Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ČJ. 8.07_Jan Werich, prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
Advertisements

OSVOBOZENÉ DIVADLO.
Herectví za první republiky
Orchestr Glenna Millera
Vývoj populární hudby v letech v ČSR
 VY_32_INOVACE_16_09  Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Otázky jsou vybrány z DUM č
ANOTACE Šablona:ICT AJ Zájmena Přivlastňovací a osobní zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický.
Populární hudba v letech
ICT 2 – 3 – 26 HV Karel Hašler Anotace: Materiál seznamuje žáky s hudebními díly a životem autora. V prezentaci se nachází pracovní list a odkaz na poslechovou.
ICT – 2 – 3 – 36 HV Dětský sbor Anotace: Prezentace slouží k procvičení poslechových dovedností dětí a zopakování pojmů z hudební výchovy. Prezentace.
OSVOBOZENÉ DIVADLO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
Jan Werich Jiří Voskovec
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
EDUARD BASS A Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly III Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení učiva počítáme s velkými čísly. Prezentace je prezentována.
Identifikátor materiálu: EU –
VY_III/2_INOVACE_81_Jan Werich
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
VY_32_Inovace_ICT2.4_3-51 Anotace
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
Jiří Voskovec.
Jiří Voskovec, jan werich
Vzájemná poloha dvou kružnic
ICT – 2 – 3 – 34 HV J.Suchý a J.Šlitr
ICT – 2 – 3 – 23 HV Wolfgang Amadeus Mozart
ICT – 2 – 3 – 28 HV - Bohuslav Martinů
Periodizace nonartificiální hudby
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
ICT 2 – 3 – 25 HV František Škroup – Kde domov můj
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou Z. Svěráka a L. Smoljaka Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup.
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
○ Narodil se 6.února 1905 v Praze. ○ A zemřel 31.řijna1980 v Praze. ○Byl český divadelní a filmový herec, dramatik, filmový scénárista a spisovatel.
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Jiří Voskovec Jméno: Jiří Wachsmann * 19.červa 1905 na Sázavě † 1.července 1981 v USA Byl český herec, spisovatel, dramatik a textař Účinkoval v osvobozeném.
Osvobozené divadlo Semafor & Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Téma Jazz Anotace Prezentace nového učiva Autor Mgr. Martina Mašterová Jazykčeština Očekávaný výstup Žák se seznámí s hudební formou jazz a jejími představiteli.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/06 Název materiálu: 30.léta ve světové populární hudbě Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Téma Dělení desetinných čísel 10 a 100 Anotace Výpočty dělení desetinných čísel 10 a 100 Autor Mgr. Martina Mašterová Jazykčeština Očekávaný výstup Žák.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 9. ročníku, slouží k výkladu nového učiva Použité zdroje Datum: Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_30_02_HV9_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála Základní škola Libina, příspěvková organizace, Libina.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Swing Rebeka vitová.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
JAZZ A SWING V ČESKÉ HUDBĚ
Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR
& Osvobozené divadlo Semafor
Jazz a swing v české hudbě
Název projektu - Moderní technologie ve výuce
Jaroslav Ježek AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY_32_INOVACE_ČJ.9.A NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR. NIKOLA GRBAVČICOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_ČJ.9.A.14_Jiří Suchý a Jiří.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Osvobozené divadlo VY_12_INOVACE_Rů_I_16
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Transkript prezentace:

Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova VY_32_INOVACE_07_02_HV Téma Swing Anotace Prezentace nového učiva Autor Mgr. Martina Mašterová Jazyk čeština Očekávaný výstup Žák se seznámí s hudební formou swing a jejími představiteli Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Swing, Jaroslav Ježek Druh učebního materiálu Prezentace Power Point Druh interaktivity Vzdělávání žáků prostřednictvím digitálních technologií. Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání 1. stupeň , 2. období Typická věková skupina 10 - 12 let Celková velikost 339 kB

SWING VY_32_INOVACE_07_02_HV

Zdroje: http://cs.wikipedia.org/wiki/Swing_%28hudba%29 http://cs.wikipedia.org/wiki/Jan_Werich http://cs.wikipedia.org/wiki/Ji%C5%99%C3%AD_Voskovec http://cs.wikipedia.org/wiki/Jaroslav_Je%C5%BEek

O Swingu • jazzový styl, který se utvářel od konce 20. let 20. století • došlo k širšímu uplatnění jazzu jako populární taneční hudby a k míšení černošských a bělošských prvků • tvoří přechod od tradičního (historického) k modernímu jazzu • swing se formoval jako vývojové stádium tradičního jazzu v letech 1927-1935 • největší slávu sklízel ve třicátých a čtyřicátých letech 20. století

Swing a Benny Goodman • je nerozlučně spojen s Benny Goodmanem, výborným klarinetistou, vedoucím různých souborů, které hrály swing v jeho klasické podobě. • Benny byl jedním z prvních bělochů, kteří se prosadili v černošském hudebním stylu. • jeho skladby byly originální a na rozdíl od černošských interpretů je hrál s jakýmsi evropským nádechem.

Jaroslav Ježek • 25. září 1906 Praha – 1. ledna 1942 New York • český skladatel skvěle improvizující, dramaturg a klavírista • byl autorem taneční, divadelní a filmové hudby • hudební inspiraci nabral hlavně v jazzu. • Jako dítě navštěvoval hradčanskou školu pro výchovu nevidomých, prodělal spálu a téměř • jeho sestra jako švadlena mu z velké části pomohla zaplatit jeho první piano...

Jiří Voskovec • 19. června 1905 Sázava – 4. července 1981 Pear Blossom, Kalifornie, USA • vlastním jménem Jiří Wachsmann • byl český herec, spisovatel a textař • pracoval s Janem Werichem a Jaroslavem Ježkem v Osvobozeném divadle. • studoval na gymnáziu v Praze poté získal stipendium na Carnotově lyceu ve francouzském Dijonu • během studia navštěvoval v Paříži divadla a cirkusy

Jan Werich • 6. února 1905 Praha – 31. října 1980 Praha • český filmový a divadelní herec, dramatik a filmový scenárista, významný představitel meziválečné divadelní avantgardy a poválečné české divadelní kultury, spisovatel • pokřtěn jako Jan Křtitel František Serafinský • vystudoval gymnázium v Praze v Křemencově ulici, tam se seznámil s pozdějším divadelním partnerem Jiřím Voskovcem • v roce 1926 vytvořili s J. Voskovcem dvojici

Odkazy Swing time Swing dancing