Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova"— Transkript prezentace:

1 Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
VY_32_INOVACE_12_02_M Téma Úhly Anotace Znázornění a zápis úhlu Autor Mgr. Martina Mašterová Jazyk čeština Očekávaný výstup Žák si osvojuje znázorňování úhlů Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Ramena, vrchol, úhel Druh učebního materiálu Prezentace Power Point Druh interaktivity Vzdělávání žáků prostřednictvím digitálních technologií. Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání 1. stupeň , 2. období Typická věková skupina 11-12 let Celková velikost 136 kB

2 Úhly VY__32_INOVACE_12_02_M

3 ÚVOD A V- vrchol úhlu VA, VB- ramena úhlu B V PAMATUJ! Úhel je část roviny, jejíž hranice tvoří dvě polopřímky VA, VB se společným počátkem V. Velikost úhlu vyjadřuje počet stupňů, o který se musí jedna polopřímka otočit kolem vrcholu úhlu V, aby dosáhla polohy druhé polopřímky.

4 POPIS A V B Vrchol úhlu (počátek) Ramena úhlu (polopřímky VA a VB)
Úhel vyznačujeme na obrázku obloučkem. V tomto případě úhel AVB. Prostřední písmeno označuje vždy vrchol úhlu.

5 Ramena úhlu jsou totožná. Splynou bez otáčení (0°)
Nulový úhel Plný úhel Pravý úhel Ramena úhlu jsou totožná. Splynou bez otáčení (0°) K otočení jednoho ramene je třeba 360° Čtvrtina plného úhlu, jeho velikost je 90°. Ramena úhlu jsou k sobé kolmá.

6 Polovina plného úhlu je 180°, ramena jsou opačné polopřímky.
Přímý úhel Ostrý úhel Tupý úhel Polovina plného úhlu je 180°, ramena jsou opačné polopřímky. Každý úhel, který je menší než pravý úhel. Kterýkoli úhel ,který je větší než pravý úhel, ale menší než přímý úhel.

7 Jaké jsou to úhly? 2) 1) OSTRÝ PRAVÝ 4) 3) PŘÍMÝ TUPÝ

8 Zadání 1: Zadání 2: Zapiš několik úhlů, které vidíš na obrázku. C M B
F G Zadání 2: Zapiš, které body náleží a které nenáleží barevně vyznačenému úhlu OPR. Růžově vyznačenému úhlu OPR náleží body: _______________________ Modře vyznačenému úhlu OPR náleží body: Body, které náleží oběmá úhlům: E R C H O P G A


Stáhnout ppt "Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova"

Podobné prezentace


Reklamy Google