Databáze MS ACCESS 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Databáze Dotazy.
Advertisements

Ovládání systému Helios Orange
Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY Ing. Roman Danel, Ph.D.
Výpočetní technika Akademický rok 2013/2014 Letní semestr Novák Petr
Hromadná korespondence
Databáze Sestavy.
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
Prezentační manažer Kapitola 3.0 (Úvodní práce v programu)
Databáze velké množství dat - pevně daná struktura data spolu souvisí
Databáze Úvod.
Microsoft Access Prezentace základních uživatelských nástrojů
Tabulkový procesor.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.5 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - dotazy Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Obchodní akademie, Náchod, Denisovo nábřeží 673 Projekt CZ.1.07/1.5.00/ EU peníze pro Obchodní akademii Náchod Číslo - název šablony klíčové aktivityIII/2.
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_17.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
MS ACCESS parametrický dotaz
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
MS ACCESS DOTAZY.
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
Tabulky – vyhledávání (v dalších tabulkách pomocí relací)
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: Ing. Hana Šmídová Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_ACCESS_P2.
Softwarové aplikace Oldřich Trenz CO JE MICROSOFT ACCESS je databázový nástroj pro tvorbu jednoduché aplikace typu seznam CD až po náročný,
Databáze Dotazy VY_32_INOVACE_7B16. Dotazy umožňuje vybrat určité záznamy z tabulky na rozdíl od filtru vybrané záznamy umístí do samostatné dočasné nebo.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.4 (Videosekvence)
Obchodní akademie, Náchod, Denisovo nábřeží 673 Projekt CZ.1.07/1.5.00/ EU peníze pro Obchodní akademii Náchod Číslo – název šablony klíčové aktivityIII/2.
Databáze Tabulky. Vytvoření a návrh nové tabulky Tabulku lze vytvořit: na kartě Vytvořit klikněte ve skupině Tabulky na položku Tabulka. importem dat.
ACCESS DOTAZY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Úvodní informace Mgr. Miroslav Kučera; Úvod do databázových systémů MIROSLAV KUČERA.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová III. Kontingenční tabulky v Excelu.
2OP483 Manažerská informatika 3Access - BankaSnímek 1 2OP483 Manažerská informatika 3 Microsoft Office Access 2007 Dotazy v databázi Banka
PRÁCE S DOTAZY Eva Karmazínová, 4. Y. Postup při vytváření dotazů: 1) Vytvoříte vlastní aplikaci 2) Vytvoříte tabulku v aplikaci 3) Vytvoříte strukturu.
Databáze velké množství dat pevně dané struktury
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
KIV/ZIS cvičení 4 Tomáš Potužák. Dotazy - úvod Umožňují pracovat s databází –Získávat specifické informace z tabulky, případně z více tabulek najednou.
Microsoft PowerPoint Tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Zahradník.
Použití dotazu jako zdroj dat pro pohled Vypracovala: Procházková Petra.
IKT MS Office Access Dotazy Ing. Jana Horáková
Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
IKT MS Office Access Formuláře Ing. Jana Horáková
Vzdělávací technologie Ing. Kateřina Kostolányová, Ph.D.
ACCESS DOTAZY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Databáze MS ACCESS 2010.
DATABÁZE.
Databáze MS ACCESS 2010.
Databáze MS ACCESS 2010.
Filtrování záznamů Filtr podle výběru Filtr podle formuláře Rozšířený filtr Symboly, výrazy Dotazy.
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
Rozdíl mezi databází a tabulkou Rozdíl mezi Accessem a Excelem
Vytváření tabulek MS Access (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Seznamy (databáze) v tabulkových kalkulátorech (Microsoft Office Excel, Open Office Calc, …)
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Jana Kijonková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Relační databáze – dotazy.
Vytvoření sestavy Access (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Vytvoření jednoduchého databázového dotazu Access (7)
Popis prostředí Tabulky Návrhové zobrazení Datové typy Vlastnosti pole Řazení a filtrování.
Význam relací Typy relací Vytvoření relace Nastavení relace Podtypy relace Referenční integrita.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
Databáze MS ACCESS 2010.
2OP483 Manažerská informatika 32OP483 Manažerská informatika 3
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Databáze MS ACCESS 2010.
Vytvoření formuláře Access (11).
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
Transkript prezentace:

