Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PC Výstupní periferie.
Advertisements

Jehličkové tiskárny.
Laserová tiskárna barevná
Publikované materiály pochází ze zdrojů autora.
Periferní zařízení počítače
Periferní zařízení počítače
Přídavná zařízení.
na interaktivní tabuli
POČÍTAČOVÉ TISKÁRNY VY_32_INOVACE_E3-03 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_153_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
TISKÁRNY.
TISKÁRNY VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC.
Počítačové tiskárny.
Tiskárny.
Opáčko Jak funguje CD-ROM, jak čte data?
Informační a komunikační technologie
Výstupní zařízení počítače
Počítačová grafika.
Periferní zařízení počítače
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
LED tiskárna barevná Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí LED diod resp. práškového toneru. Využívají se celkem čtyři tonery (tři barevné,
Periferní zařízení.
Rozdělení podle principu tisku
Jak fungují tiskárny?.  Po tisknutí v určitém programu Tisk nebo CTRL + P začne program který je instalován k tiskárně přepisovat vše to, co se má vytisknout.
Tiskárny (1) Tiskárny jsou výstupní zařízení sloužící pro výstup údajů z počítače v tištěné podobě Prostřednictvím tiskárny je možné data ucho- vaná.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A20 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření květen.
POČÍTAČOVÝ TISK.
Skener.
VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ II
Úvod do používání digitálního fotoaparátu
Laserové tiskárny.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Technické vybavení pro zpracování grafiky Jan Přichystal.
TISKÁRNY Tiskárna je výstupní zařízení, které slouží k přenosu dat uložených v elektronické podobě na papír nebo jiné médium (fotopapír, kompaktní disk.
Výstupní počítačová zařízení tiskárny
Tiskárny Josef Maleček učo:
ELEKTROTECHNIKA Elektronické počítače
Vendula Smékalová VŠLG
Laserové tiskárny Laserová tiskárna pracuje na obdobném principu jako kopírka – využívá fotoelektrických vlastností polovodičů (selenu), který je nanesen.
TISKÁRNY-HISTORIE AŽ SOUČASNOST
Podle principu tisku se dělí na:
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ Barevné tisky
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ Počítačové tiskárny - úvod Ing. Petr Bouchala Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento výukový materiál.
TISKÁRNY.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_238.
Tiskárny, skener NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_13_TISKARNY.
Tiskárny a barevné prostory Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Hardware - periferie (6). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
TISKÁRNY  Jehličkové  Inkoustové  Laserové  Termosublimační  Termální.
Autor:Lea Bučková. KKdybychom se měli dozvědět něco o tisku musíme zabrousit do minulosti 15 století.V tomto století vynalezl brusič drahokamů Johannes.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_14_SKENERY.
3.3 scanery.  zařízení, které slouží ke snímání grafických dat a k jejich ukládání do počítače v digitální podobě.  data ukládá ve formě obrázku i text.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren. Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body Často používaná v obchodech pro tisk paragonů (pokladních.
Periferní zařízení počítače - opakování
Tiskáry Jse dělí na 3 druhy: Jehličková tiskárna Inkoustová tiskárna
PC Výstupní periferie.
Výstupní zařízení počítače - skener
Výstupní zařízení počítače - tiskárny
Výstupní zařízení - skener
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Laserová tiskárna
PŘÍDAVNÁ ZAŘÍZENÍ.
Tiskárny (1) Tiskárny jsou výstupní zařízení sloužící pro výstup údajů z počítače v tištěné podobě Prostřednictvím tiskárny je možné data ucho- vaná.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Mgr. Miroslava Telingerová
Transkript prezentace:

Číslo projektu OP VK 1.5 25549863 Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Informační a komunikační technologie Téma Tiskárny Ročník 1. Jméno autora Ing. Miroslav Geršl Anotace Tiskárny, žák popíše základní technologie tisku Datum tvorby 4.9.2012

Tiskárny, scannery Tiskárny základní výstupní zařízení sloužící k vytisknutí dat v elektronické podobě typ tisku, rychlost tisku, kvalita tisku, barevnost, pořizovací náklady, cena za vytištěnou stránku subtraktivní model mísení barev (CMYB)

Tiskárny, scannery Jehličkové tiskárny využívá se tisková hlava obsahující elektromagneticky ovládané jehličky režimy DRAFT, NLQ, LQ hlučné zařízení nízké náklady na vytištěnou stránku výkon řádově 100 zn/s

Tiskárny, scannery Inkoustové tiskárny tisk prováděn pomocí inkoustu, který je miniaturními tryskami vystřikován na papír thermal technology (k vystříknutí kapky využívají topný rezistor) piezoelectric-technology (k vystříknutí kapky využívají piezoelektrický krystal)

Tiskárny, scannery Laserové tiskárny poskytují velmi vysokou kvalitu i rychlost tisku není zapotřebí speciálního papíru kazeta s barvícím práškem (tonerem) laserový paprsek dopadá na rotující válec, ozářená místa změní svůj potenciál, přitáhnou toner, poté přitažen na papír a následně zažehlen

Tiskárny, scannery Další technologie tisku LED tiskárny (vybaveny soustavou LED, které nabíjí zvolená místa na válci) tiskárny s pevným inkoustem (zkapalňování pevného inkoustu) sublimační tiskárny (digitální fotoaparáty)

Tiskárny, scannery Scannery slouží k snímání předlohy do počítače předloha je digitalizovaná při průchodu předlohy pod snímacím prvkem senzory vyhodnocují vlastnosti odraženého světla CCD senzory (převádějí světlo na elektrický náboj)

Tiskárny, scannery Scannery černobílý scanner (snímá v odstínech šedi) barevný scanner (snímání jak v odstínech šedi, tak i v barvách) ruční, stolní rozlišení, dpi (dots per inch což je počet bodů na palec)