CHARAKTERISTIKA INTERNETU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Internet Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet2
Advertisements

Informatika Počítačové sítě.
Historie a princip INTERNET.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Internet Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří
1 Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Internet - historie.
INTERNET.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
VY_I/2_INOVACE_37_Internet Internet Miroslav Kaňok.
POČÍTAČOVÉ SÍTĚ KONCEPCE SÍTÍ
Představujeme službu Samepage
Počítačové sítě Mgr. Šárka Holečková, Počítačová síť Počítačovou síť tvoří dva nebo více počítačů, které jsou spolu propojeny. Je možné z jednoho.
Informatika Internet.
Počítačová síť a typy sítí
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Seznámení s internetem Autor:
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Internet.
Typy elektronické komunikace
Základní služby Internetu
Internetové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
TAXONOMIE POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ. 2 ROZDĚLENÍ POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ Pokud nás bude zajímat dosah sítí, rozdělí se na sítě lokální (LAN, Local Area Network), na.
11. SLUŽBY INTERNETU.
Internet.  Celosvětový systém propojených počítačů  Funkce  Sdílení dat  Elektronická pošta.
INTERNET Dana Kalousková ZŠ TGM Hodkovice n. M. Použitá literatura:NAVRÁTIL P.:Internet pro školy, Computer Media, Prostějov 2001, ISBN:
Služby internetu internet nabízí několik standardních služeb, jejichž prostřednictvím fungují jednotlivé uživatelské aplikace k používání jednotlivých.
Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je . Význam slova lze přeložit.
NázevInternet Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky a úkoly Klíčová slovaArpanet,
Otázka č.10 INTERNET ALENA POLEDNOVÁ,4.A.
INTERNET – struktura, fungování a přehled využití
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
Počítačové sítě Informatika – 7. ročník
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
Elektronická pošta Název školy
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_166_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_389_Počítačové sítě AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
Multimediální elektronická komunikace
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_04.
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_233.
Stanice v síti učební texty pro deváté ročníky ZŠ.
E- MAIL Ing. Jiří Šilhán. E LEKTRONICKÁ POŠTA NEBOLI vývoj od počátku sítí – původní návrh pouze pro přenos krátkých textových zpráv (ASCII) základní.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Miroslava Tomanová Číslo VY_32_INOVACE_3466 NázevInternet - úvodní pojmy Téma hodinyInternet – úvodní.
Další služby internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_7_10_Další služby internetu.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvým.
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Internet,Historie,možnosti připojení,služby
Inf Elektronická komunikace
Internet.
Internet = je celosvětový systém propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
Internet - historie.
Živočichopis (taxonomie) sítí
Základní pojmy při používání Internetu
VY_32_INOVACE_1_10_Internet
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
INTERNET, POhYB PO WEBU VY_32_INOVACE_14
Informatika INTERNET ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
(6) byl původně určen pro zasílání pouze textových zpráv
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

CHARAKTERISTIKA INTERNETU Michaela Fraiová

CHARAKTERISTIKA INTERNETU Internet je největší počítačovou sítí na světě Propojuje miliony počítačů prakticky ze všech zemí světa Nachází se zde obrovské množství informací – programy, obrázky, videa, články, slovníky atd.

HISTORIE INTERNETU Internet vznikl v 60. Letech 20. Století Původně byl určen pro americkou armádu Velký rozvoj internetu nastal po roce 1990 Začátkem roku 2009 bylo k internetu připojeno asi 580 milionů počítačů

Co poskytuje internet? Internet nabízí několik standartních služeb, jejichž prostřednictvím fungují jednotlivé uživatelské aplikace. K používání jednotlivých služeb musí mít uživatel na svém počítači nainstalován program (klienta), který dokáže prostřednictvím připojení k internetu komunikovat se servery poskytující konkrétní typ: WWW (služba world wide web) - zobrazování www stránek, vyhledávání atd. E-MAIL - posílání zpráv a souborů WAP - (wireless application protocol) -zjednodušené stránky pro mobilní telefony Přenos zvuku a obrazu - telefonování po internetu (skype,icq apod.) Nakupování v internetovém obchodě Zábava (hry po internetu, skupinová textová diskuse -CHAT)

Internet nezná hranice a kontinenty Internet nezná hranice a kontinenty. Jakmile je informace jednou zveřejněna na internetu kdekoliv na světě, může jí okamžitě získat kdokoliv kdekoliv na jiném konci planety. Internet je decentralizovaný, není závislý na jediném bodě. Proto je velmi spolehlivý. Pokud má náhodou někdy nějaké výpadky, tak jsou prakticky vždy pouze lokální – z internetem jako celkem se neděje nic. Internet vlastně nikomu nepatří, proto na něj nikdo nemá licenci, nikdo si jej nenárokuje do vlastnictví. Používat jej mohou doslova a do písmene všichni, kdo si k němu najdou přístup.

Fungování internetu Počítače v internetu jsou spojeny zdánlivě chaoticky Každý server je spojen s několika jinými servery Žádný počítač není centrální a všechny mají stejnou důležitost Výhodou je velká stabilita systému Výpadek části internetu neohrozí jeho zbývající část

ZDROJE http://ihistory.webzdarma.cz/chap/sluzbyInternetu.php https://cs.wikipedia.org/wiki/Internet