Databáze MS ACCESS 2010

Kapitola 7 prakticKÁ ČÁST Akční dotazy 1 Typy akčních dotazů Vytvářecí dotazy Přidávací dotazy Odstraňovací dotazy Aktualizační dotazy

Akční dotazy Akční dotazy Typy akčních dotazů Vytvářecí dotazy Jsou určeny k přímé manipulaci s daty , provádí změny dat v tabulce Na rozdíl od výběrových a křížových dotazů, které data jen zpracují a zobrazí, ale neprovedou žádnou změnu dat v tabulce Vytvoří se pomocí výrazů a kritérií výběrový dotaz, přepne se na zvolený akční dotaz, výsledný výběr se dá zobrazit Ke spuštění slouží tlačítko s vykřičníkem (!) nebo pokud je dotaz uložen poklepáním myší Akční dotazy Typy akčních dotazů Vytvářecí dotazy Přidávací dotazy Odstraňovací dotazy Aktualizační dotazy

Typy akčních dotazů Vytvářecí Přidávací Odstraňovací Aktualizační Akční dotazy Typy akčních dotazů Vytvářecí dotazy Přidávací dotazy Odstraňovací dotazy Aktualizační dotazy

Vytvářecí dotazy Pomocí něj lze vytvořit zcela novou tabulku z jiné pomocí filtrů a např. vypočítaných polí Po aktivaci tohoto dotazu se zobrazí dialogové okno, které žádá zadat název nové tabulky Akční dotazy Typy akčních dotazů Vytvářecí dotazy Přidávací dotazy Odstraňovací dotazy Aktualizační dotazy

Přidávací dotazy Pomocí něj lze přidávat (doplňovat) záznamy do existující tabulky na základě výběru dle kritérií Po aktivaci tohoto dotazu se zobrazí dialogové okno, které žádá zadat název tabulky, do které chceme data vkládat Akční dotazy Typy akčních dotazů Vytvářecí dotazy Přidávací dotazy Odstraňovací dotazy Aktualizační dotazy

Odstraňovací dotazy Akční dotazy Typy akčních dotazů Vytvářecí dotazy Pomocí něj lze smazat část dat z existující tabulky na základě výběru dle kritérií Po aktivaci tohoto dotazu a následného potvrzení se data smažou nenávratně !! Nelze smazat celou tabulku, jen její záznamy (struktura tabulky zůstane vždy zachována i když se smažou všechna její data Akční dotazy Typy akčních dotazů Vytvářecí dotazy Přidávací dotazy Odstraňovací dotazy Aktualizační dotazy

aktualizační dotazy Akční dotazy Typy akčních dotazů Vytvářecí dotazy Pomocí něj lze měnit již zapsaná některá data v existující tabulce na základě výběru dle kritérií Nová data mohou být dána: Hodnotou Výsledkem funkce (výrazu) Převzetím z jiných polí a tabulek Akční dotazy Typy akčních dotazů Vytvářecí dotazy Přidávací dotazy Odstraňovací dotazy Aktualizační dotazy

aktualizační dotazy Výrazy a funkce se zapíší do řádku s názvem Aktualizovat do: Výrazy je nejsnazší tvořit pomocí Tvůrce výrazů Akční dotazy Typy akčních dotazů Vytvářecí dotazy Přidávací dotazy Odstraňovací dotazy Aktualizační dotazy

Tvůrce výrazů Akční dotazy Typy akčních dotazů Vytvářecí dotazy Je výhodné ho použít, když neznáme přesnou syntaxi výrazu Spustíme ho na kartě Návrh tlačítkem Tvůrce V horní části dialogového okna Tvůrce uvidíme výsledný vytvořený výraz Spodní část slouží ke vkládání funkcí a identifikátorů do výrazu Akční dotazy Typy akčních dotazů Vytvářecí dotazy Přidávací dotazy Odstraňovací dotazy Aktualizační dotazy

POUŽITÉ ZDROJE INFORMACÍ Kruczek, Aleš. Microsoft Access 2010 Podrobná uživatelská příručka. Brno: Computer Press, 2010, vydání první.