Montáž okapů A svodů CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_19

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kontrola TDI – laminátové podlahy
Advertisements

Název operačního programu:
DIAMANT Montáž 1.
Krovy 225 Katedra pozemního stavitelství, Fakulta stavební Ostrava
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III stavební klempířství
STAVEBNICTVÍ Dřevěné konstrukce a stavby
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Kovy ve stavebnictví.
Název operačního programu:
Síly v místě pozednice Od krokví zde vznikají jak svislé složky síly
Schéma krovu. Schéma krovu krokev Základní prvek krovu Osazeny v osové vzdálenosti 800 –1000 (1200)mm Osedláním připojené k pozednicím či vaznicím.
VY_32_INOVACE_35_20 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Autor: MIROSLAV MAJCHER
Nejdůležitější část střechy?
Definice pultového vikýře
Kanalizační potrubí ležaté
Princip řešení Uvažujeme se střešními rovinami stejného sklonu
Teoretické řešení střech a okapů
VY_32_INOVACE_35_17 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_UPEVŇOVACÍ PRVKY_Z2
Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_TRUBKOVÉ LEŠENÍ_Z2
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ JIHLAVA maturitní obor: STAVEBNICTVÍ zaměření: POZEMNÍ STAVITELSTVÍ 2. Klempířské práce Předmět: Pozemní stavitelství (PS) Ročník.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky šikmých střech vaznicových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie osazování ocelových zárubní.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje montáž sádrokartonu pracovní postup při půdní vestavbě.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení vazníkové konstrukce střech. Půdorys vazníkové.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení jak se kreslí jednoplášťová střecha, jak.
Technická dokumentace staveb
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie osazování dřevěných zárubní.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky střešních plášťů a druhů krytin.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje postup při čtení výkresu krovu vaznicové soustavy.
Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Autor:Chaloupka Jiří Název:Krabička Tematická oblast:Ruční zpracování kovů Ročník:1. r očník obor automechanik.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stěn a montáž pracovního postupu.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace latování a popisuje montáž folie, kontralatě a latování.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky zdění.
Brusné prostředky, tmely a plniče
Svlakové dveře CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_14
Nosníky roštové CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_16
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
podlahy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_16 Ing. Josef Kůra
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výměna stropních částí
Bourání postupným rozebíráním konstrukcí
BOZP při manipulaci s izolačními materiály
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Ochrana proti škůdcům CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_PB_ZP_04
Základní tesařské konstrukce-spojení sedlem
Výpočet spotřeby materiálu Porotherm
Montáž střešních oken -
Betonování plošných základů – pracovní postup
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Měřítko a orientace výkresů
Povrchové úpravy vnějších omítek
všechny animace a obrázky - archiv autora
Další způsoby izolací proti zemní vlhkosti
Mgr. et Mgr. Pavel Římovský, Bc. Jaroslav Mudrák
Dopravní prostředky pro vodorovnou dopravu
Poruchy stropů a kleneb
Opravy kleneb CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_PB_ZP_05
věšadlo CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_18 Ing. Josef Kůra
Obklady vnější CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_15
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Řešení cihelných vazeb porotherm
Nástavba se zvedáním střešní konstrukce
Bednění základového pasu a patky
Zpracování plechu II Podstavec pod hrnec
Ruční obrábění plastu II
Ploché střechy dvouplášťové
Transkript prezentace:

Montáž okapů A svodů CZ.1.07/1.5.00/34.0762 VY_32_INOVACE_TE_TP_19 Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0762 Číslo materiálu VY_32_INOVACE_TE_TP_19 Název školy Střední odborné učiliště a Středisko praktického vyučování s.r.o., Zádveřice č. 5, Zádveřice –Raková, 763 12 Autor Ing. Josef Kůra Tematický celek Technologie Ročník 3. Ročník Datum tvorby Duben 2013 Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace popisuje montáž háků, žlabů a svodů.

Montáž okapů a svodů Žlaby a svody musí být navrženy tak, aby byl okapový systém schopný odvodnit střechu. Okapové systémy máme: měděné, pozinkované, titanzinkové, hliníkové, plastové barevné pozinkované.

Montáž okapů a svodů Montáž okapů: Montáž háků podokapních žlabů: Určíme směr spádu. Okapní háky montujeme na každou krokev Okapový žlab má mít spád 3- 5mm/1m délky Pokud není okapová hrana střechy přesně vodorovná, musíme ji vyrovnat . Potřebné vyrovnání získáme ohýbáním žlabových háků Místo ohybu prvního háku je 3cm od nýtu péra (jazýčku). Položíme háky (počet háků určuje počet krovů) do jedné linie za první hák. Označení ohybového bodu na posledním háku je závislé na spádu žlabu.

Montáž okapů a svodů

Montáž okapů a svodů

Montáž okapů a svodů

Montáž okapů a svodů Při spádu 5mm/1m délky a 11krokví, přičteme na posledním háku 5 cm (tj. 8 cm od jazýčku) Propojíme první hák s posledním hákem a získáme body ohybu na jednotlivých hácích. Pořadí háků si označíme a při montáži nesmíme zaměnit Ohýbání háků provádíme ohýbacími kleštěmi. Na nejnižší místo , kde bude umístěn žlabový kotlík , se přibije na patu krokve nejhlubší hák. Na druhou stranu okapu, kde bude nejvyšší bod žlabu, se přibije nejméně hluboký hák. Od prvního k poslednímu háku napneme dvojitou šnůru a pomocí vodováhy zkontrolujeme spád. Ostatní žlabové háky namontujeme podle šňůrky .

Montáž okapů a svodů Montáž žlabu: Stanovíme umístnění žlabového kotlíku. Pomocí žlabového kotlíku zakreslíme výřez. Vyvrtáme díru a vystřihneme odtokový otvor ve žlabu a vytvarujeme kleštěmi okraj otvoru ve směru odtoku. Tím zajistíme optimální účinnost svodu. Do nasazených žlabových háků vložíme žlab a přes jeho přední naválku ohneme jazýček, žlab přitlačíme k háku a ohneme zadní jazýček. Tím zajistíme žlab proti posunu.

Montáž okapů a svodů Montáž tvarovek: Boční čelo žlabu plochými kleštěmi po obvodu mírně v šíří cca 5mm olemujeme a do toho lemu mírným poklepáním narazíme žlabové čelo. Čelo potřem silikonem nebo zaletujeme. Kotlík zasuneme do přední návalky žlabu a připevníme na zadní straně ohnutím.

Montáž okapů a svodů Montáž svodu: Na kotlík navazuje svod. Na propojení části žlabové a svodové se používají kolena . Pro vymezení vzdálenosti od úžlabí ke zdi se použije mezikus – část svodové roury spolu s druhým kolenem. Před osazením svodových rour připevníme objímky se závity na stěnu s odstupem max. 2m.Při vertikální nerovnosti zdi osadíme soklové koleno. Jednotlivé součásti svodu se nýtují.

Montáž okapů a svodů

Zodpovězte následující otázky: Odpovědi: Montáž okapů a svodů Zodpovězte následující otázky: Odpovědi: Z jakého materiálu máme okapové systémy Jaký spád má mít okapový žlab Z jakých prvků se skládá okapový systém a) měděné b) pozinkované c) titanzinkové d) hliníkové e) plastové f) Barevné pozinkované 3-5mm/1m délky Hák, žlab, čelo, kotlík, kolena, objímky Svod, soklové koleno Použité zdroje: archiv autora