Výbory a pracovní skupiny

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dopravní politika na léta 2005 – 2013 Dopravní politika je základním strategickým dokumentem pro sektor dopravy a deklaruje, co stát a jeho exekutiva v.
Advertisements

Jde nám o expertní úpravu, nikoliv o politiku! Úprava zákona o provozu na pozemních komunikacích Dopravní psychologie! Mgr. Stanislav Huml, Poslanecká.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
BEZPEČNĚJŠÍ SILNICE ZACHRAŇUJÍ ŽIVOTY Program EuroRAP v České republice Projekt EK Evropský atlas bezpečnosti silnic.
Příprava nové dopravní politiky ČR
Ondřej Valenta, DiS. Oddělení BESIP Ministerstvo dopravy Národní strategie bezpečnosti silničního provozu – informace o plnění v roce 2010.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Informace o Národní strategii bezpečnosti silničního provozu (pro jednání rady vlády ) Mgr. Jan Suchý oddělení BESIP Ministerstvo dopravy.
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
1 Evropská charta bezpečnosti silničního provozu a Svaz měst a obcí ČR XII. Sněm Svazu měst a obcí ČR Zlín, 26 a 27. května 2011 Vojtěch Mynář Předseda.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu Lidský faktor v dopravě CZ.1.07/2.3.00/
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
VÝBOR PRO FINANCOVÁNÍ NÁRODNÍ STRATEGIE BESIP (VFNS) Informace o činnosti výboru pro jednání Rady vlády pro BESIP , Praha.
Kongresové dny 2010 Praha Národní vzdělávací fond, o.p.s. Středisko podpory poradenských služeb Ing. Zuzana Freibergová
Záměr založení 16. odborné sekce Rady kvality ČR „KVALITA V ENERGETICE“ Daniel Jarchovský, ČEZ, a. s. Praha,
1 Informace k revizi Národní strategie bezpečnosti silničního provozu v roce 2008.
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ V PLZEŇSKÉM KRAJI. Počet škol a školských zařízení v Plzeňském kraji zřizovaných obcemi 385 zřizovaných krajem 98 soukromých 17 církevních.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
Studium pro školní metodiky prevence
Pozemní komunikace v intravilánu ČSN „Projektování místních komunikací“, 2006 Změna Z1 – 2010 – Přechody a místa pro přecházení, rozhledové.
Zajišťování kvality ve věcném záměru zákona o vysokých školách Jiří Nantl ředitel odboru vysokých škol Telč,
Úvod do pozemních komunikací
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ZPŮSOBY FINANCOVÁNÍ A ZPOPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
1 Podpora odborného vzdělávání Petr BANNERT ředitel odboru středního a vyššího odborného vzdělávání a institucionální výchovy Ministerstvo školství, mládeže.
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Bezpečnost silniční a železniční dopravy Přednáška NÁVRH A VYHODNOCENÍ OPATŘENÍ KE SNÍŽENÍ NEHODOVOSTI Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního.
Rady pro rozvoj lidských zdrojů - komunikace a koordinace Kamil Ubr, OŠMS Krajského úřadu kraje Vysočina.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
Činnost služby dopravní policie v I. čtvrtletí r.2010 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 15. dubna 2010.
1 Konzultace pro starosty a místostarosty Legislativa v bytové oblasti.
Jednáni skupiny „Čistá mobilita“ v rámci České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj Autonomní vozidla Ing. Martin Pichl, Ph.D. zástupce ředitele.
Vodohospodářské aktuality
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
Když nejsou pravidla, povinnosti a zákony dodržovány.
Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR, 7. února 2013 Úvodní slovo
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
KE ZLEPŠENÍ BEZPEČNOSTI NA SILNICÍCH ZLÍNSKÉHO KRAJE?
Stručná informace o plnění Národní strategie BESIP 2020
Informačních systémů veřejné správy
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
Nový zákon o ochraně ovzduší
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
Vedoucí priority: Prof. RNDr Jaroslav Drobník
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie
4. celosvětový týden bezpečnosti OSN rychlost – aktivity BESIP
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Alkohol v silničním provozu plk. Ing. Tomáš LERCH
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
A OHLASU OTROKOVICKÉ VÝZVY
Dopravní nehodovost v Pardubickém kraji 2018
Transkript prezentace:

Výbory a pracovní skupiny Rada vlády ČR pro bezpečnost silničního provozu

Výbory Rady vlády ČR pro BESIP pro dopravní výchovu a osvětu, pro dopravně bezpečnostní legislativu, pro bezpečné pozemní komunikace a bezpečná vozidla, pro financování Národní strategie.

Hlavní poslání výborů Výbory: plní úkoly uložené Radou nebo předsedou Rady, připravují podklady pro jednání Rady k dané problematice,  spolupracují s orgány samospráv na úrovni obcí, krajů a s odborníky z oblasti výzkumu, vývoje, odborných škol a dalších institucí a organizací,  zpracovávají pro jednání Rady návrhy dílčích i systémových opatření v oblasti politiky státu v oblasti bezpečnosti silničního provozu, předkládají Radě stanoviska a návrhy usnesení k dané problematice.

Výbor pro dopravní výchovu a osvětu navrhuje konkrétní opatření v dané oblasti k naplňování přijaté Národní strategie bezpečnosti silničního provozu, zejména:   preventivním působením na všechny účastníky provozu na pozemních komunikacích výchovnými a vzdělávacími aktivitami, rozšířením informovanosti řidiče o možnostech nových technologií a jejich dopadu na bezpečnost.

Výbor pro dopravně bezpečnostní legislativu Navrhuje konkrétní legislativní opatření a jiná související opatření ke zvýšení účinnosti zákona č. 361/2000 Sb., o silničním provozu, ve znění pozdějších předpisů a předpisů souvisejících, k naplňování přijaté Národní strategie bezpečnosti silničního provozu, zejména v oblasti:   legislativní podpory pro zkvalitnění výuky v autoškolách, zpřísnění legislativních postihů za nebezpečné a rizikové chování ohrožující ostatní účastníky, vymahatelnosti práva.

Výbor pro bezpečné pozemní k. a bezpečná vozidla navrhuje konkrétní opatření v dané oblasti k naplňování přijaté Národní strategie bezpečnosti silničního provozu, zejména:   ke zkvalitnění dopravního značení, vybavení komunikací a povrchových vlastností vozovek, postupné přestavbě silniční sítě na principech samovysvětlující a odpouštějící komunikace, definováním nejrizikovějších oblastí.

Výbor financování Národní strategie BESIP Navrhuje konkrétní řešení vedoucí k naplňování přijaté Národní strategie bezpečnosti silničního provozu na pozemních komunikacích na období 2011-2020, zejména: nastavení způsobu financování, včetně konkrétních návrhů způsobu podílového financování.

Pracovní skupiny Rady vlády Pracovní skupina pro centra bezpečné jízdy

Děkuji za pozornost