj-lbc.cz, záložka dotace

2. Formuláře, podprogramy

Odeslání žádosti Stáhnout si aktuální verzi formuláře – žádost Elektronicky odeslaná žádost – neznamená poslat e-mailem, ale přes webový portál. Odkaz je uveden na konci žádosti.

Podprogram 2.5 Výzva včetně formuláře žádosti je uveřejněna na http://www.kraj-lbc.cz/dotacni_fond_lk

Pole nevyplněno, při kontrole žádosti se barevně označí

Příloha žádosti – textová část

Nezapomenout: Tištěná a elektronická verze musí být shodná Písemná žádost musí být podepsaná Povinné přílohy žádosti vč. textové části popisu projektu doložit spolu s písemnou žádostí Elektronická podoba žádosti se odesílá bez příloh

4. Fáze hodnocení ORREP kontroluje administrativní soulad žádosti Výbor HRR ZK žádosti hodnotí a doporučuje zastupitelstvu Návrh projedná RK a až po schválení v ZK obdrží žadatel dopis v kterém je informován, že jeho žádost byla v ZK schválena Harmonogram administrace žádosti je uveden ve výzvě

Před podpisem smlouvy doložit: Vyplněný formulář „Parametry projektu“ Podepsané čestné prohlášení „de minimis“ Kopie smluv, objednávek (min. obsahem musí být předmět plnění, cena za plnění a termín realizace) Kopie dokladu o zřízení bankovního účtu příjemce Podepsané čestné prohlášení o vyrovnání závazků vůči zdravot. pojišťovnám, správě soc. zařízení, LK Formuláře jsou k dispozici: http://regionalni-rozvoj.kraj-lbc.cz/dotace/podprogram-25-podpora-regionalnich-vyrobku-vyrobcu-a-tradicnich-remesel

Formulář parametry projektu Pozor, upravené hodnoty parametrů proti žádosti Výše dotace je % snížena dle skutečnosti

6. Smlouva, závěrečné vyúčtování Smlouvu podepisuje jako první příjemce dotace, vrátí zpět na LK, po podpisu příslušného radního se vrací příjemci Součástí smlouvy jsou formuláře pro závěrečné vyúčtování dotace (při podpisu smlouvy se nevyplňují) Smlouvu podrobně přečíst !!! Ve smlouvě termíny do kdy se musí předložit na KÚ závěrečné vyúčtování (do 50 kalendářních dnů po ukončení realizace projektu). Termín je pod sankcí !!! V případě, že projekt je realizován ještě v následujícím roce musí doložit průběžnou zprávu. Propagace projektu – doloží se např.fotografií Nevyčerpané, neproinvestované prostředky se vrací na účet LK do 15 kalendářních dnů od termínu vyúčtování uvedeného ve smlouvě

Závěrečné vyúčtování - formulář

Průběžná x závěrečná zpráva

Chyby při závěrečném vyúčtování Chybí doklady o úhradě Na faktuře je uveden chybný údaj např. termín pronájmu – neshoduje se termínem realizace projektu Nedoložené vyplněné formuláře závěrečného vyúčtování V případě realizace projektu do dalšího roku – průběžná zpráva Propagace projektu

Děkuji za pozornost. Dagmar Šrytrová tel. 485 226 678 dagmar.srytrova@kraj-lbc.cz